Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 10:47

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΛΑΡΙΣΑ 3-0: Θρίαμβος με μαγικό Αλεξόπουλο! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΛΑΡΙΣΑ 3-0: Θρίαμβος με μαγικό Αλεξόπουλο! (φωτό)

Με εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο... τρελά του όνειρα ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος οδήγησε την Καλαμάτα στο θρίαμβο με 3-0 επί της Λάρισας στο χθεσινό πρώτο ματς για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μεσσήνιος επιθετικός πέτυχε χατ τρικ κόντρα στην ΑΕΛ, η οποία την περασμένη Κυριακή είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ!

Το ρεσιτάλ του Αλεξόπουλου ξεκίνησε στο 40', όπου έκανε το 1-0, στο 72' σκόραρε για δεύτερη φορά και στο 93' πέτυχε το τελικό 3-0 εν μέσω αποθέωσης από 2.500 χιλιάδες φιλάθλους, Η παθιασμένη "Μαύρη Θύελλα" πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στη Λάρισα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Παράλληλα με το 3-0 έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, ταπεινώνοντας μια ομάδα που αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η Καλαμάτα αγωνίζεται πλέον στη Football League, αλλά η χθεσινή εμφάνιση θύμισε το.. ένδοξο παρελθόν της. Ενδεικτικά αναφέρουμε το 5-0 με τη Λάρισα τη σεζόν 1995-96 σε επίπεδο Α’ εθνικής με γκολ των Τζούμπα, Λυμπερόπουλου (2), Μουφ και του αδικοχαμένου Μπαχράμη.

Χθες ο ένας από τους δύο Μεσσήνιους που βρέθηκαν στην 11άδα (ο άλλος ήταν ο πολύ καλός Μιχάλης Ζαχαρόπουλος) έκανε τη διαφορά.

Ο Αλεξόπουλος έτρεξε, πίεσε, μόχθησε και έκανε γκολ και τις τρεις φάσεις που του παρουσιάστηκαν, δείχνοντας στο Βασίλη Βούζα ότι αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Τα τρία γκολ σ’ ένα τόσο σημαντικό ματς που είχε και τηλεοπτική μετάδοση, θα απελευθερώσουν ψυχολογικά ένα παιδί που μην ξεχνάμε ότι μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής με τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμάτας.

Για να έρθει η ιστορική νίκη βοήθησαν όλοι οι παίκτες. Ιδιαίτερη μνεία όμως, πρέπει να γίνει στον εξαιρετικό Βουκμίροβιτς που “τάιζε” με ασίστ τους συμπαίκτες του. Από τα δικά του πόδια ξεκινά το δεύτερο και τρίτο γκολ. Πολλά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΛ που τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκόλια στο 83’, δημιούργησε και ο Στεργίδης στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Δήμος κέρδισε μάχες στη μεσαία γραμμή. Η Καλαμάτα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε. Δεν κλείστηκε να κρατήσει το 1-0, έψαξε και άλλα γκολ και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

Με το... “μαχαίρι στα δόντια”

Η Λάρισα παρατάχθηκε με 11 νέα πρόσωπα σε σχέση με την 11άδα στο ΟΑΚΑ, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την εμφάνιση και σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τη νίκη της “Μαύρης Θύελλας”. Τις δύο ομάδες άλλωστε χωρίζουν δύο κατηγορίες, όμως οι γηπεδούχοι με την ώθηση του κόσμου μπήκαν με το “μαχαίρι” στα δόντια και έδειξαν αποφασισμένοι για τη νίκη.

Μόλις στο 7’ ο Βουκμίροβιτς προειδοποίησε με σουτ που έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Νέα καλή στιγμή για την Καλαμάτα στο 13’ με την κεφαλιά του Κουιρουκίδη (άουτ) σε αντεπίθεση και έπειτα από συνεργασία Οσμάναγκιτς – Βουκμίροβιτς και του Κουιρουκίδη, που ήταν ο τελικός αποδέκτης.

Η Λάρισα σε αυτό το διάστημα, που το ματς δεν είχε ρυθμό, έχει να επιδείξει ένα μακρινό σουτ του Φατιόν στο 16’ που απέκρουσε ο Στεφανάκος.

Η μοναδική ευκαιρία της ΑΕΛ ήρθε στο 35’ έπειτα από λάθος του Ζαχαρόπουλου που στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα στη σέντρα του Καρανίκα, την έστρωσε ουσιαστικά στο Νούνιτς, που σούταρε άουτ από κοντά.

Η πρώτη κανονιά στο 40’

Πέντε λεπτά αργότερα το Δημοτικό Στάδιο πήρε... “φωτιά”. Ο γκολκίπερ Ρίστιτς σε έξοδο συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του το Ζίζιτς και ο Κουιρουκίδης που καραδοκούσε βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλά δεν τελείωσε μόνος τη φάση. Την έκοψε (όχι καλά) στο ύψος του πέναλτι για τον Αλεξόπουλο που με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0, που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Μόνο Καλαμάτα στο δεύτερο ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Γρηγορίου πέρασε στον αγώνα τον έμπειρο Ντάουντα για να τονώσει την επίθεση. Μάταια όμως. Η Καλαμάτα ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απειλούσε.

Στο 53’ το σουτ του Κουιρουκίδη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 58’ ο Βουκμίροβιτς έκανε “ποδιά” στον Γκόλια και σούταρε έξω από την περιοχή για να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Λάρισας.

Στο 72’ ο Βουκμίροβιτς με εξαιρετική ασίστ έδωσε στον Αλεξόπουλο, ο οποίος από δεξιά μπήκε στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0.

Τα έκανε όλα ο Αλεξόπουλος

Ο Αλεξόπουλος με τη ψυχολογία στα ύψη, κέρδισε και την αποβολή του Γκόλια στο 83’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με αριθμητικό μειονέκτημα η Λάρισα δεν μπορούσε να βρει το εκτός έδρας γκολ που θα μεγάλωνε τις πιθανότητες πρόκρισης. Ο Πινάκας στο 90’ σούταρε εκτός περιοχής, με τον Στεφανάκο να είναι σε ετοιμότητα.

Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει όμως ακόμα για την ΑΕΛ, αφού ο Αλεξόπουλος κρατούσε ένα ακόμα.. γκολ.

Στο 93’ έφυγε σαν βέλος στην αντεπίθεση, από κάθετη ποιου άλλου, του Βουκμίροβιτς και με σουτ υπέγραψε το θρίαμβο με 3-0.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Ζαχαρόπουλος, Κωνσταντινόπουλος, Ιντζίδης, Μάκος (81’ λ.τρ. Τσιβελεκίδης), Δήμος, Οσμάναγκιτς, Βουκμίροβιτς, Καζβιρόπουλος (26’ λ.τρ. Στεργίδης), Κουιρουκίδης (76’ Χαρλέπας), Αλεξόπουλος.

ΛΑΡΙΣΑ: Ρίστιτς, Μπάλλας, Χαλκιαδάκης (46’ Ντάουντα), Γκόλιας, Ζίζιτς (69’ Πινάκας), Καρανίκας, Ασούμπρε, Ζίβκοβιτς, Μπούστος (54’ Μιλοσάβλιεβιτς), Νούνιτς, Φατιόν.