Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 13:51

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 4-1: Ξανά μόνος στην κορυφή!

Γράφτηκε από τον

Σε εύκολη υπόθεση για τον Πάμισο, εξελίχθηκε ο χθεσινός αγώνας με τη Σπερχογεία, όπου οι Νησιώτες επικράτησαν εντός έδρας με 4-1.

Ετσι μετά την ήττα από την Εράνη στα Φιλιατρά την προηγούμενη αγωνιστική επέστρεψαν στις επιτυχίες, φτάνοντας με ανατροπή στην άνετη όπως εξελίχθηκε νίκη και ανέβηκαν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας με έναν πόντο περισσότερο από τον Απόλλωνα, που την προηγούμενη ημέρα αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 με τον Ακρίτα στο γήπεδο της Κορώνης. Σε ότι αφορά το χθεσινό παιχνίδι, ο προπονητής του Πάμισου, που είχε τα γενέθλια του, αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του (ήταν μέχρι το καλοκαίρι στον πάγκο της Σπερχογείας, για περίπου 4 χρόνια), όμως αυτό δεν τον επηρέασε και καθοδήγησε τους “πράσινους” έτσι ώστε να προσθέσουν άλλη μια νίκη στο ενεργητικό τους. Η ομάδα βέβαια δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, όμως δημιούργησε αρκετές φάσεις στην εστία του Καλλιντέρη και κατάφερε να αξιοποιήσει 4 από αυτές. Η Σπερχογεία με νέο προπονητή στον πάγκο της, τον Γιώργο Δωδέκατος, που το καλοκαίρι, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να ασχοληθεί διοικητικά με τους “ταύρους”, προσπάθησε να παρουσιάσει κάποια πράγματα από τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται η ομάδα και από εκεί και πέρα να επιδιώξει να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα από τους Νησιώτες. Είδε την ομάδα του να παίρνει κεφάλι στο σκορ, στο 13ό λεπτό, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Απίστευτος Καλλιντέρης

Για άλλο ένα παιχνίδι, ο τερματοφύλακας της Σπερχογείας έκανε ότι μπορούσε για να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, αλλά δεν ήταν αρκετό. Αν και πλησιάζει τα 40 βγάζει αρκετή ενέργεια σε κάθε παιχνίδι και τη συνδυάζει με καλή απόδοση προσπαθώντας από τη θέση του να βοηθάει την ομάδα, κάτι που όπως προαναφέραμε δεν είναι αρκετό, αφού δεν παίζει μόνος του. Μάλιστα πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στο 16’ σε σουτ του Κατσιβαρδέα έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και στη συνέχεια πρόλαβε με γροθιές και την έδιωξε πλάγια. Ενα λεπτό μετά ο Παπαδόπουλος από το πέναλτι σχεδόν σούταρε ψηλά και ο Καλλιντέρης που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι απέκρουσε με τα χέρια βγάζοντας την κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος με τον Κουλόπουλου να σηκώνεται πιο ψηλά να πιάνει την κεφαλιά, η οποία βρήκε και στον ώμο αμυντικού και πήρε πορεία προς τη δεξιά γωνία της εστίας του Καλλιντέρη, αυτός όμως με φοβερή εκτίναξη πρόλαβε με το ένα χέρι και έδιωξε την μπάλα πλάγια πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Στο 49’ ο Παπαδόπουλος με απευθείας φάουλ σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο Καλλιντέρης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 56’ σε διαγώνια μπροστινή μπαλιά του Ντίσα, ο Παπαδόπουλος πήρε την μπάλα έφτασε στην περιοχή έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ για να μπλοκάρει ο Καλλιντέρης. Στο 80’ ο Κουλόπουλος τροφοδότησε τον Αριστομενόπουλο και αυτό σούταρε για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Καλλιντέρης.

Τα γκολ

Στο 13’ ο Δασκαλάκης εκτέλεσε φάουλ, ο Ε. Δωδέκατος που έγινε αποδέκτης της μπάλας τη γύρισε στην περιοχή και ο Πετράκος με πλασέ “έγραψε” το 0-1. Στο 35’ ο Αράπι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Δημητρίου και αμέσως ο διαιτητής Γκούμας σφύριξε πέναλτι. Ο Αράπι το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε 1-1. Στο 52’ ο Αριστομενόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια με πάσα στον Κουλόπουλο, αυτός του την “έστρωσε” και ο πρώτος έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, όπου ο Μπόρχαν με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους κάνοντας έτσι το 2-1.Στο 66’ ο Βλάχος κέρδισε την κόντρα από αντίπαλο του και βγήκε μόνος απέναντι στον Καλλιντέρη, μπήκε στην περιοχή και με σουτ πέτυχε το 3-1. Στο 73’ ο Κρ. Τόσκα έκανε τη σέντρα στη μικρή σχεδόν περιοχή, εκεί που κινήθηκε πρώτος ο Παπαδόπουλος και με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Καλές στιγμές

Στο 30’ ο Καραχάλιος από τα πλάγια μπήκε στην περιοχή με προσποίηση απέφυγε αρχικά τον Γ. Οικονομόπουλο και σούταρε συρτά για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Πάμισου. Στην επαναφορά με νέο σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο του που απέκρουσε, χάνοντας έτσι σπουδαία ευκαιρία για να πάρει η ομάδα του προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 77’ από σέντρα του Βλάχου στο α’ δοκάρι, εκεί αμυντικός προσπάθησε να διώξει την μπάλα με το κεφάλι όμως την έστειλε στην απέναντι πλευρά, εκεί όπου ήταν ο Μπόρχαν, ο οποίος σούταρε διαγώνια και σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος απέκρουσε ο Μάραντος. Στο 79’ πάσα του Καραχάλιου στον Κάϊα, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σωτήρια με τα πόδια ο Γ. Οικονομόπουλος.Στο 82’ σέντρα του Αριστομενόπουλου στο πίσω δοκάρι κεφαλιά του Φιλόπουλου, η μπάλα πέρασε άουτ (απέναντι γωνία) από το κάθετο δοκάρι. Αλλες φάσεις για γκολ έχασαν οι Παπαδόπουλος (24’ σουτ), Τσούκλερης (25’), Κατσιβαρδέας (33’ φάουλ) και Κουλόπουλος (54’ σουτ). Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Γκούμας με βοηθούς διαιτητές τον Ηλ. Ρηγόπουλο και την Δ. Ρηγοπούλου.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Γ. Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Κουλόπουλος, Ντίσα (69’Κρ. Τόσκα), Αράπι (62’ Βλάχος), Παπαδόπουλος (75’ Πολυχρόνης), Τσούκλερης (46’ Μπόρχαν)

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ε. Δωδέκατος (65’ Αντωνίου), Πετράκος (78’ Κοστρίβας), Πετριτάι, Δασκαλάκης, Κοτσιλιέρης (78’ Κάϊας), Σαούτης, Δικαίος, Καραχάλιος, Π. Οικονομόπουλος (58’ Μάραντος).