Κυριακή, 16 Μάρτιος 2014 20:50

"Αλωσε" τα Γιάννενα (0-1) ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον

Μπορεί να μην έκανε καλή εμφάνιση, άλλωστε φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι παίκτες του είχαν στο μυαλό τους στον ημιτελικό Κυπέλλου της Τετάρτης (19/03) με τον ΟΦΗ, όμως ο Παναθηναϊκός τήρησε την παράδοση υπέρ του, φεύγοντας νικητής από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Πάντως, το 1-0 είναι το αγαπημένο του σκορ, όταν τον φιλοξενούν οι Ηπειρώτες, και η ουσία είναι ότι οι «πράσινοι» σημείωσαν την τρίτη τους σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Έτσι δικαιούνται να βλέπουν ψηλότερα στην βαθμολογία αφού πλησίασαν τον Ατρόμητο (56 έναντι 59) στους τρεις βαθμούς και ελπίζουν σε στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ (= 58 βαθμοί) στο εκτός έδρας ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη.

 

Το ματς στα Γιάννινα κρίθηκε από το φοβερό γκολ του Ατζαγκούν στο 36’, σε ένα διάστημα που έδειχνε η μια ομάδα να φοβάται την άλλη. Ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος προφύλαξε τον Μπεργκ και τον έβαλε ως αλλαγή στο 72’, θα πρέπει να κρατήσει μόνο τους τρεις βαθμούς. Για αυτούς ο ΠΑΟ έπαιξε όσο χρειάστηκε, χωρίς όμως να ανεβάσει στροφές, απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος βγήκε από το… καβούκι του στην επανάληψη. Ο ΠΑΣ δεν απείλησε ιδιαίτερα ή για να το δούμε από την… πράσινη πλευρά ο Καπίνο δήλωσε «παρών», έστω και τις λίγες φορές που χρειάστηκε.

 

 

Στην αρχή του αγώνα τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ΠΑΣ Γιάννινα πρόσεχαν τα νώτα τους. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να επηρεάστηκαν από τις δυο χαμένες ευκαιρίες του Ιλιτς στο ξεκίνημα του αγώνα και δεν έδειχναν διάθεση να ρισκάρουν, περιμένοντας να δουν τις… ορέξεις των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν απέφυγαν και τα λάθη με συνέπεια ο Αναστασίου να βάλει τις φωνές στους παίκτες του, οι οποίοι μετά το 20’ άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο. Ούτε οι γηπεδούχοι έδειχναν κάτι το ιδιαίτερο, με εξαίρεση ότι ήταν καλύτεροι στην κυκλοφορία της μπάλας.

 

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πραγματοποιήσει το πρώτο του σουτ προς την εστία του Βελλίδη λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο (28’). Η αλήθεια είναι ότι το γκολ στο 36’ έκοψε και τον αέρα του ΠΑΣ Γιάννινα αφού δεν φάνηκε επιθετικά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να έχουν την κατοχή της μπάλας και να διαχειρίζονται άνετα το προβάδισμα υπέρ τους.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν περισσότερο απειλητικός, καθώς ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει το μυαλό του στην άμυνα και δεν έβγαιναν τελικές πάσες. Για αυτό και ο Αναστασίου αναγκάστηκε να αλλάξει τους δυο του επιθετικούς (Καρέλης, Κλωναρίδης) αφού δεν τον άφησαν, δικαιολογημένα, ικανοποιημένο. Ο Μπεργκ πήρε θέση μέσα στο γήπεδο και η λογική της αλλαγής ήταν να «απασχολεί» τους αντιπάλους του αλλά και να προσπαθήσει ο Σουηδός να βγάλει κάποια πάσα.

 

Ο Ιλιτς παίρνει τον τίτλο του… μοιραίου του ΠΑΣ Γιάννινα αφού έχασε ευκαιρία και στο 69’. Η αλήθεια είναι ότι όσοι έβλεπαν τον Αναστασίου στο τέλος μπορούσαν εύκολα να διαπιστώσουν ότι ανησυχούσε για την περίπτωση η ομάδα του να υποστεί έμφραγμα. «Ασπίδα» για να μην συμβεί αυτό αποδείχθηκε ο Καπίνο ενώ από την πλευρά τους και οι Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος έδειχναν να ελέγχουν την κατάσταση.

 

Διαιτητής ήταν ο Γιάχος (Χίου) με βοηθούς τους Γκάγκα (Λάρισας) και Γεωργιάδη (Κοζάνης).

 

Κίτρινες: 80' Ακόστα - 23' Τριανταφυλλόπουλος, 38 Λαγός, 67' Μέντες.

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τσουκαλάς (56' Ακόστα), Μιχαήλ, Κοροβέσης (69' Στρούνα), Λίλα (75' Γιάκος), Βίλα, Ντάσιος.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (75' Δώνης), Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (58' Αμπέιντ), Καρέλης (72' Μπεργκ).

 

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR