Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2019 11:19

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1: “Χαστούκι” και από τον ουραγό! (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 3-1: “Χαστούκι” και από τον ουραγό! (φωτό)

 

Τελικά υπάρχει και πιο... χαμηλά για την Καλαμάτα. Η "Μαύρη Θύελλα" ηττήθηκε χθες και από τον μέχρι πρότινος ουραγό στη Football League Θεσπρωτό, με 3-1 και με τέτοιες εμφανίσεις οδεύει στη... Γ' εθνική.

Πλέον η Μεσσηνιακή ομάδα είναι στην προτελευταία θέση μαζί με Θεσπρωτό και Τρίγλια, από τους οποίους έχει ηττηθεί και πάνω μόνο από τον Ιάλυσο. Η ήττα στην Ηγουμενίτσα ήταν η 7η στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές και είχε ως συνέπεια να λυθεί η συνεργασία με τον Σάκη Θεοδοσιάδη, ο οποίος δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε.. μήνα στον πάγκο. Στη θέση του μάλιστα αναμένεται να επιστρέψει ο Βασίλης Βούζας, ο οποίος αποχώρησε μετά την ήττα στην Καβάλα! Με απόφαση όμως του προέδρου της “Μαύρης Θύελλας” Γιώργου Πρασσά θα γυρίσει στην μεσσηνιακή ομάδα, η οποία βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού στη Football League. Οσον αφορά τον Σάκη Θεοδοσιάση κάθισε πέντε ματς στον πάγκο με απολογισμό τρεις ήττες από Βέροια, Τρίκαλα, Θεσπρωτό και μια ισοπαλία με τον Ασπρόπυργο στο πρωτάθλημα, ενώ κοουτσάρισε την Καλαμάτα και στη ρεβάνς του κυπέλλου με τη Λάρισα, όπου παρά την ήττα με 1-0 πανηγύρισε την πρόκριση στους “16” του κυπέλλου Ελλάδας.

Το χθεσινό παιχνίδι στην Ηγουμενίτσα είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι παραμονής, με την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα να φθάνει στο θρίαμβο, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο διάστημα 31-62’, ενώ είχε στη συνέχεια και δοκάρι. Η Καλαμάτα, που είχε σημαντικές απουσίες, όπως Στεφανάκος, Βουκμίροβιτς, μείωσε στο 79’ με τον Ράκιτς και είχε δοκάρι με τον ίδιο στο 88’, αλλά μέχρι εκεί. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν μάλιστα από το 82’ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σερβιλάκη. Μέχρι να ανοίξει το σκορ στο 31’ το ματς δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Η Καλαμάτα απείλησε πρώτη στο 4ο λεπτό με το σουτ του Ζαχαρόπουλου που σταμάτησε στα σώματα των αμυντικού. Στο 20’ ο Ευθυμίου δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Κασωτάκης μπλόκαρε. Στο 31’ όμως ο Γώγος από δεξιά σέντραρε για τον Μπίκα, ο οποίος πέφτοντας έστρωσε την μπάλα στον Κολλά, που σε άδεια εστία δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0. Ο σκόρερ στο 43’ νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Κασωτάκη και στο 44’ σε φάση διαρκείας, έκανε το πλασέ με την μπάλα να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Θεσπρωτός έφθασε σε δεύτερο γκολ με αριστερό σουτ του Ραμίρεζ στο 51’. Μετά το 60’ η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοσή της, αλλά ο Θεσπρωτός απειλούσε στις αντεπιθέσεις. Στο 62’ ο Ευθυμίου μάλιστα είχε δυνατό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 63’ από πάσα του Κολλά, ο Αργεντίνος Ραμίρεζ με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. Η Καλαμάτα βρήκε γκολ στο 79’ με κεφαλιά του Ράκιτς, ενώ στο 82’ αποβλήθηκε ο Σερβιλάκης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 85’ ο Ζαχαρόπουλος δεν βρήκε στόχο με σουτ και στο 88’ η κεφαλιά του Ράκιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Σερβιλάκης, Δημήτρουλας, Νόνης, Σταυρίδης, Κολτσίδας, Ραμίρεζ (86΄Κωνσταντακόπουλος) Ευθυμίου (79΄Βασ. Κωνσταντίνου), Γώγος, Μπίκας (75  Καρβούνης), Κολλάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Καζβιρόπουλος (78΄Γεωργόπουλος) , Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Τζόκιτς (54΄ Οσμάναγκιτς), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος (57΄ Γκελγκέρια), Μπάμπης, Ράκιτς.

Κληρώνει σήμερα για το κύπελλο

Τον επόμενο αντίπαλο της στο κύπελλο Ελλάδας θα μάθει σήμερα η Καλαμάτα, καθώς στα γραφεία της ΕΠΟ θα γίνει στη μία το μεσημέρι η κλήρωση της φάσης των “16” του θεσμού. Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας. Στο α' γκρουπ βρίσκονται ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Λαμία. Στο β' γκρουπ είναι Ξάνθη, Βόλος, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα και Τρίκαλα. Ομάδες του ίδιου γκρουπ δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 7-9 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί 14-16 Ιανουαρίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