Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2019 18:11

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-1: Ανέβηκε στην 2η θέση!

Γράφτηκε από τον

 

Αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα σε ένα ακόμη παιχνίδι η Α.Ε. Μάνης επικράτησε την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο του Κάμπου, του Εθνικού Μελιγαλά με 2-1.

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη για την ομάδα της Μάνης και η δεύτερη σερί εντός έδρας, ενώ μετράει και δύο ισοπαλίες.

Με τη νίκη αυτή και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα στα άλλα ματς, η Α.Ε. Μάνης σκαρφάλωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο Πάμισο.

Ο Εθνικός εκτός έδρας δεν τα πάει καλά, αφού μετά την ήττα στη Μεσσήνη από τον Πάμισο, προχθές γνώρισε επίσης μακριά από το Μελιγαλά, τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι, το τελικό αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται αρκετά ανταγωνιστικοί στην έδρα τους. Από εκεί και πέρα ήταν ένα δυνατό ματς, με φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, τρία γκολ, δύο αποβολές, μία για κάθε ομάδα. Μάλιστα λόγω των διαμαρτυριών για τις αποβολές είχαμε δύο προσωρινές διακοπές του αγώνα.

Φάσεις και γκολ

Στο 8’ φάουλ του Κάνιστρα ο Δουρούμης με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 18’ ο Χατζηπαναγιώτης έκανε την μπροστινή μπαλιά στον Χελά, που έφυγε στον κενό χώρο έκανε το σουτ και ο Λίβας έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 31’ ατομική προσπάθεια του Κάνιστρα, που μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ντεμίρι με τον διαιτητή Νικολόπουλο, που ήταν κοντά στη φάση, να σφυρίζει πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Χελάς και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 45’ ο Σαραντόπουλος εκτέλεση φάουλ στην περιοχή, ο Πολυμενέας προσπάθησε να διώξει την μπάλα με τα πόδια, όμως την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει έτσι το 1-1. Στο 53’ από κόρνερ του Δουρούμη, ο Χελάς με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 67’ ο Σαραντόπουλος ύστερα από ατομική προσπάθεια γύρισε την μπάλα στον Καρατζούλια, αυτός έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και την έστειλε να περάσει άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 76’ από γύρισμα Χελά, ο Κάνιστρας βρέθηκε μόνος στην περιοχή έκανε το αδύναμο σουτ για να μπλοκάρει ο Λίβας. Στο 78’ ο Λάγιος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στη ρίζα του κάθετου δοκαριού και στη συνέχεια κατέληξε άουτ. Στο 81’ ωραία ατομική προσπάθεια του Κάνιστρα και σέντρα στην περιοχή ο Λίβας προσπάθησε να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να “στρωθεί” στον Δουρούμη, ο οποίος με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-1. Στο 95’ ο Κλ. Σπυρέας έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Χελά και αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Διεκόπη το ματς δύο φορές

Σε προσωρινή διακοπή του αγώνα δύο φορές (συνολικά για 8 λεπτά), προχώρησε ο διαιτητής Νικολόπουλος μετά από έντονες διαμαρτυρίες των δύο ομάδων για αποφάσεις τους.

Η πρώτη ήταν στο 58’ ωραία ατομική προσπάθεια του Λάγιου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Αλεξανδρόπουλου με τον διαιτητή Νικολόπουλο να του δείχνει τη 2η κίτρινη και το δρόμο για τα αποδυτήρια. Δευτερόλεπτα μετά δέχτηκε από τον αρχηγό Αρ. Καμπανάρο και τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά και τους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας τις έντονες διαμαρτυρίες, όπου που υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε να δεχτεί κάρτα. Ο διαιτητής διέκοψε το ματς και οδηγήθηκε με τους βοηθούς του, την Στ. Τσαούση και τον Γαϊτάνη, στα αποδυτήρια. Η διακοπή ήταν 5λεπτη και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα το διαιτητικό τρίο βγήκε στο γήπεδο και συνέχισε το ματς.

Η δεύτερη στο 64’ ατομική προσπάθεια του Χελά, ο οποίος έφτασε έξω από την περιοχή, όπου τον ανέτρεψε ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά αντίκρισε την απευθείας κόκκινη από το διαιτητή Νικολόπουλο, ως τελευταίος παίκτης ανέτρεψε αντίπαλο του που ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ. Και πάλι δέχτηκε πολλές διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους αυτή τη φορά με τον προπονητή Παναγιώτη Πολίμο και τον εκπρόσωπο του Εθνικού να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή. Και πάλι είχαμε διακοπή στο ματς, αλλά για 3 λεπτά αυτή τη φορά.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κατσαρέας, Χατζηπαναγιώτης (77’ Πετ. Σπυρέας), Στύλλα, Βαβαρούτσος (71’ Μπέρμπερη), Αρ. Καμπανάρος, Πολυμενέας, Τσουλάκος, Δουρούμης, Κάνιστρας (85’ Κλ. Σπυρέας), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Λίβας, Ντεμίρι (92’ Καλογερόπουλος), Φέστας, Μπούνας, Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρι, Σαραντόπουλος, Καρατζούλιας, Λυμπερόπουλος (51’ Διαμαντάκος), Λάγιος, Ρουμελιώτης (51’ Καλύβας).