Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2019 12:01

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Ονειρεμένο ξεκίνημα στη Football League (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με ψυχή, πάθος και έξυπνη τακτική η Καλαμάτα "άλωσε" χθες το Αιγάλεω και έδειξε με το καλημέρα τις διαθέσεις της στη Football League.

Η Μεσσηνιακή ομάδα νίκησε με 2-0 το Σίτι στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας, παίρνοντας βαθμολογικά και συνάμα ψυχολογική ώθηση. Διότι το Αιγάλεω είναι μία από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο και η Καλαμάτα το κέρδισε μέσα στο... σπίτι του.

Ο Βουκμίροβιτς στο 30' και ο Καζβιρόπουλος στο 90' μετουσίωσαν σε γκολ την υπεροχή της Καλαμάτας που παρουσιάστηκε καλά διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο του "Σταύρος Μαυροθαλλασίτης".

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και στις λιγοστές στιγμές που κινδύνεψαν, ο Στεφανάκος φώναξε "παρών", ειδικά στο τετ α τετ με τον Φαρινόλα στο 17'. Ο Βασίλης Βούζας έκανε τρεις αλλαγές σε σχέση με την 11άδα που πήρε την πρόκριση στην Τρίπολη κόντρα στην Α.Ε. Καραϊσκάκης. Ο Στεφανάκος στη θέση του Πάντου, και οι Μάκος, Ζαχαρόπουλος στις θέσεις των Τζόκιτς και Τσιβελεκίδη.

Στο 9' η Καλαμάτα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βουκμίροβιτς από δεξιά "άδειασε" δύο αντιπάλους και σέντραρε στον πρώτο δοκάρι με τον Αλεξόπουλο να πιάνει την κεφαλιά και τον Σικαλιά να αποκρούει.

Στο 17' ο Φαρινόλα βρέθηκε τετ α τετ με τον Στεφανάκο που απέκρουσε με το πόδι και κράτησε το μηδέν. Στο 27' ο Βουκμίροβιτς, που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες δοκίμασε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του Αιγάλεω έπεσε στη γωνία και μπλόκαρε.

Στο 30' ωστόσο ήρθε το γκολ που άνοιξε το δρόμο για το μεγάλο διπλό. Ο Γαλούπης εκτέλεσε πλάγιο άουτ από αριστερά, ο Κουιρουκίδης υποδέχτηκε την μπάλα με το στήθος στρώνοντας την στον αμαρκάριστο Βουκμίροβιτς που με πλασέ στη γωνία έγραψε το 0-1.

Με σκορ και ψυχολογία υπέρ της η Καλαμάτα έλεγχε το ματς και είχε διπλή καλή στιγμή στο 38' με τα διαδοχικά σουτ των Ζαχαρόπουλου (σταμάτησε στους αμυντικούς) και Κουιρουκίδη (μπλόκαρε ο Σικαλιάς).

Στο δεύτερο ημίχρονο το Αιγάλεω μπήκε δυνατά ώστε να ισοφαρίσει, αλλά δεν είχε τη μεγάλη φάη. Οι κεφαλιές του Φαρινόλα στο 47' και του Γκοντοβού στο 53' πέρασαν άουτ.

Η Καλαμάτα κρατούσε άνετα το προβάδισμα και στο 71' τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, καθώς ο Μαγκάκης αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Στεργίδη, σε μια φάση που θα μπορούσε να τιμωρηθεί και με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 76' η Καλαμάτα άγγιξε το δεύτερο γκολ με τη συνεργασία Στεργίδη - Ράκιτς, που πετάχθηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Στεφανάκος στο 82' απέκρουσε στην αριστερή γωνία το φάουλ του Τσιλιγγίρη. Και στο 90' η Καλαμάτα "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη.

Ο Στεργίδης από δεξιά σέντραρε το β' δοκάρι για το Ράκιτς που γύρισε έξυπνα την μπάλα με το κεφάλι στον Καζβιρόπουλο που σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να κάνει με κεφαλιά το 0-2.

Με το σφύριγμα της λήξης υπήρξε ένταση στον αγωνιστικό χώρο και μερίδα οπαδών του Αιγάλεω πέταξε και αντικείμενα.

Με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Βεργέτη (Αρκαδίας) παρατηρήθηκαν οι Μάκος, Βουκμίροβιτς.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς, Τσαφταρίδης, Μαγκάκης, Γκόντοβος, Παπανικόλας, Συριόπουλος (46' Κατσικογιάννης), Μπαξεβάνου (57' Τσίτσαρης), Φαρινόλα, Τσιλιγγίρης, Ροτζέριο, Ντιατά (46' Συρεγγέλας),

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Γαλούπης, Ιντζίδης, Μάκος, Μπάμπης, Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Κουιρουκίδης (81' Kαζβιρόπουλος), Βουκμίροβιτς (67' Ράκιτς), Αλεξόπουλος (57' Οσμάναγκιτς).