Σάββατο, 16 Νοέμβριος 2019 10:51

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Τα βλέμματα στο ντέρμπι Κυπαρισσία - Πάμισος

Γράφτηκε από τον

 

Αρκετά αμφίρροπα ματς περιλαμβάνει η 8η αγωνιστική της Α’ τοπικής που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το πιο ενδιαφέρον ματς θα φιλοξενηθεί στην Κυπαρισσία, όπου ο ΑΟΚ υποδέχεται τον πρωτοπόρο και αήττητο Πάμισος. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διαφορετικούς στόχους τη σεζόν, η Κυπαρισσία για την κατάκτηση του τίτλου και ο Πάμισος για μια καλή πορεία, όμως η μέχρι τώρα πορεία τους είναι αντιστρόφως ανάλογη.

Οι νησιώτες φιγουράρουν στην κορυφή, έχοντας 5 νίκες και δύο λευκές ισοπαλίες στις επτά πρώτες αγωνιστικές, ενώ η Τριφυλιακή ομάδα έχει γνωρίσει ήδη τρεις ήττες και απέχει 9 ολόκληρους βαθμούς από την πρώτη θέση! Ως εκ τούτου το αυριανό μεταξύ τους ντέρμπι θα κρίνει πολλά όσον αφορά τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Η Κυπαρισσία δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών και χρειάζεται μόνο τη νίκη για να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή.

Ο ΑΟΚ προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας ήττες από Αβία και Εράνη και θα τα δώσει όλα για την κατάκτηση του τριπόντου.

Σε περίπτωση νέας ήττας θα αποχαιρετήσει τις ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ άσχημο αποτέλεσμα είναι και η ισοπαλία μιας και θα διατηρηθεί ο Πάμισος στο +9.

Ο προπονητής Τάκης Παναγόπουλος δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Κόλλια.

Από την άλλη ο Πάμισος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο και είναι μόνος στην κορυφή της Α’ τοπικής μετά από 7 αγωνιστικές.

Οι νησιώτες στα δύσκολα εκτός έδρας ματς με Απόλλωνα και Πανθουριακό έμειναν αλώβητοι παίρνοντας ισοπαλίες και το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν και αύριο στην έδρα της Κυπαρισσίας.

Πρώτος στόχος είναι η νίκη για το συγκρότημα του Γιώργου Καλόμαλου που θα παίξει δίχως άγχος, όμως και η ισοπαλία είναι ευπρόσδεκτη.

Σημαντική απουσία για την ομάδα της Μεσσήνης είναι ο τραυματίας Σαραντόπουλος.

Ενδιαφέρον ματς σήμερα στον Κορδία

Ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει σήμερα στον Κορδία ανάμεσα στον φιλόδοξο πρωταθλητή Πανθουριακό και την υπολογίσιμη Α.Ε. Μάνης.

Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα όχι μόνο είναι αήττητη μετά από 7 αγωνιστικές, αλλά δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ μέχρι στιγμής! Επιθετικά όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα σε ορισμένα ματς και αυτό θα προσπαθήσει να ξεπεράσει στη σημερινή αναμέτρηση. Η ομάδα της Θουρίας προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της Σπερχογείας, που ήρθε χάρις σε ένα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Πανθουριακός θέλει να πάρει το τρίποντο και να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή σε περίπτωση που δεν κερδίσει ο Πάμισος στην Κυπαρισσία.

Η Μάνη ενώ ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, τις δύο τελευταίες αγωνιστικές υπέστη ισάριθμες ήττες από Απόλλωνα και Ολυμπιακό Ανάληψης και υποχώρησε στη βαθμολογία. Ο Τάκης Δρούγας γνωρίζει πως το ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του είναι δύσκολο, όμως θα προσπαθήσει να αποφύγει την ήττα.

Εντός με Αγρα η Κορώνη

Η δεύτερη της βαθμολογίας Κορώνη παίζει στην έδρα της με τον ουραγό Τέλλο Αγρα και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη την περασμένη αγωνιστική πήρε διπλό στην Ανδρούσα και με ψυχολογία στα ύψη θα προσπαθήσει να βάλει άλλους τρεις βαθμούς στο... σακούλι της. Μάλιστα είναι αρκετά πιθανό αν κερδίσει να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, αν παράλληλα ο Πάμισος δεν φύγει με το διπλό από την Κυπαρισσία!

Στα αγωνιστικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του πρώτου σκόρερ της Κώστα Μουτζούρη.

Από την άλλη ο Τέλλος Αγρας πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του και καλείται να σταθεί όρθιος σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι

σε μια φορμαρισμένη ομάδα.

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι τελευταίοι στη βαθμολογία, έχασαν το περασμένο Σάββατο εντός έδρας από τη Μεθώνη και πρέπει να βγάλουν αντίδραση.

Ο Βασίλης Μπλέτσας δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κιεσέ.

Εκτός έδρας Απόλλωνας και Εράνη

Δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς έχει ο Απόλλωνας Καλαμάτας που μετά το Καλό Νερό θέλει να πάρει ένα ακόμη διπλό στην Πύλο.

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου τρέχει ένα σερί τριών νικών, ενώ σε... δαιμονιώδη κατάσταση είναι και ο Βασίλης Δαλκαφούκης που έχει πετύχει 6 γκολ στα δύο τελευταία ματς!

