Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2019 11:40

Champions League: Κληρώνει για τις 8 «μάχες» στ' «αστέρια»

Γράφτηκε από τον

Στις 13:00 στη Νιόν της Ελβετίας προκύπτουν οι 8 αναμετρήσεις «φωτιά» για την φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Εκ νέου δράση στα «αστέρια» θα πρέπει να αναμένουμε τον Φεβρουάριο για να απολαύσουμε, ωστόσο το... ορεκτικό του τί να περιμένουμε θα γίνει γνωστό σήμερα.

Στις 13:00 το μεσημέρι (CosmoteSportHD) στα κεντρικά της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας θα διεξαχθή η κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν τα «ζευγάρια» της πρώτης νοκ-άουτ φάσης του Champions League.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που όλοι οι προκριθέντες των ομίλων προέρχονται αποκλειστικά από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία).

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ είναι στο γκρουπ των ισχυρών μιας και ήταν η νικήτρια του 5ου ομίλου, ενώ η φιναλίστ Τότεναμ, βρίσκεται στους ανίσχυρους, καθώς τερμάτισε πίσω από την Μπάγερν Μονάχου στον 2ο όμιλο.

Σημειώνεται ότι οι ισχυρές ομάδες θα κληθούν να είναι οικοδέσποινες στο δεύτερο ματς των νοκ-άουτ, τα οποία είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στις 18,19, 25 και 26 Φεβρουαρίου με τις ρεβάνς να λαμβάνουν χώρα στις 10, 11, 17 και 18 Μαρτίου.

Όλα τα παιχνίδια θα έχουν ώρα έναρξης στις 22:00.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Ισχυροί

Μπαρτσελόνα

Μπάγερν Μονάχου

Γιουβέντους

Λειψία

Λίβερπουλ

Μάντσεστερ Σίτι

Παρί σεν Ζερμέν

Βαλένθια

Ανίσχυροι

Αταλάντα

Ατλέτικο Μαδρίτης

Τσέλσι

Ντόρτμουντ

Λιόν

Νάπολι

Ρεάλ Μαδρίτης

Τότεναμ

Σημειώνεται ότι ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα ΔΕΝ μπορούν να κληρωθούν αντιμέτωπες σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.
Πηγή: gazzetta.gr