Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 19:04

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 2-1: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Πρώτο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής και το πρώτο εντός έδρας σημείωσε ο Απόλλωνας, ο οποίος επικράτησε προχθές τον απόγευμα της Α.Ε. Αβίας στο γήπεδο Ασπροχώματος με 2-1.

Αυτό που δεν κατάφερε πριν μία εβδομάδα στη Σπερχογεία, απέναντι στον Πανθουριακό, πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Απόλλωνας, ξεκινώντας με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στο φετινό μαραθώνιο της Α’ τοπικής. Η Καλαματιανή ομάδα άξιζε τη νίκη σύμφωνα με την εμφάνιση και τις ευκαιρίες που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως λίγο έλλειψε να την χάσει μέσα από τα χέρια του, μιας και δεν κατόρθωσε ιδιαίτερα στο β’ ημίχρονο, να μετουσιώσει σε γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που δημιούργησε. Ευτύχησε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα σχεδόν, να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0 και να δείχνει διάθεση ώστε στο επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος του ματς, να σημειώσει και άλλα τέρματα και να φτάσει στη νίκη με μεγάλο σκορ.

Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο 45λεπτο, έκανε τον προπονητή Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο να προχωρήσει σε αλλαγές δίνοντας χρόνο σε νεαρούς παίκτες, ώστε να δείξουν όχι μόνο το ταλέντο τους, αλλά ότι μπορεί να τους υπολογίζει όταν και όποτε τους χρειαστεί. Στο β’ ημίχρονο δημιούργησε πιο πολλές ευκαιρίες, όμως οι παίκτες του ήταν φλύαροι στην τελική προσπάθεια και λίγο έλλειψε να το πληρώσουν, μιας και η φιλοξενούμενη ομάδα, σε μία από τις λίγες επιθετικές προσπάθειες που είχε στο παιχνίδι, κατόρθωσε να μειώσει και να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Κάμπου, που γνώρισε την ήττα σε δεύτερο σερί αγώνα, παρουσίασε αρκετές αδυναμίες στο παιχνίδι της, αλλά έκανε φιλότιμη προσπάθεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ώστε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Βρήκε δίχτυα σχεδόν 10 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και στο διάστημα που απέμενε μέχρι ο διαιτητής Καυκάς να σφυρίξει τη λήξη του αγώνα να βρει άλλο ένα γκολ, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τον 16χρονο Δ. Ζαφειρίου, που κλήθηκε για πρώτη φορά να υπερασπιστεί την εστία του ιστορικού συλλόγου, μιας και ο Γιώργος Κυριακόπουλος ήταν τραυματίας.

Επίσης την πρώτη του συμμετοχή έστω και ως αλλαγή πραγματοποίησε και ο επίσης 16χρονος τερματοφύλακας της Α.Ε. Αβίας Β. Χριστόπουλος που στο 66’ αντικατέστησε τον Μπεκιάρη. Μάλιστα, σε 4 περιπτώσεις (στη μία μαζί με Τζανετέας) γλίτωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Επαιξαν αρκετοί νεαροί

Στο προχθεσινό παιχνίδι, πήραν χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές, 5 από τον Απόλλωνα και 4 από την Α.Ε. Αβίας. Συγκεκριμένα, πέρα από τους δύο 16χρονους τερματοφύλακες Ζαφειρίου (στην 11άδα), Χριστόπουλο (μπήκε αλλαγή), στο παιχνίδι συμμετείχαν στη βασική 11άδα του Απόλλωνα ο Κ. Κοσμόπουλος (16 ετών), ενώ μπήκαν αλλαγή οι Π. Καραβίτης (17 ετών), Δ. Καρύδης (16 ετών), Ι. Καραχάλιος (19 ετών) και από την Α.Ε. Αβίας ξεκίνησε τον αγώνα ο Κ. Αλντέσκου (19 ετών), ενώ μπήκαν ως αλλαγή οι Σπ. Γεωργουλέας (16 ετών), Α. Τζεφέρι (15 ετών).

