Σάββατο, 08 Μάρτιος 2014 20:04

Πέρασε (0-1) απ' τα Πηγάδια και ανέβηκε τέταρτος ο Αστέρας

Γράφτηκε από τον
Πέρασε (0-1) απ' τα Πηγάδια και ανέβηκε τέταρτος ο Αστέρας

Στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας ανέβηκε ο Αστέρας Τρίπολης μετά το εκτός έδρας 1-0 επί της Ξάνθης, έχοντας πάντως παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναϊκό.

 

Οι Αρκάδες, λοιπόν, «κλείδωσαν» την παρουσία τους στα πλέι οφ, φεύγοντας νικητές μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους από τα Πηγάδια και με τον Χερόνιμο Μπαράλες να δίνει απαντήσεις με το γκολ που πέτυχε στο 60’, καθώς τις τελευταίες μέρες είναι πολλά τα σενάρια που κυκλοφορούν στην Τρίπολη για την απόκτηση γκολτζή το προσεχές καλοκαίρι, αφού δεν υπάρχει ικανοποίηση τόσο για τον Αργεντινό φορ όσο και για τον Χουάνμα.

 

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη παρουσιάστηκε πολύ διαβασμένη στο παιχνίδι, καθώς Σολάρι και Σολτάνι εξουδετερώθηκαν από την άμυνα των φιλοξενούμενων, ενώ και ο Κάλβο με τον Μάνταλο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

 

Έτσι, οι Θρακιώτες δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα ύστερα από το ευρύ 4-1 κόντρα στον Λεβαδειακό, έμειναν στους 32 βαθμούς και απέτυχαν να… ησυχάσουν μια και καλή σε ό,τι αφορά το θέμα της παραμονής τους στη Σούπερ Λίγκα.

 

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να βρίσκει εύκολα τους διαδρόμους προς τα καρέ του Μπαντή.

 

Ο Σολάρι ήταν καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς των Αρκάδων, ενώ και ο Σολτάνι με τον Κάλβο δεν μπορούσαν να βρουν πεδίο δράσης, με αποτέλεσμα η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά να μην είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

 

Αντίθετα, τις καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο μισό της αναμέτρησης τις είχε ο Αστέρας, όμως σε τρεις περιπτώσεις Καράσκο, Μπαράλες και Ντε Μπλάσις δεν μπόρεσαν να χριστούν σκόρερ και το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στα Πηγάδια.

 

Στην επανάληψη, οι ακρίτες θέλησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ, κάτι που τελικά ήλθε από πλευράς Αστέρα με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

 

Ο Ντε Μπλάσις έκλεψε την μπάλα από τον Ντε Γκούζμαν και βρήκε σε επίκαιρη θέση τον Μπαράλες, το σουτ του οποίου κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα κόντραρε στον Γούτα και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κυριακίδη.

 

Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Κεχαγιάς έπαιξε φουλ επίθεση ρίχνοντας Ράνο και Μαρίν στο παιχνίδι, με τον πρώτο να έχει μια πολύ καλή ευκαιρία λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο η εστία του Μπαντή παρέμεινε αλώβητη.

 

Και αφού το σουτ του Κάλβο στην εκπνοή και των καθυστερήσεων σταμάτησε στο δοκάρι, οι Αρκάδες βγήκαν νικητές από τη δύσκολη αναμέτρηση των Πηγαδίων, κάνοντας ήδη τα πλάνα τους για τα πλέι οφ.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Κουκουλάκης του Συνδέσμου Ηρακλείου με βοηθούς τον Μπαλτά του Συνδέσμου Αχαΐας και τον Σταυρουλάκη του Συνδέσμου Ρεθύμνου.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο, Χοσέμι (77’ Μαρίν), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας, Μάνταλος (83’ Τριάδης), Σολτάνι, Κάλβο, Σολάρι (70’ Ράνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Κοντοές, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ζησόπουλος, Εντό, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (83’ Ναβάρο), Λούι, Μπαράλες (89’ Χουάνμα), Καράσκο (74’ Κάφα)


ΠΗΓΗ: Α-SPORTS.GR