Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 16:25

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 3-0: Καθάρισε στο πρώτο ημίχρονο

Γράφτηκε από τον


Με τέρματα που σημείωσε στο πρώτο 45λεπτο, ο Πανθουριακός κέρδισε το απόγευμα του Σαββάτου στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία, το Τσικλητήρα Πύλου με 3-0.


Οι γηπεδούχοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στην ομάδα της Πύλου και παρότι έμειναν για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αντρέσο, έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση ενός ακόμη τρίποντου. Με το παραπάνω αποτέλεσμα ο Πανθουριακός διατήρησε το αήττητο για 10η σερί αγωνιστική και παραμένει η μοναδική ομάδα της Α’ κατηγορίας που δεν έχει δεχτεί γκολ.
Οσο για τον Τσικλητήρα, είχε δύσκολη αποστολή απέναντι στον Πανθουριακό, οι παίκτες του έκαναν φιλότιμη προσπάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα για να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά όπως αποδείχθηκε και στο παιχνίδι, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής και θα έπρεπε να υπερβάλλουν εαυτούς για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για μια ώρα περίπου οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το εις βάρους τους αποτέλεσμα και γνώρισαν άλλη μια ήττα. Το παραπάνω αποτέλεσμα τους κρατάει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία.

Η αποβολή του Αντρέσο

Η φάση του αγώνα έγινε στο 33’ όταν ο Αντρέσο υπό την πίεση του Καρδάση έφτασε στην περιοχή, αλλά πριν προλάβει να σουτάρει, ο Σαρρής μπλόκαρε την μπάλα, όμως ο παίκτης του Πανθουριακού με τη φόρα που είχε έπεσε επάνω του και το έριξε στο έδαφος, με τον διαιτητή Ρέκκα να σφυρίζει το φάουλ. Δευτερόλεπτα μετά ο Καρδάσης, του ζήτησε το λόγο γιατί έριξε στο έδαφος τον συμπαίκτη του και κουβέντα στην κουβέντα, ο Αντρέσο κόλλησε το πρόσωπο του, στο πρόσωπο του αντιπάλου του, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής έτρεξε αμέσως και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Αντρέσο μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για την απόφαση του.

Φάσεις - γκολ

Στο 8’ ο Παπαγιαννόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Σαρρής κατάφερε να αποκρούσει με το πόδι και στη συνέχεια να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 11’ ο Σκαφιδάς με φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 19’ ο Νινιός εκτέλεσε πλάγια δίνοντας την μπάλα στον Καννελόπουλο και αυτός με παράλληλη πάσα τροφοδότησε τον Αντρέσο, αυτός αμέσως έκανε το γυριστό διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Σαρρή και “έγραψε” έτσι το 1-0. Στο 21’ ο Μαρκολέφας στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα κλώτσησε τον Αντρέσο και ο διαιτητής Ρέκκας υπέδειξε το πέναλτι. Ο Τρίψας ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και πέτυχε το 2-0. Στο 30’ σέντρα του Τρίψα, ο Παπαγιαννόπουλος κινήθηκε στην πορεία της μπάλας έκανε την κεφαλιά για να αποκρούσει ο Σαρρής. Στο 38’ ο Κανελλόπουλος πάσαρε στον φ. Φαββατά και αυτός έκανε τη διαγώνια μπροστινή μπαλιά για τον Σπυρόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και με διαγώνιο συρτό σουτ στην απέναντι γωνία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 3-0. Στο 42’ ο Ιλιάζι έκανε το συρτό σουτ από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχή, ο Ράτσεβ κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και πριν επιχειρήσει σουτ, ο Νινιός τον βρήκε στο πόδι, πριν βρει την μπάλα για να την απομακρύνει και ο διαιτητής Ρέκκας σφύριξε αμέσως το πέναλτι και δευτερόλεπτα μετά άκουσε έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, για την απόφαση του. Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας Αντώνης Μαυρέας έφυγε από τον πάγκο του και έφτασε μέχρι το σημείο που σημειώθηκε η παράβαση συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες. Το πέναλτι εκτέλεσε λίγο αργότερα ο Σκαφιδάς στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Κόκκαλη, ο οποίος έπεσε στη γωνία του και με τα χέρια έδιωξε τη μπάλα πλάγια. Στο 42’ ο Σκαφιδάς έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Κόκκαλη, ο οποίος κατάφερε με την άκρη των δαχτύλων του να βρει την μπάλα όσο χρειαζόταν και να την διώξει κόρνερ.
Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Τσοπανάκης, Αράπης.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Νινιός, Παπαγιαννόπουλος, Δημητρακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Εμμανουήλ, Φ. Φαββατάς (55’ Καράμπελας), Αντρέσο, Κανελλόπουλος (59’ Μπαζάνης), Τρίψας (64’ Αθανασόπουλος), Σπυρόπουλος (87’ Παντσιώτης).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ: Σαρρής, Καρδάσης, Ράτσεφ, Κ. Μεμά, Μαρκολέφας, Μεμουσάι (46΄ Κουρεμπανάς), Ζάτσα (85’ Ζ. Μεμά), Σπ. Κοτσοβός, Δούνιας (27’ λ. τρ. Ιλιάσι), Δέμπι, Σκαφιδάς (69’ Γ. Ράλλης).