Δευτέρα, 16 Σεπτέμβριος 2019 20:40

Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 3-4: Πρόκριση στην παράταση για τους φιλοξενούμενους (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 3-4: Πρόκριση στην παράταση για τους φιλοξενούμενους (φωτό)

Με ανατροπή στο σκορ στην κανονική διάρκεια και με χρυσό γκολ του Ντέρκα στην παράταση, ο Ηρακλής Κυπαρισσίας κατάφερε να πάρει τη νίκη πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας, επικρατώντας το Σάββατο στο “Π. Μπαχράμης”, του Α.Ο. Φυτειάς με 4-3.

Η ομάδα της Κυπαρισσίας, που ήταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έκανε την αντεπίθεση της στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με τέρματα στο 81’ και στο 93’ έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να πάρει τη νίκη. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Δημόπουλος, καθ’ όλη τη διάρκεια τη αναμέτρησης εμψύχωνε τους παίκτες του, αφού ήταν σίγουρος, ότι μπορούσαν να πετύχουν την ανατροπή και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τα γκολ

Στο 8’ ο Κωστέας έκανε τη σέντρα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντέρκα και ο διαιτητής Ρέκκας σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Σταμούλος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο 14’ ο Μπάλλας με μακρινό σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 28’ ο Γιάννης με φάουλ από πλάγια θέση, σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 2-1. Στο 79’ ο Ταβουλαρέας εκτέλεσε πλάγιο στην περιοχή ο Μπάλλας, έπιασε την κεφαλιά, όχι όπως ήθελε, η μπάλα κτύπησε στο έδαφος πήρε ύψος και ο Κωστέας που κινήθηκε στην πορεία της με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 3-1.

Στο 81’ ο Αριδάς εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο ανθρώπινο τείχος άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 3-2. Στο 93’ ο Γιάννης εκτέλεσε φάουλ σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής συρτά για τον Μπαλτζή, αυτός σούταρε για να αποκρούσει αρχικά ο Κοσμάς και στην επαναφορά ο Κίτος με δυνατό διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 3-3. Στο 110’ ο Γιάννης εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Ντέρκα, ο οποίος χωρίς καθυστέρηση με διαγώνιο σουτ σημείωσε το τελικό 3-4.

Ο Α.Ο. Φυτείας τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες αφού στις καθυστερήσεις (92’ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Καρλαύτης που είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Ετσι στην ημίωρη παράταση οι γηπεδούχοι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ρέκκας με βοηθούς διαιτητές τους Τσοπανάκη και Μπασιλάρη.

Α.Ο. ΦΥΤΕΙΑΣ: Κοσμάς, Ταβουλαρέας, Γελασάκης, Μαυροειδής, Σταματόπουλος, Λότσι, Κωστέας (82’ Μπεσσής), Μπάλλας, Παντελόπουλος (67’ Καρλαύτης), Σταμούλος (80’ Κυριακός), Φιλόπουλος (60’ Δ. Αρβανίτης).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Σίτι, Τζαβαλάς, Γκέιβελόπουλος, Κονόμη, Αριδάς, Κωνσταντόπουλος (85’ Γεωργιόπουλος), Μπαλτζής (95’ Γεωργακόπουλος), Ντέρκα, Χρ. Αρβανίτης (22’ Κίτος), Γιάννης, Γεωργόπουλος. 

Πήρε Αρβανίτη και Μαλαπάνη

Την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του συνέχισε ο ΑΟ Φυτείας, που τις προηγούμενες ημέρες απέκτησε άλλους δύο ποδοσφαιριστές.

Συγκεκριμένα απέκτησε τον 16χρονο αμυντικό (δεξί μπακ) Δημήτρη Αρβανίτη που αγωνιζόταν στο Δαναό, ενώ έχει παίξει και στις μικτές ομάδες παίδων και νέων της ΕΠΣΜ. Επίσης αποκτήθηκε ο 30χρονος αμυντικός (δεξί μπακ) Γιώργος Μαλαπάνης που αγωνιζόταν στον Παπαφλέσσα Αμφειας.

Αλλη μια μεταγραφή επιθετικού θέλει να πραγματοποιήσει η Καλαματιανή ομάδα. Παράγοντες της ομάδας σε συνεργασία με τον προπονητή Στράτο Μάρκου έχουν έρθει σε επαφές με κάποιους παίκτες και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται, το θέμα της απόκτησης επιθετικού να έχει θετική κατάληξη.