Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 15:03

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-0: Στο τελευταίο 10λεπτο ήρθε η σπουδαία νίκη

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-0: Στο τελευταίο 10λεπτο ήρθε η σπουδαία νίκη

 

Δεύτερο σερί τρίποντο πήρε ο Εθνικός Μελιγαλά, που με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα κέρδισε στο γήπεδο του, την Κυπαρισσία με 2-0.

Οι δύο ομάδες διεκδίκησαν από τα πρώτα λεπτά τη νίκη, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά τις αντίπαλες εστίες.

Ο Εθνικός Μελιγαλά, με τον Δημήτρη Κουρούπη να βρίσκεται σε καλή ημέρα, κατόρθωσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, σε δύο από τις ευκαιρίες που δημιούργησε στη διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στα τελευταία λεπτά και να ζευγαρώσει τις νίκες του. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 80’ και στη συνέχεια έγινε ο δημιουργός, δίνοντας ασίστ σε Σαραντόπουλο και Λάγιο για να σκοράρουν με τον δεύτερο να είναι εύστοχος και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Η Κυπαρισσία, μπορεί να μην έπιασε την επιθυμητή απόδοση, είχε όμως ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο 45λεπτο, όχι μόνο για να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά να βάλει και τις βάσεις για τη νίκη, όμως οι παίκτες της δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν κάποια. Βέβαια στο 70’ πέτυχαν γκολ με τον Μιτρόφ, όμως ο διαιτητής Καυκάς, το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ. Οπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Κυπαρισσίας, δευτερόλεπτα μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Τζανέτο, δύο παίκτες του Εθνικού στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν την μπάλα συγκρούστηκαν και βρέθηκαν στο έδαφος. Ο διαιτητής Καυκάς έδωσε επιθετικό φάουλ έτσι η εξέλιξη της φάσης, όπου ο Μιτρόφ σκόραρε, ήταν ως μη γενόμενη. Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό, στο 84’ ο έμπειρος αμυντικός της Κυπαρισσίας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη γιατί εξύβρισε τα θεία.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν φοβερά παράπονα από τον διαιτητή Καυκά, τόσο για τη φάση του γκολ, που ακύρωσε, αλλά και για τις πολλές κίτρινες που έδωσε, μία ήταν και στον προπονητή Παναγιώτη Παναγόπουλο, κάτι που εκνεύρισε τους ποδοσφαιριστές της και είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχουν καθαρό μυαλό ώστε να ασχοληθούν με το παιχνίδι.

Φάσεις - γκολ

Στο 1’ ο Κόλλιας με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 12’ σουτ του Τζανέτου απέκρουσε ο Λίβας. Στο 21’ ο Σούπουλη βγήκε μόνος του από τα πλάγια και σούταρε άουτ. Στο 32’ από σουτ του Κουρούπη, η μπάλα κατέληξε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 44’ από σέντρα του Τάνεφ, ο Κόλλιας έπιασε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 80’ ο Κουρούπης με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 85’ ο Κουρούπης τροφοδότησε τον Σαραντόπουλο και αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 86’ ο Κουρούπης μετά από ατομική προσπάθεια απέφυγε τρεις αντιπάλους του και έκανε τη σέντρα για το Λάγιο ο οποίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο 88’ ο Ρουμελιώτης έχασε την ευκαιρία για να σκοράρει, όταν από καλή θέση έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής ήταν ο Καυκάς που είχε βοηθούς τους Αράπη και Σταυρόπουλο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Ντεμίρι (73’ Μακρής), Φέστας, Μπούνας, Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρι, Σαραντόπουλος (90’ Καλύβας), Καρατζούλιας, Κουρούπης, Λάγιος, Λυμπερόπουλος (59’ Ρουμελιώτης).

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Βασίλεφ, Ανδρουτσής, Μιτρόφ, Καμαρινός, Μπουτσικάκης, Σπυρόπουλος, Τζανέτος, Κόλλιας, Σούπουλι (72’ Μπάρκας), Τσαγκάρης.