Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 20:32

Tρίποντο παραμονής (2-3) στην Τρίπολη ο Εργοτέλης

Γράφτηκε από τον
Tρίποντο παραμονής (2-3) στην Τρίπολη ο Εργοτέλης

«Κάτοικος» Σούπερ Λίγκας θα είναι και την επόμενη σεζόν ο Εργοτέλης, που επικράτησε με 3-2 του Αστέρα στην Τρίπολη και έβγαλε από το μυαλό του οποιαδήποτε άσχημη σκέψη για εμπλοκή του σε περιπέτειες υποβιβασμού.

 

Ωστόσο, για να φτάσουν στο σημαντικό τρίποντο οι Ηρακλειώτες, που με 35 βαθμούς ανέβηκαν στην 9η θέση, χρειάστηκε και η συνδρομή του διαιτητή Παπαπέτρου, που εκτίμησε λανθασμένα τη φάση του 89’ όταν ο Ιμπραΐμ μονομάχησε με τον Κυριακόπουλο, για να καταλογίσει πέναλτι και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του ο Διαμαντάκος στο 90’.

 

Ήταν, πάντως, ένα πολύ ανοικτό παιχνίδι σε ολόκληρη τη διάρκειά του, με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες και την ισοπαλία να φαντάζει ως το δικαιότερο αποτέλεσμα.

 

Αξίζει φυσικά να τονιστεί ότι η νίκη των φιλοξενούμενων αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω του γεγονότος ότι αγωνίστηκαν από το 71’ και μετά με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Ρομάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ άξιο αναφοράς είναι και το τέλος που δόθηκε στο φετινό αήττητο σερί των Αρκάδων στην έδρα τους σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα.

 

 

Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έψαξε το γρήγορο γκολ, όμως το πλασέ του Χουάνμα στο 5’ σταμάτησε στο δοκάρι και το 1-0 δεν έγινε για τους γηπεδούχους.

 

Οι παίκτες του Βεργέτη συνέχισαν να ελέγχουν το ματς, στο 18΄ ο Στοΐκοβιτς σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βάλντο και όλα έδειχναν ότι ήταν ζήτημα χρόνου να ανοίξει το σκορ η ομάδα της Τρίπολης.

 

Ωστόσο, οι Ηρακλειώτες είχαν αντίθετη άποψη και στο 33’ ο Ιμπραΐμ έκανε μια πολύ όμορφη προσπάθεια από τα δεξιά, για να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Μονακέλο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να βρει δίχτυα με πλασέ και το 0-1 να προκύψει κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

 

Ο Αστέρας δεν είχε να παρουσιάσει απάντηση στο δεύτερο τέρμα του Ιταλού φορ στο πρωτάθλημα και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια.

 

 

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την άμεση ισοφάριση των γηπεδούχων με σκόρερ τον Σανκαρέ στο 47’,  με τον Σενεγαλέζο αμυντικό να σκοράρει με κεφαλιά μετά από φάση διαρκείας, για να ακολουθήσει πολύ γρήγορος ρυθμός και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

 

Και οι δύο ομάδες έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, για να έλθει τελικά το 1-2 με προσωπικό γκολ του Χαντί στο 66’, όμως στο 69’ ο Χουάνμα απάντησε για τον Αστέρα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

 

Στο 71’ ο Ρομάνο άφησε τον Εργοτέλη με παίκτη λιγότερο, καθώς βρήκε άσχημα με το χέρι τον Σανκαρέ και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και όλα έδειχναν πως το ματς θα έληγε χωρίς νικητή.

 

Όμως, στο 89’ ο διαιτητής Παπαπέτρου έκανε σημαντικό λάθος, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει αντικανονικό μαρκάρισμα του Κυριακόπουλου στον Ιμπραΐμ και ένα λεπτό αργότερα ο Διαμαντάκος επανήλθε με γκολ στη δράση ύστερα από την απουσία του για ένα μήνα λόγω τραυματισμού.

 

Το σφύριγμα της λήξης, λοιπόν, βρήκε την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να πανηγυρίζει μια πολύ σημαντική νίκη, που της επιτρέπει να ξεκινήσει τον σχεδιασμό της νέας σεζόν.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς  επίσης από τον Σύνδεσμο Αθηνών τους Απτόσογλου και Καρατζίκα.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι (81’ Ναβάρο), Κυριακόπουλος, Σανκαρέ, Γκόιαν, Μουνάφο, Κουρμπέλης, Βάλντο (70’ Μπαράλες), Χουάνμα, Ντε Μπλάσις, Καράσκο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Τζανακάκης, Σαρρής, Πίτσος, Αντελέγιε, Ιμπραΐμ, Μπουχαλάκης (90’+2 Γιοβάνοβιτς), Καρντόσο, Μονακέλο (76’ Διαμαντάκος), Ρομάνο, Χαντί (90’+4 Ρέντζας).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR