Σάββατο, 22 Μάρτιος 2014 07:42

A' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ντέρμπι τίτλου στο Μελιγαλά - το πρόγραμμα και τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Στο Μελιγαλά στρέφονται αυτό το Σαββατοκύριακα τα βλέμματα των φίλων της Α' τοπικής Μεσσηνίας, καθώς ο τρίτος της βαθμολογίας Εθνικός θα υποδεχτεί  την πρωτοπόρο Κυπαρισσία σ' ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά στη μάχη για τον τίτλο.  Ο Εθνικός θέλει  μόνο νίκη για να βρεθεί σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή και είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία να πλησιάσει την Κυπαρισσία. Με ισοπαλία και πολύ περισσότερο με ήττα αύριο λέει "αντίο" στο φετινό πρωτάθλημα.


Ο δεύτερος Πάμισος δοκιμάζεται στην Καλαμάτα από την ουραγό Ομόνοια και με διπλό και με μη νίκη του ΑΟΚ θα απολαμβάνει τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής.
Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρεθεί και η τέταρτη της βαθμολογίας  Εράνη για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα που "καίγεται" για βαθμούς ώστε να μείνει στην κατηγορία.
Ο 5ος Τσικλητήρας Πύλου θα υποδεχτεί τον Α.Ο. Φαραί που έχει επίσης άμεση ανάγκη για βαθμούς, ενώ ο 6ος Ολυμπιακός φιλοξενείται από την 8η Σπερχογεία.
Στην ουρά, η Μεθώνη θα ψάξει το διπλό στο Δώριο για να αναπτερώσει τις ελπίδες της, ενώ θετικό αποτέλεσμα θέλει και το Διαβολίτσι στο εκτός έδρας ματς με τον Τέλλο Αγρα.
Τέλος ο Αστέρας Αρφαρών θα παίξει με την Ανδρούσα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Κ. - ΕΡΑΝΗ
Ο,τι δεν μπόρεσε την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Εθνικό, θέλει να πετύχει σήμερα  ο Απόλλωνας. Ο ιστορικός σύλλογος υποδέχεται την Εράνη με σκοπό τη νίκη που θα του επιτρέψει να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος ενδέχεται να μην έχει ξανά στη διάθεσή του τον έμπειρο Κομιώτη λόγω τραυματισμού, ενώ εκτός πλάνων είναι οι Τσορώνης και Στασινός. Η Εράνη προέρχεται από το αγχωτικό 1-0 επί της Σπερχογείας και θα επιδιώξει το διπλό προκειμένου να  μείνει ζωντανή για τον τίτλο και να τα δώσει… όλα στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την Κυπαρισσία. 
Το μοναδικό πρόβλημα για τον Μιχάλη Ζάγκο είναι ο τραυματίας Μοροσάνου.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.
Με σημαντικές απουσίες θα υποδεχτεί η Σπερχογεία τον Ολυμπιακό, καθώς ο Τάσος Χατζηαγγελής δεν υπολογίζει εκτός από τον Βασιλογιαννακόπουλο που έκανε εγχείριση χιαστών και τους τραυματίες Παντσιώτη, Κουρέα, Γ. Δωδέκατο. Ακόμα αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Γ. Γιακουμή και Μούστου. Παρ' όλα αυτά θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει τη νίκη με την οποία θα σφραγίσει την παραμονή.
Απουσίες έχουν και οι "ερυθρόλευκοι". Ο λόγος για τον τιμωρημένο Παπαλέξη και τους Αριτζή, Ξυδιά. Η ομάδα του Διονύση Πουλή φιγουράρει στην 6η θέση και θα αγωνιστεί με σύμμαχο την έλλειψη άγχους, θέλοντας πάντως το θετικό αποτέλεσμα.

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Περισσότερο μαθηματικές είναι πλέον οι ελπίδες της Ομόνοιας για παραμονή στην Α' τοπική. Η καλαματιανή ομάδα απέχει 8 βαθμούς από την 13η θέση που οδηγεί στη σωτηρία και σήμερα θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο της βαθμολογίας Πάμισο.
Ο προπονητής Σωτήρης Μπουραντώνης ξεκαθαρίζει πάντως ότι η Ομόνοια δεν θα τα παρατήσει και θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι για βαθμούς ή βαθμό. Το θετικό είναι ότι επιστρέφουν οι Καλογερόπουλος, Μπουραντώνης. Εκτός είναι οι Ντάσης και Αγάλος.
Ο Πάμισος θέλει να νικήσει σήμερα στο "Γ. Λουκαρέας" ώστε να μεγαλώσει την πίεση της Κυπαρισσίας, η οποία σ' αυτή την περίπτωση θα θέλει μόνο διπλό στο Μελιγαλά για να μείνει στην κορυφή. Η ομάδα της Μεσσήνης έχει τον πρώτο λόγο, αλλά καλείται να αποδείξει εντός αγωνιστικού χώρου τον τίτλο του φαβορί.
Οι Τσίκινης - Γεωργακλής ζήτησαν προσοχή, διότι κανένα παιχνίδι φέτος δεν είναι εύκολο.
Ο Γ. Τρίψας εξέτισε την ποινή του και έτσι οι Νησιώτες θα αγωνιστούν με ιδανική 11άδα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Ο Αστέρας προέρχεται από την  βαριά ήττα με 4-0 από τον Α.Ο. Φαραί. Παραμένει όμως πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και με νίκη σήμερα κόντρα στην Ανδρούσα θα κάνει σημαντικό βήμα παραμονής. Το ευχάριστο είναι ότι επιστρέφουν οι Νιάρχος, Γιαννακόπουλος και αυξάνονται οι πιθανότητες για θετικό αποτέλεσμα.
Η Ανδρούσα νίκησε την περασμένη αγωνιστική τη Μεθώνη και έχει ουσιαστικά αγκαλιάσει την παραμονή. Θέλει όμως να το πράξει και μαθηματικά. Γι' αυτό και ο Κώστας Καλογερόπουλος ζητά ανάλογη συνέχεια.
Αγωνιστικά, ο Κρεμμύδας εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, ενώ προβλήματα τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι Κοντόπουλος και Καντζιλιέρης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Αγώνας της χρονιάς είναι για τον Εθνικό το αυριανό ντέρμπι με την Κυπαρισσία. Η ομάδα του Μελιγαλά γνωρίζει πως μόνο με νίκη θα ελπίζει στον τίτλο και οι παίκτες της εμφανίζονται αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα.  Ο Ηλίας Μουρούσιας δήλωσε ότι ο Εθνικός είναι η καλύτερη ομάδα της Α' τοπικής και ποντάρει πολλά και στην παρουσία του φίλαθλου κόσμου που αναμένεται να δώσει βροντερό "παρών".
Είναι άλλωστε το ματς το οποίο περιμένουν εδώ και καιρό στο Μελιγαλά για να αποδείξουν ότι μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα.
Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Βασιλόπουλος, αλλά αντίθετα επιστρέφει ο Κωνσταντόπουλος.
Η Κυπαρισσία θα μεταβεί στο Μελιγαλά με τη ψυχολογία στα… ύψη και με αέρα 4 βαθμών από τον Εθνικό. Σε καμία περίπτωση όμως δεν σκέφτεται την ισοπαλία, μιας και καραδοκεί και ο Πάμισος (ένα βαθμό πίσω). Ο Γιώργος Λυδιώτης είπε πως σε κάθε ματς ο ΑΟΚ παίζει μόνο για τη νίκη. Αν αυτή έρθει αύριο, τότε η Κυπαρισσία θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Το μοναδικό ερωτηματικό στην προετοιμασία είναι ο τραυματίας Σταματόπουλος.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Τσικλητήρας αύριο με αντίπαλο τον Α.Ο. Φαραί. Η ομάδα της Πύλου είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και θα επιδιώξει να συνδυάσει ουσία και καλό ποδόσφαιρο. Ο Κώστας Κλάδης,  που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα,  δεν υπολογίζει τους Π. Καλδή και Βιδάκη.
Για τους φιλοξενούμενους είναι δύσκολη η συμμετοχή του τραυματία Στ. Αρβανίτη.
Ο Α.Ο. Φαραί προέρχεται από τη πιο μεγάλη σε έκταση σκορ φετινή του νίκη με 4-0 επί του Αστέρα Αρφαρών και θέλει βαθμούς ή βαθμό στην Πύλο ώστε να βρεθεί πιο κοντά στην παραμονή. Οι Μπλέτσας - Θεοδώρου αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που παρουσιάζει η αναμέτρηση, αλλά έχουν εμπιστοσύνη στους παίκτες τους.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Να τελειώνει με την… παραμονή θέλει ο Αγρας στα δύο σερί ματς που θα δώσει στους Γαργαλιάνους με Διαβολίτσι και Δώριο. Το πρώτο χρονικά εμπόδιο είναι αυτό του Διαβολιτσίου που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού. Αρα το αποτέλεσμα μετρά διπλά για την ομάδα του Γιώργου Μηλίτση, ο οποίος δεν θα έχει μάλλον στη διάθεσή του τον Κολεζνιτσένκο.
Το Διαβολίτσι μετά την ισοπαλία με το Δώριο παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον χρειάζεται βαθμούς και εκτός έδρας για να ανατρέψει τα δεδομένα.
Ο Σωτήρης Δημάκης στα πλάνα που καταστρώνει υπολογίζει τους Παπαδόγιαννη και Καπόγλη, ενώ αντίθετα είναι αβέβαιη η συμμετοχή του Κουκούτση. Εκτός παραμένουν οι Βουρνάς, Ζαμπάρας, Κανέλλος και ο τιμωρημένος Ζάκκας.

