Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 18:53

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 4-0: Με πρωταγωνιστή τον Δαλκαφούκη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 4-0: Με πρωταγωνιστή τον Δαλκαφούκη (φωτό)

 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βασίλη Δαλκαφούκη, ο Απόλλωνας Καλαμάτας επιβλήθηκε 4-0 της Α.Ε. Μάνης προχθές στο δημοτικό γήπεδο Ασπροχώματος.

Η καλαματιανή ομάδα είχε εύκολο έργο. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε ο επιθετικός της Βασίλης Δαλκαφούκης, ο οποίος σημείωσε και τα 4 γκολ και βοήθησε ώστε ο Απόλλωνας να ξεπεράσει σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Α.Ε. Μάνης και να φτάσει στην 3η νίκη του στο πρωτάθλημα, καθώς επίσης να διατηρήσει για ακόμη μία αγωνιστική το αήττητο.

Χρειάστηκε ένα 15λεπτο (το πρώτο στο αγώνα), ώστε ο Απόλλωνας να πάρει κεφάλι στο σκορ με 3-0 και από εκεί και πέρα με σωστή τακτική κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, αφού στις αρχές του β’ ημιχρόνου είχε φροντίσει ο Δαλκαφούκης, να διαμορφώσει το 4-0. Πέρα από τα 4 γκολ, ο Απόλλωνας είχε δύο δοκάρια και άλλες ευκαιρίες για να τελειώσει τον αγώνα με μεγαλύτερο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδιάστηκαν, μιας και από τα πρώτα λεπτά βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους και δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό. Είχαν και προβλήματα τραυματισμών, καθώς οι Κάνιστρας και Βαβαρούτσος, που αγωνίστηκαν στην αρχική 11άδα, δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι. Μάλιστα ο πρώτος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, ενώ στη διάθεση του προπονητή Παναγιώτη Δρούγα δεν βρισκόταν ο Αλεξανδρόπουλος, λόγω τιμωρίας. Μετά το γρήγορο 3-0 δεν ήταν εύκολο να ανακάμψουν και να αντιδράσουν απέναντι σε μια ομάδα που με την έως τώρα παρουσία της στο πρωτάθλημα δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα.

 Γκολ και δοκάρια

Στο 3’ ο Δαλκαφούκης με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 4’ μετά από λάθος της άμυνας, ο Δαλκαφούκης πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και πλασέ πέτυχε το 2-0. Στο 15’ ο Δαλκαφούκης με φοβερή ενεργεία απέφυγε έναν αντίπαλο του και από το ύψος της περιοχής με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και “έγρεαψε” το 3-0. Στο 47’ μετά από παράλληλα πάσα ο Δαλκαφούκης με προβολή σημείωσε το τελικό 4-0. Στο 63’ ο Κακαλής έκανε σέντρα σουτ και έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στη συμβολή των δοκαριών. Στο 92’ ο Παπαθεοδώρου με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Σε ότι αφορά το πρώτο γκολ, υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες γιατί ο βοηθός διαιτητής Ρηγόπουλος είχε σήκωσε τη σημαία υποδεικνύοντας οσφάιντ, όμως πήγε κοντά του ο διαιτητής Πλακογιάννης δείχνοντας ότι παίρνει επάνω του τη φάση και έδειξε σέντρα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κυριακόπουλος, Κακαλής, Παχής (59’ Παναγάκης), Ι.Δ. Καραχάλιος, Δασκαλάκης, Κουντάνης (69’ Περιβολάρης), Σπανός, Βασιλόπουλος (72’ Καρύδης), Δαλκαφούκης, Παπαθεοδώρου, Μπάκας (73’ Καραβίτης).

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Κατσαρέας, Στύλλα (22’ Φετάχου), Χατζηπαναγιώτης, Καμπανάρος (46’ Μπέρμπερι), Βαβαρούτσος, Πολυμενέας, Τσουλάκος, Χελάς, Κάνιστρας (64’ λ.τρ. Κλ. Σπυρέας), Δουρούμης, Πετ. Σπυρέας.