Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2019 12:00

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ – Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 2-2: Αγγιξε το διπλό και το +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Πολύ κοντά σε μια τεράστιας σημασίας νίκη βρέθηκε χθες το Διαβολίτσι στη Βάρδα... Ο ΑΟΔ αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Παμβουπρασιακό, δεχόμενος την ισοφάριση στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Η ισοπαλία σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο, την παραμονή στην κατηγορία, είναι αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία για τη Μεσσηνιακή ομάδα που όμως είναι λογικό να έχει μείνει με την πίκρα πως θα μπορούσε να είχε πάρει ένα μεγάλο διπλό.

Ο ΠΑΟ Βάρδας προηγήθηκε στα μέσα του β’ ημιχρόνου με τον Βας, όμως η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα ισοφάρισε με τον Γραμματικόπουλο, ο οποίος όμως αποβλήθηκε λίγο πριν το 70’! Εστω και με 10 παίκτες το Διαβολίτσι βρήκε τον τρόπο να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Τζαλάκου στο 77’,  κάνοντας την ανατροπή!

Πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού

Ομως στο 95’ δέχθηκε την ισοφάριση από τον Σαμπανέι και έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς.

Το σημαντικό πάντως για τον ΑΟΔ είναι πως βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στο φινάλε του πρώτου γύρου του 7ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Αν πάντως χθες δεν δεχόταν το γκολ της ισοφάρισης στο 95’ θα ήταν στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού...

Εχθρική διαιτησία

Η Μεσσηνιακή ομάδα χθες στη Βάρδα είχε να αντιμετωπίσει και έναν κακό διαιτητή, τον Παπαγεωργόπουλο από την Αργολίδα που έπαιξε έδρα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και καθόρισε με τις αποφάσεις του το τελικό αποτέλεσμα.

Οι άνθρωποι του ΑΟΔ διαμαρτύρονται για την αποβολή του Γιώργου Γραμματικόπουλου στο 69’ με δύο ανύπαρκτες κίτρινες κάρτες και για πολλά φάουλ που δόθηκαν μετά το 1-1, που έβαλαν στην περιοχή του τον ΑΟΔ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, με το Διαβολίτσι να αμύνεται σωστά και να μην αφήνει κενούς χώρους.

Στο 25’ ο Σαμπανέι έκανε την προσποίηση και το συρτό πλασέ, με τον Καλογερόπουλο να αποκρούει και την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και να φεύγει έξω. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μακρής έκανε τη σέντρα και ο Βας πήρε την καρφωτή κεφαλιά με τον Καλογερόπολο να πραγματοποιεί φοβερή απόκρουση!

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 45’ όταν από λάθος του Αγουρίδη, ο Μουλιάτος έκλεψε την μπάλα να επιχείρησε το μακρινό σουτ με τον Λαδά να μπλοκάρει.

Προηγήθηκε με Βας

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς, που έκανε ντεμπούτο χθες, πίεσε και έφτασε στο γκολ στο 57’. Ο Σαμπανέι έκανε τη σέντρα, ο Ντόμας με κεφαλιά βρήκε τον Βας που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο ΑΟΔ έγινε απειλητικός στο 62’ με τον Βιγιαφάνε να εκτελεί το φάουλ και τον Σεντεμέντε να πιάνει την κεφαλιά που μπλόκαρε ο Λαδάς.

Ισοφάρισε ο Γραμματικόπουλος, που αποβλήθηκε στο 69’!

Το Διαβολίτσι έφτασε στην ισοφάριση στο 67’ όταν μετά από σύγχυση στην περιοχή του ΠΑΟΒ, ο Σεντεμέντες έκανε το σουτ το οποίο απέκρουσε ο Λαδάς και από κοντά ο Γραμματικόπουλος με πλασέ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Δύο λεπτά όμως αργότερα ο Γραμματικόπουλος δέχθηκε λανθασμένα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και το Διαβολίτσι έμεινε με 10 παίκτες.

Στο 73’ το σουτ του Σαμπανέι κόντραρε σε σώματα και έφυγε κόρνερ.

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει την ανατροπή έστω και αν έπαιζε με 10 παίκτες...

Γκολ με 10 παίκτες ο Τζαλάκου

Ηταν το 77’ όταν σε αντεπίθεση ο Βιγιαφάνε έδωσε στον Τζαλάκου που πρόλαβε την έξοδο του Λαδά και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!

Στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι πίεσαν την εστία του Καλογερόπουλου, έχοντας και πολλά σφυρίγματα υπέρ τους...

Στο 92’ ο Χριστόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Μακρής πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βας την δεύτερη, όμως ο σταθερότατος Καλογερόπουλος μπλόκαρε.

Στο 95’ το 2-2 ο Σαμπανέι

Το γκολ της ισοφάρισης για τη Βάρδα ήρθε στο 95’ όταν μετά από αδράνεια της άμυνας του ΑΟΔ, ο Σαμπανέι με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-2.

Διαιτητής ήταν ο Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας) και βοηθοί οι Γκουριώτης και Μαυροκορδόπουλος από τον ίδιο σύνδεσμο.

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Λαδάς, Λιόσης, Ρουγκάλας, Νικολόπουλος, Σιδέρης, Νικολακόπουλος (53' Γούρμος), Αγουρίδης (80'Χριστόπουλος), Ντόμας, Βας, Σαμπανέι, Μακρής (72' Κάρδαρης).

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δ. Καλογερόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Σεντεμέντες, Τζανετέας (60' Αθανασόπουλος), Γεωργιόπουλος (83' Γ. Καλογερόπουλος), Μπαλόπουλος, Γραμματικόπουλος, Βιγιαφάνε (96' Φωτόπουλος), Κυριαζόπουλος, Μουλιάτος (70' Τζαλάκου).

* Η διοίκηση του Α.Ο. Διαβολιτσίου ευχαρίστησε τον ΠΑΟ Βάρδας για την άψογη φιλοξενία.

* Αυτή την Τετάρτη θα διεξαχθεί ο δεύτερος προημιτελικός του κυπέλλου Μεσσηνίας με τον Παπαφλέσσα Χώρας. Ο ΑΟΔ είχε ηττηθεί με 2-1 στο πρώτο ματς και καλείται να ανατρέψει το σκορ μεθαύριο στις 2.30 μ.μ. στο γήπεδο "Καπετάν Βασίλης".