Ο Απόλλωνας είναι στο -2 από την πρώτη θέση και ενδέχεται με νίκη να πλησιάσουν κι άλλο.

Στον αντίποδα ο Τσικλητήρας έχει δύσκολο έργο απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Η ομάδα του Γιάννη Σουρέλη πάντως πήρε ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα στη δύσκολη έδρα του Μελιγαλά, διακόπτοντας ένα άσχημο σερί πέντε ηττών και θα παραταχθεί με καλή ψυχολογία.

Στην Ανδρούσα αύριο η ομώνυμη ομάδα θα φιλοξενήσει την Εράνη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Οι Φιλιατρινοί του Κώστα Λυμπερόπουλου πήραν τα πάνω τους μετά τη νίκη στο ντέρμπι με την Κυπαρισσία και θέλουν να φύγουν με το τρίποντο από το “Β. Μαλαφέκας” για να μείνουν κοντά στις πρώτες θέσεις. Η Ανδρούσα του Λάκη Σπάλα είναι τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα παλέψει για να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το συγκεκριμένο ματς.

Αμφίρροπα ματς σε Μεθώνη,

Κάμπο και Αγιο Νικόλαο

Ματς ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα θα διεξαχθεί στη Μεθώνη όπου ο ΑΟΜ θα παίξει με τον Εθνικό Μελιγαλά.

Το συγκρότημα του Βασίλη Κοσυφολόγου πηγαίνει εξαιρετικά φέτος, έχοντας φοβερή γραμμή κρούσης και μετά το διπλό στους Γαργαλιάνους θέλει με όπλο την έδρα του να πάρει το τρίποντο απέναντι στον Εθνικό και να διατηρηθεί στην πρώτη πεντάδα.

Ο Εθνικός από την άλλη αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές και είναι στην 7η θέση μαζί με τη Μάνη.

Η ομάδα του Πάνου Πολίμου θα αναζητήσει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Μεθώνη και είναι σε θέση να το κατακτήσει αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της.

Στον Κάμπο θα αναμετρηθούν αύριο η Αβια με την Σπερχογεία (έχουν από 4 βαθμούς), δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο, την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι Μανιάτες θα επιδιώξουν να κάνουν ότι και με την Κυπαρισσία, να πάρουν δηλαδή τη νίκη και να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις.

Από τη μεριά της η Σπερχογεία έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και θα προσπαθήσει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στον Κάμπο, εν όψει της συνέχειας.

Τέλος, στον Αγιο Νικόλαο Μεσσήνης ο Ολυμπιακός Ανάληψης θα υποδεχθεί το Καλό Νερό. Οι “ερυθρόλευκοι” που έχουν πλέον και τον Φασουλή στον πάγκο τους μαζί με τον Γεωργακλή, προέρχονται από το σπουδαίο διπλό στον Κάμπο επί της Μάνης και θέλουν μόνο τη νίκη για να ανασάνουν βαθμολογικά.

Το Καλό Νερό είναι αρκετά ψηλά στη βαθμολογία, όμως έχει μείνει μακριά από τη νίκη δύο αγωνιστικές. Εκτός έδρας πάντως έχει δύο τρίποντα και θα επιδιώξει να πάρει το τρίτο, χωρίς φυσικά η ισοπαλία να θεωρείται άσχημο αποτέλεσμα.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο 16/11

Πανθουριακός – Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο ΕΠΣΜ Κορδία

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Σωτηρόπουλος

Τσικλητήρας Πύλου - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Πύλου

Πλακογιάννης, Διακουμάκος, Γεωργαντάς

 

Κυριακή 17/11

Ανδρούσα – Εράνη

Γήπεδο Ανδρούσας

Ρέκκας, Τσαούση, Σωτηρόπουλος

Κυπαρισσία – Πάμισος

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Η. Νικολόπουλος, Ρηγόπουλος, Γεωργαντάς

Ακρίτας Κορώνης – Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Κορώνης

Πλακογιάννης, Μπασιλάρης, Τσιλίκας

Α.Ε. Αβίας – Σπερχογεία

Γήπεδο Κάμπου

Ψηλοπαναγιώτης, Τσοπανάκης, Μπουρίκας

Μεθώνη - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Μεθώνης

Καυκάς, Βανικιώτης, Παναγιωτόπουλος

Ολυμπιακός Ανάληψης - Καλό Νερό

Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης

Καρβούνης, Αντωνόπουλος, Μιχαλόπουλος

*Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 7αγώνες)

1. Πάμισος 15-1 17

2. Ακρίτας Κορώνης 17-9 16

3. Απόλλωνας Καλαμάτας 15-3 15

4. Μεθώνη 16-9 14

5. Πανθουριακός 7-0 13

-. Εράνη 14-9 13

7. Α.Ε. Μάνης 11-10 11

-. Εθνικός Μελιγαλά 10-7 11

9. Καλό Νερό 13-8 10

10. Κυπαρισσία 7-7 8

11. Ανδρούσα 7-12 7

12. Ολυμπιακός Ανάληψης 6-16 5

13. Σπερχογεία 10-18 4

-. Α.Ε. Αβίας 6-18 4

-. Τσικλητήρας Πύλου 8-23 4

16. Τέλλος Αγρας 4-19 3