Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2019 17:44

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-2: Με σκόρερ τον Κουρούπη ξεκίνησε με σπουδαίο διπλό

Γράφτηκε από τον

Καλή αρχή έκανε ο Εθνικός Μελιγαλά, που το απόγευμα του Σαββάτου πέρασε με νίκη από το γήπεδο του Κάμπου, όπου επικράτησε της Α.Ε. Αβίας με 2-1.

Οι νικητές παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Κουρούπη, πήραν το πρώτο τρίποντο της σεζόν και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα. Μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι από το ξεκίνημα και μέσα στα πρώτα 15 λεπτά ο Κουρούπης απείλησε δύο φορές με ισάριθμα σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, καθώς και στις δύο φάσεις κατέληξε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Η τρίτη φορά, λίγα λεπτά αργότερα, ήταν ουσιαστική, αφού ο έμπειρος μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Από εκεί και πέρα με σωστή τακτική ο Εθνικός διατήρησε το υπέρ του 0-1 και στις αρχές του β’ ημιχρόνου και πάλι ο Κουρούπης χρίστηκε σκόρερ, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του για την κατάκτηση των τριών πόντων. Από εκεί και μετά οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλα γκολ με τους Κουρούπη, Ρουμελιώτη, Σαραντόπουλο, όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.
Οι γηπεδούχοι, έδειξαν να χρειάζονται ακόμη δουλειά για να μπορέσουν να βρεθούν στο επιθυμητό επίπεδο και να διεκδικήσουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Μετά το 0-1 ισορρόπησαν το παιχνίδι, δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές στην εστία του Λίβα, όμως δεν ήταν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Βέβαια κατάφεραν να σκοράρουν, όμως αυτό συνέβη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και απλώς μείωσαν στο τελικό 1-2.

Τα γκολ

Στο 22’ ο Κουρούπης σε μια κόντρα έγινε αποδέκτης της μπάλας την πήρε μπήκε στην περιοχή και μετά από ωραία ενέργεια και σουτ “έγραψε” το 0-1. Στο 56’ ο ίδιος παίκτης με απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο “Γ” της εστίας του Μπεκιάρη και πέτυχε το 0-2. Στο 95’ ο Λυκουρέζος με μακρινό φάουλ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου ο Πολυμενέας έκανε αρχικά την κεφαλιά, ακολούθησε σύγχυση στην περιοχή και τελικά αποδέκτης έγινε ο Κ. Κορμπής, ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
Το ματς διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης, με βοηθούς διαιτητές τους Τσοπανάκη και Γιαννέτσο.
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Μπεκιάρης, Αλντέσκου (60’ Τζανετέας), Γεωργουλέας, Λυκουρέζος, Αποστολίδης, Τσουλάκος (6’ λ.τρ. Γ. Βαβαρούτσος), Κ. Κορμπής, Κωνσταντόπουλος (60’ Αθ. Καρδάσης), Πολυμενέας, Δ. Κορμπής, Γεωργίκος (76’ Ε. Βαβαρούτσος).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Φέστας, Ντεμίρι (71’ Μακρής), Μπούνας, Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρι, Ρουμελιώτης (77’ Λυμπερόπουλος), Καρατζούλιας, Σαραντόπουλος (85’ Διακουμάκος), Λάγιος, Κουρούπης (90’ Καλύβας), Καλογερόπουλος.