Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 18:16

Ελαμψε και στο Αγρίνιο (0-1) ο Αστέρας Τρίπολης

Γράφτηκε από τον
Ελαμψε και στο Αγρίνιο (0-1) ο Αστέρας Τρίπολης

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε από το Αγρίνιο ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας 1-0 του Παναιτωλικού και παραμένοντας στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας με 54 βαθμούς.

 

Σκόρερ για τους νικητές ο Χαλίφα Σανκαρέ στο 64’, που βρήκε δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και απέδειξε εκ νέου ότι είναι πολύ επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες, σε ένα παιχνίδι που, χωρίς υπερβολή, μέχρι και το 82’ δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα αξιόλογο, πλην φυσικά του γκολ του Σενεγαλέζου αμυντικού.

 

Από εκεί και πέρα, όμως, ο Αστέρας πρόλαβε να χάσει πέναλτι με τον Μπαράλες, έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοντοέ, ενώ ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σανκαρέ στον Μπόγιοβιτς.

 

Εντέλει, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη επανήλθε στις επιτυχίες ύστερα από την ήττα από τον Εργοτέλη, αλλά αν θέλει να πετύχει κάτι καλό στα πλέι οφ, όπως φιλοδοξούν στην Τρίπολη, θα πρέπει να ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή της.

 

Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός έκανε μάλλον το χειρότερό του φετινό εντός έδρας παιχνίδι, ωστόσο δικαιούται να φωνάζει για το πέναλτι που δεν του δόθηκε, καθώς θα μπορούσε να αποφύγει τη δεύτερη ήττα στο «σπίτι» του.

 

 

Το πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις σε όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου του Αγρινίου, καθώς οι δύο ομάδες δεν έδειχναν να είναι σε καλή μέρα.

 

Ο Παναιτωλικός είχε την υπεροχή, αλλά αυτή ήταν εντελώς ανούσια, αφού οι παίκτες του Μάκη Χάβου δεν έβρισκαν τον τρόπο για να γίνουν απειλητικοί για τα καρέ του Μπαντή.

 

Ουσιαστικά, μόνο μια πολύ ωραία κεφαλιά του Μπικέι στο 25’ που έφυγε ελάχιστα άουτ σήκωσε τους οπαδούς των γηπεδούχων από τις θέσεις τους, την ίδια στιγμή που οι Αρκάδες έμοιαζαν απόλυτα συμβιβασμένοι με την ισοπαλία και η επιθετική τους δραστηριότητα ήταν ανύπαρκτη.

 

Φυσικό και επόμενο, λοιπόν, να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια δίχως σκορ (0-0).

 

 

Στην επανάληψη, αμφότεροι οι αντίπαλοι παρέμεναν νωχελικοί και φαινόταν ότι το 0-0 δεν θα άλλαζε ως το τέλος του αγώνα.

 

Όμως, στο 64’ ο Σανκαρέ με σουτ στην κίνηση μετά από κόρνερ του Τσαμπούρη βρήκε δίχτυα κι έδωσε ενδιαφέρον στο ματς.

 

Στο 79’ ο Καμαρά έχασε καλή ευκαιρία σε δύο χρόνους για το 1-1, ενώ στο 82’ το χέρι του Κούσα εντός περιοχής έγινε αντιληπτό από το διαιτητικό τρίο, το πέναλτι καταλογίστηκε, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Μπαράλες νικήθηκε από τον Ράφαελ, αφού ήταν κακή η εκτέλεσή του.

 

Το 0-2 δεν έγινε για τον Αστέρα, λοιπόν, που στο 88’ έμεινε και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κοντοέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε σκληρό μαρκάρισμά του στον Μύγα.

 

Ο Παναιτωλικός άσκησε πίεση, προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά στο 90’ ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Σανκαρέ στον Μπόγιοβιτς, σε ένα σοβαρό λάθος του Μακεδόνα ρέφερι.

 

Έτσι, ο Αστέρας κατάφερε να κρατήσει τη νίκη και να πετύχει τη δεύτερη σερί εκτός έδρας επιτυχία του ύστερα από αυτή στην Ξάνθη.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ζαχαριάδης του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τον Δημητριάδη του Συνδέσμου Καστοριάς και τον Γεωργιάδη του Συνδέσμου Κοζάνης.

 

Κίτρινες: 37’ Μπούντιμιρ , 75’ Μπόγιοβιτς, 82’ Σφακιανάκης, 82’ Κούσας, 90’ Μύγας- 28’ Κοντοές , 59’ Σανκαρέ.

 

Κόκκινες: 88’ Κοντοές.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Μπικέι, Μπακάκης (75’ Μύγας), Ανέν (81’ Κουτρομάνος), Γοδόι, Γκάλο, Σφακιανάκης, Μαρτίνεζ, Μπούντιμιρ (56’ Μπόγιοβιτς), Καμαρά.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ζησόπουλος, Κοντοές, Ντε Μπλάσις (90’+1 Κυριακόπουλος), Εντό, Βάλντο (65’ Ναβάρο), Μουνάφο, Μπαράλες (84’ Χουάνμα).