Παρασκευή, 29 Νοέμβριος 2019 12:21

Βαθμολογία UEFA: Πολύ μακριά από τη 15η θέση η Ελλάδα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογία UEFA: Πολύ μακριά από τη 15η θέση η Ελλάδα

Η νίκη-πρόκριση του ΑΠΟΕΛ, η νίκη της Σέλτικ και η ισοπαλία της Ρέιντζερς είχαν ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει η διαφορά στο UEFA Ranking της 15ης Σκωτίας και της 16ης Κύπρου από την Ελλάδα, η οποία παρέμεινε 17η. Μειώθηκε η διαφορά από τη Σερβία με την ισοπαλία της Παρτίζαν.

Η Ελλάδα παρέμεινε στη 17η θέση, αλλά η ψαλίδα από την 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA άνοιξε από τους 450 βαθμούς στους 1075! Εκεί βρίσκεται η Σκωτία, η οποία μάλιστα προσπέρασε και την Κύπρο. Η νίκη της Σέλτικ που έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση και η ισοπαλία της Ρέιντζερς στο Ρότερνταμ οδήγησαν τους Σκωτσέζους στη 15η θέση.

Η νίκη-πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στο Λουξεμβούργο είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει η διαφορά της Κύπρου από την Ελλάδα. Αντίθετα, η 18η Σερβία μείωσε τη διαφορά καθώς η Παρτίζαν έφυγε με το βαθμό από τη Χάγη κόντρα στην Άλκμααρ.

Καθίσταται σαφές ότι η μάχη του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα είναι κομβική, γιατί μόνο με συνέχεια της ομάδας του Πειραιά στην Ευρώπη μπορεί η Ελλάδα να ελπίζει σε κατάκτηση της 15ης θέσης. Ακόμη κι έτσι χρειάζεται καλή πορεία στο Europa League για να γίνει εφικτός ο στόχος.

Σε περίπτωση αποκλεισμού του Ολυμπιακού - πρόκρισης δηλαδή του Ερυθρού Αστέρα - η Ελλάδα θα πέσει σίγουρα στη 18η θέση, ίσως και πιο κάτω....

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗΣ
Η 13η και 14η θέση δίνουν δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα στο Europa League (τρίτο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 15η θέση δίνει για την ίδια σεζόν (2020/21) δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα για το Europa (τρίτο προκριματικό) και δύο εισιτήρια για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Οι δύο που ακολουθούν (16η και 17η) δίνουν μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League (δεύτερο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Αν η Ελλάδα πέσει ακόμα πιο κάτω, (17η και 18η), θα πάρει και πάλι ένα εισιτήριο για το Champions League (πρώτο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Πηγή: sport24.gr