Κυριακή, 16 Μάρτιος 2014 20:37

Ξέσπασμα... σωτηρίας ο Πανιώνιος, 4-2 τον Λεβαδειακό

Γράφτηκε από τον
Ξέσπασμα... σωτηρίας ο Πανιώνιος, 4-2 τον Λεβαδειακό

Η βαριά ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο Περιστέρι δεν «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Πανιωνίου και το απόγευμα της Κυριακής (16/3) οι «κυανέρυθροι» πήραν τη νίκη που ήθελαν για να αισθάνονται πιο άνετα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου νίκησε με 4-2 τον Λεβαδειακό και πλέον βρίσκεται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη και με βάση το πρόγραμμά του (εκτός με Ξάνθη και Βέροια, εντός με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης) θεωρείται απίθανο να κινδυνέψει.

Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της Βοιωτίας, αρκεί να μην «αυτοκτονήσει» στα εντός έδρας ματς που έχει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, με Βέροια και ΟΦΗ.

Στη Νέα Σμύρνη, πάντως, η εικόνα του Λεβαδειακού δεν ήταν καθόλου καλή και ειδικά στο ξεκίνημα της επανάληψης οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη έδειξαν να μην ξέρουν που βρίσκονται και σε αυτό το διάστημα επέτρεψαν στους γηπεδούχους να «καθαρίσουν» το ματς.

Στο πρώτο 45λεπτο, πάντως, δεν είχε φανεί το τι θα ακολουθήσει, καθώς οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν την υπεροχή και να ήταν αυτοί που έφτασαν στο γκολ, αλλά οι Βοιωτοί απειλούσαν όποτε έβγαιναν μπροστά. Στην ευκαιρία του Ορτέγκα στο 12’ (σωτήρια επέμβαση του Λαμπρόπουλου), ο Πανιώνιος «απάντησε» με ένα μάλλον τυχερό γκολ στο 24’, καθώς ο σκόρερ Αραβίδης πήρε την μπάλα έπειτα από στραβοκλωτσιά του Κούρντι, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την δυνατότητα να ισοφαρίσουν στη συνέχεια.

Ωστόσο, τόσο ο Μάντζιος (25ο λεπτό), όσο και ο Ορτέγκα (39’) έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και έστειλαν τον Πανιώνιο με ψυχολογικό αβαντάζ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι παίκτες του Λεβαδειακού έδειξαν διάθεση να βγουν μπροστά και να πιέσουν, όμως, τα πολλά λάθη που έκαναν στον χώρο του κέντρου αποδείχτηκαν μοιραία.

Από ένα τέτοιο προήλθε το 2-0 για τον Πανιώνιο στο 56’, με τον Μητρόπουλο να κλέβει την μπάλα και να τελειώνει και την φάση έπειτα από ασίστ του Ντούνη και πριν οι φιλοξενούμενοι καταλάβουν τι συνέβη δέχτηκαν κι άλλο ένα γκολ.

Νέα ασίστ του Ντούνη για τον Κολοβό αυτή τη φορά, με το 3-0 στο 57’ να τελειώνει ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Γενικά τα γρήγορα άκρα του Πανιωνίου στο ματς αυτό δούλεψαν καλά και αυτό ήταν ένα απ’ τα «κλειδιά» για το «τρίποντο» της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου, ο οποίος στο 68’ έριξε στο ματς αντί του Λάζνικ τον Γιάννου και αυτός δικαίωσε τον προπόνητή του λίγο αργότερα (στο 74’ συγκεκριμένα), κάνοντας το 4-0 έπειτα από ασίστ του Κολοβού.

Τα δύο γκολ που σημείωσε στη συνέχεια ο Λεβαδειακός (με Ροτζέριο στο 75’ και Γιάντση στο 86’), απλά γλίτωσαν τους φιλοξενούμενους από ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με διασυρμό, ενώ στα αξιοσημειώτα ήταν και το ντεμπούτο του Σίμον Βούσκεβιτς για τους Βοιωτούς, με τον Μαυροβούνιο μέσο, μάλιστα, να «φτιάχνει» το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Διαιτητής ο Τριτσώνης (Αθηνών) με βοηθούς τους Τουμπακάρη (Αθηνών) και Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής).

Κίτρινες: 22’ Κώτσιος, 50’ Βαρέλα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρντι, Κούρος, Μητρόπουλος, Λάζνικ (68’ Γιάννου), Ντούνης (78’ Καμπάνταης), Κολοβός (78’ Κουλουχέρης), Αραβίδης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Ιντζίδης, Χαραλάμπους, Πετράτσι, Μιλοσάβλιεβ (60’ Λυκογιάννης), Βαρέλα, Ροτζέριο (76’ Βούκσεβιτς), Ορτέγκα, Μάντζιος (60’ Γιάντσης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR