Τετάρτη, 04 Δεκέμβριος 2019 11:35

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Για την πρόκριση στους “16” του κυπέλλου σήμερα στη Λάρισα

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Για την πρόκριση στους “16” του κυπέλλου σήμερα στη Λάρισα

 

Η ώρα για τη ρεβάνς με τη Λάρισα έφθασε. Σήμερα στις 7.30 μ.μ (ζωντανά από την Cosmote Sports) η Καλαμάτα θα μπει στο AEL F.C. Arena για να αντιμετωπίσει τη φορμαρισμένη ΑΕΛ, η οποία προέρχεται από τη νίκη με ανατροπή στο ντέρμπι με τη Βόλο και φιγουράρει στην 6η της Super League 1.

Αντίθετα η Καλαμάτα έχασε το Σάββατο και από τη Βέροια και με πέντε ήττες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές της Football League, ισοβαθμεί με το Αιγάλεω, που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού!

Η Μεσσηνιακή ομάδα θα αγωνιστεί λοιπόν με κακή ψυχολογία στο δεύτερο αγώνα για την φάση των “32” του κυπέλλου Ελλάδας, αλλά με “προίκα” το 3-0 του πρώτου ματς στο Δημοτικό Στάδιο.

Ενας θρίαμβος που είχε την υπογραφή του Βαγγέλη Αλεξόπουλου, ο οποίος με εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο τρελά του όνειρά πέτυχε χατ – τρικ, ταπεινώνοντας μια ομάδα από τα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο εν λόγω αγώνας έγινε στις 30 Οκτωβρίου, με τη Λάρισα μάλιστα να προέρχεται τότε από τη μεγάλη νίκη με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά. Στην Καλαμάτα υπάρχει νέος προπονητής, ο Σάκης Θεοδοσιάδης και μεγάλος προβληματισμός για τις σερί κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Στη Λάρισα ο Μιχάλης Γρηγορίου απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη Αλέξη Κούγια, που είναι σίγουρος ότι η ομάδα του θα ανατρέψει το σκορ στη ρεβάνς.

Επιπλέον η ΑΕΛ αναμένεται να αγωνιστεί απόψε με 11άδα... πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι παίκτες όπως ο Ουάρντα, ο Κάτσε, ο Μόρας, που είχαν μείνει εκτός αποστολής στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, θα είναι στο αρχικό σχήμα.

Η Λάρισα για να προκριθεί χρειάζεται νίκη με 4-0, ενώ αν εμφανιστεί το σκορ του πρώτου ματς (3-0), τότε οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στην παράταση. Ενα γκολ της Καλαμάτας ενδεχομένως θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ της.

Οπως και να ‘χει, το 3-0 δίνει μεγάλο προβάδισμα στη “Μαύρη Θύελλα” που ψάχνει μια επιτυχία για να αλλάξει και το κλίμα στα αποδυτήρια.

Η Καλαμάτα πρέπει να επιστρέψει στη βάση με το εισιτήριο για τους “16” του κυπέλλου Ελλάδας ώστε να πάρει και ψυχολογία για το εντός έδρας ματς με τα αήττητα Τρίκαλα το Σάββατο για το πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά, ο Γρηγόρης Μάκος υπέστη θλάση στο ματς με τη Βέροια και χάνει τη ρεβάνς, ενώ εκτός πλάνων είναι και ο τραυματίας Κουιρουκίδης.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Στάθης Γκορτσίλας (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Νικολαΐδη (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Τσοπουλίδης (Ξάνθης).

Το σημερινό πρόγραμμα του κυπέλλου

Αστέρας Τρίπολης- Πλατανιάς (3 μ.μ)

ΟΦΗ- Καβάλα (3 μ.μ.)

Ξάνθη- Απόλλων Λάρισας (5.15 μ.μ.)

Πανιώνιος- Ολυμπιακός Βόλου (5.15 μ.μ.)

Βέροια- ΠΑΣ Γιάννινα (7.30 μ.μ.)

Λάρισα- Καλαμάτα (7.30 μ.μ.)