ΔΩΡΙΟ - ΜΕΘΩΝΗ
Ενα ακόμα βήμα για την παραμονή θέλει να κάνει το Δώριο στο ματς με τη Μεθώνη. Οι γηπεδούχοι με νίκη θα μείνουν πάνω από τις ανεπιθύμητες θέσεις και παράλληλα θα καταδικάσουν ουσιαστικά την προτελευταία Μεθώνη. Στα ευχάριστα πέρα από τις καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών ότι δεν υπάρχουν απουσίες.
Η Μεθώνη θα αγωνιστεί εκ νέου εκτός έδρας και ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα έχει βαθμολογικό όφελος. Η ήττα στην Ανδρούσα κράτησε την ομάδα στους 19 βαθμούς και για να ελπίζει σε παραμονή θα πρέπει να πανηγυρίσει το πρώτο της φετινό διπλό.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Απόλλωνας Καλαμάτας - Εράνη
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 4 μ.μ.
Λάμιας, Κατσάς, Κασκάνης
Σπερχογεία - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Σπερχογείας, 4 μ.μ.
Καρβούνης, Τουρλομούσης, Βρυώνης
Ομόνοια - Πάμισος
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 4 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Αδαμόπουλος, Γιαννέας
Αστέρας Αρφαρών - Ανδρούσα
Γήπεδο Αρφαρών, 4 μ.μ.
Νίκας, Τσίρμπας, Ι. Γιαννέτσος

Κυριακή

Εθνικός Μελιγαλά - Κυπαρισσία
Γήπεδο Μελιγαλά, 4 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Αδαμόπουλος, Τσίρμπας
Τσικλητήρας Πύλου - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Πύλου, 4 μ.μ.
Λάμιας, Ταβουλαρέας, Βρυώνης
Τέλλος Αγρας - Διαβολίτσι
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 4 μ.μ.
Νίκας, Τσοπανάκης, Ι. Γιαννέτσος
Δώριο - Μεθώνη
Γήπεδο Δωρίου, 4 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Κασκάνης, Κατσάς

Η βαθμολογία
(σε 24 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    54-20    53
2. Πάμισος    48-19    52
3. Εθνικός Μελιγαλά    38-16    49
4. Εράνη    27-13    47
5. Τσικλητήρας Πύλου    32-21    39
6. Ολυμπιακός Καλαμάτας    19-16    33
7. Ανδρούσα    29-31    32
8. Σπερχογεία    26-27    30
9. Τέλλος Αγρας    28-33    29
10. Α.Ο. Φαραί    25-31    26
-. Αστέρας Αρφαρών    20-27    26
-. Δώριο    20-29    26
13. Απόλλωνας Καλαμάτας    20-36    25
14. Διαβολίτσι    30-39    24
15. Μεθώνη    23-54    19
16. Ομόνοια    25-46    17