Φάσεις – γκολ

Στο 13’ ο Κακαλής έκανε τη σέντρα και σχεδόν στο β’ δοκάρι εκεί που πετάχτηκε ο Μπάκας και προσπάθησε να σουτάρει, όμως η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Τζανετέα και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0. Στο 19’ ο Κακαλής με ατομική προσπάθεια από τα πλάγια απέφυγε έναν αντίπαλο του μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Μπεκιάρη, ο οποίος κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια με το πόδι και να γλιτώσει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 31 ο Σπανός με απευθείας φάουλ από τα πλάγια πέρασε την μπάλα πάνω από ανθρώπινο τείχος και την έστειλε σχεδόν στο “γ” της εστίας του Μπεκιάρη για να πετύχει το 2-0. Στο 35 ο Κ. Κωνσταντόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με “ψαλιδάκι” αλλά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 43’ ο Μπάκας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 65’ ο Ι.Δ. Καραχάλιος έφτασε στην περιοχή από τα πλάγια απέφυγε έναν αμυντικό και πάσαρε στον πέναλτι σχεδόν στον Παπαθεοδώρου, αυτός σούταρε στην κίνηση και πάνω στη γραμμή απέκρουσε σωτήρια με το ένα χέρι ο Μπεκιάρης. Στο 68’ μπροστινή μπαλιά του Β. Κωνσταντόπουλου στον Παπαθεοδώρου, αυτός μπήκε στην περιοχή και βγήκε μόνος απέναντι από τον Χριστόπουλο, αλλά πριν σουτάρει, ο νεαρός τερματοφύλακας πρόλαβε έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε. Στο 73’ σουτ του Γιαννέα έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά από σέντρα αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Παπαθεοδώρου, ο οποίος επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 75’ διαγώνιο σουτ του Δαλκαφούκη απέκρουσε πέφτοντας στην αριστερή του γωνία ο νεαρός Χριστόπουλος. Στην επαναφορά ο Παπαθεοδώρου πρόλαβε και έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά και πάλι ο Χριστόπουλος με τη βοήθεια του Τζανετέα, ο οποίος είχε προλάβει με τάκλιν να κινηθεί στην πορεία της μπάλας, που κτύπησε στο σώμα του και κατέληξε κόρνερ. Στο 82’ ο Κ. Κορμπής με σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 2-1. Στο 85’ ο Καραβίτης έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χριστόπουλος έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε. Στο 87’ σέντρα του Κακαλή, ο Ι. Καραχάλιος από το πέναλτι σχεδόν έκανε το σουτ αλλά πάνω στη γραμμή μπλόκαρε σωτήρια ο Χριστόπουλος.

Ακυρώθηκε γκολ στο 81’

 Στο 81’ ο Απόλλωνας πέτυχε τρίτο γκολ, αλλά ο διαιτητής Καυκάς το ακύρωσε δείχνοντας ότι είχε προηγηθεί φάουλ σε αμυντικό. Συγκεκριμένα ο Καρύδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Αποστολίδης πάνω στη γραμμή του τέρματος απέκρουσε με το κεφάλι, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καραβίτης την έστειλε στα δίχτυα, αλλά όπως προαναφέραμε δεν μέτρησε γιατί νωρίτερα είχε γίνει φάουλ σε αμυντικό της Α.Ε. Αβίας.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καυκάς, που είχε βοηθούς διαιτητές τους Ρηγόπουλο και Βανικιώτη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ζαφειρίου, Κακαλής, Ι.Δ. Καραχάλιος, Παχής, Περιβολάρης, Κοσμόπουλος (79’ Καραβίτης), Β. Κωνσταντόπουλος (70’ Καρύδης), Δαλκαφούκης (86’ Δασκαλάκης), Σπανός, Παπαθεοδώρου, Μπάκας.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Μπεκιάρης (66’ Χριστόπουλος), Καρδάσης, Γ. Βαβαρούτσος, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Αποστολίδης Κ. Κορμπής, Αλντέσκου (46’ Γεωργουλέας), Σ. Κωνσταντόπουλος, Δ. Κορμπής (57’ Γεωργαντάς), Γιαννέας (86’ Τζεφέρι).