Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2019 18:49

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-5: Εντυπωσιακοί οι φιλοξενούμενοι

Γράφτηκε από τον

Επιβλητική νίκη με 5-1 σημείωσε το απόγευμα του Σαββάτου στο “Πέτρος Γεωργανάς”, ο Απόλλωνας επί της Σπερχογείας.

Οι νικητές ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αφού αξιοποίησαν 5 από τις πολλές φάσεις που δημιούργησαν έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση. Παρότι αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές στην αρχική 11άδα, έκαναν καλή εμφάνιση και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στη γηπεδούχο ομάδα. Μάλιστα, αν οι παίκτες του ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια, ίσως να είχαν επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ.

Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος δεν είχε στη διάθεση του τους τιμωρημένους Γιώργο Κυριακόπουλο, Νίκο Περιβολάρη, καθώς επίσης τους Βασίλη Κακαλή, Γιάννη Παχή, Βασίλη Κωνσταντόπουλο, αλλά αυτό δεν φάνηκε στο παιχνίδι, αφού όσοι αγωνίστηκαν έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για να πάρει η ομάδα τους το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Σπερχογεία, ήταν πάρα πολύ κακή και προβλημάτισε με την εμφάνιση της, αφού στα έως τώρα παιχνίδι δεν μας έχει δείξει τέτοια εικόνα. Μπορεί να προηγήθηκε με ένα λάθος του νεαρού τερματοφύλακα του Απόλλωνα Παναγιώτη Γιακουμή, αλλά αυτό ήταν μια μικρή αναλαμπή, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Μάλιστα αν δεν ήταν και ο Πάρης Καλλιντέρης σε κάποιες φάσεις, η ομάδα του θα είχε δεχτεί περισσότερα γκολ. Βέβαια και ο ίδιος έπεσε θύμα της αρνητικής εικόνας που έβγαλε η ομάδα του, αφού στο 5ο γκολ, άθελα του έδωσε την ευκαιρία στο Βασιλόπουλο να σκοράρει.

Τα γκολ και το δοκάρι

Στο 12 ο Οικονομόπουλος με απευθείας φάουλ από πλάγια θέση προσπάθησε να σκοράρει με τον Γιακουμή, να μπλοκάρει αρχικά την μπάλα, όμως ήταν δυνατό το σουτ και έτσι έκανε βήματα προς τα πίσω με αποτέλεσμα να περάσει τη γραμμή του τέρματος και αμέσως η β’ βοηθός Στ. Τσαούση το υπέδειξε και με τη σειρά του ο διαιτητής Καυκάς έδειξε σέντρα και έτσι έγινε το 1-0. Στο 18 ο Γιάννης Καραχάλιος έκανε σέντρα-σουτ στην περιοχή, ο Μπάκας φάνηκε να βρίσκει την μπάλα με το πόδι και στη συνέχεια ο Κάϊας προσπάθησε να την απομακρύνει όμως την προώθησε προς τα δίχτυα ενώ και ο Καλλιντέρης προσπάθησε να την απομακρύνει και να γλιτώσει το γκολ όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και έγινε έτσι το 1-1. Στο 23’ ο Κουντάνης εκτέλεσε φάουλ από μακριά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά ξεγέλασε τον Καλλιντέρη (κινήθηκε στη δεξιά πλευρά) και κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του, για να γίνει έτσι το 1-2. Στο 46 με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο νεοεισελθών Καραβίτης έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Μπάκα αυτός υπό πίεση αμυντικού μπήκε στην περιοχή πρόλαβε την έξοδο του Καλλιντέρη, ο οποίος βγήκε από την εστία του για να του κλείσει το οπτικό πεδίο και με συρτό σουτ πέτυχε το 1-3, Στο 63’ μπροστινή μπαλιά του Σπανού στον Δαλκαφούκη, αυτός απέφυγε έναν αντίπαλο του μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρότι ο Καλλιντέρης τη βρήκε με το σώμα, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ και έγινε έτσι το 1-4. Στο 65’ ο Καλλιντέρης πάσαρε στον Θ. Δασκαλάκη, όμως πρόλαβε ο Βασιλόπουλος που ήταν κοντά, πήρε την μπάλα και με σουτ σημείωσε το 1-5. Στο 82’ ο Δημητρίου έκανε τη σέντρα και ο Πετράκος με σουτ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο κάθετο δοκάρι.

Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Δαλκαφούκης (8’ πλασέ, 35’ σουτ, 44’ πλασέ, 87’ πλασέ), Κοτσιλιέρης (14’ προβολή), Βασιλόπουλος (48’ σουτ, 64’ διαγώνιο σουτ), Πετριτάι (50’ κεφαλιά), Μπάκας (52’ σουτ, 56’ σουτ, 76’ διαγώνιο σουτ), Καραβίτης (52’ διαγώνιο σουτ, 74’ κεφαλιά), Πετράκος (71’ πλασέ) και Αντωνίου (81’ σουτ).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καυκάς με βοηθούς διαιτητές την Αθανασόπουλου και την Στ. Τσαούση.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Κάϊας, Οικονομόπουλος (80’ Αντωνίου), Πετριτάι, Δίκαιος, Θ. Δασκαλάκης, Ε. Δωδέκατος (46’ Δημητρίου), Σάουτης, Κοτσιλιέρης (46 Πετράκος), Ηρ. Καραχάλιος, Μαράντος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Παπαθεοδώρου, Σπ. Δασκαλάκης, Κουντάνης (69 Τριανταφυλλίδης), Βασιλόπουλος, Ι.Δ. Καραχάλιος, Ι. Καραχάλιος (46’ Καραβίτης), Παναγάκης (69’ Καρύδης), Δαλκαφούκης, Σπανός, Μπάκας (77’ Μπαρδόσι).