Σάββατο, 21 Δεκέμβριος 2019 10:55

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δοκιμασία στον Κάμπο για την πρωτοπόρο Κορώνη, ντέρμπι στη Μεθώνη

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Δοκιμασία στον Κάμπο για την πρωτοπόρο Κορώνη, ντέρμπι στη Μεθώνη

 

Η τελευταία αγωνιστική μέσα στο 2019 θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Στην 13η στροφή της πρώτης κατηγορίας υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια, στα περισσότερα εκ των οποίων υπάρχει ισχυρό φαβορί και αουτσάιντερ.

Υπάρχει και ένα ματς στη Μεθώνη, όμως ανάμεσα στον ΑΟΜ και την Κυπαρισσία όπου κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Καταρχάς ο Ακρίτας Κορώνης που εδώ και μία εβδομάδα φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας παίζει στον Κάμπο με την Α.Ε. Αβίας.

Η ομάδα του Σπύρου Τσίκινη είναι δίχως αμφιβολία η ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας και δεν είναι μικρό πράγμα να είναι μόνη πρώτη στην κορυφή μετά από 12 αγωνιστικές.

Ετσι με την ψυχολογία ανεβασμένη θα προσπαθήσει να πάρει ένα ακόμη διπλό, στην δύσκολη πάντως έδρα της Αβίας για να συνεχίσει στην κορυφή και στις αρχές του 2020.

Η Αβία παίζει δεύτερο σερί ματς στο γήπεδο της και μετά την ήττα που γνώρισε από την Μεθώνη θα επιδιώξει να βγάλει αντίδραση αποσπώντας ένα θετικό αποτέλεσμα, στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή.

Μόνο νίκη θέλουν Απόλλωνας και Πάμισος

Τη δεύτερη θέση μοιράζονται Απόλλωνας Καλαμάτας και Πάμισος που έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε Εθνικό Μελιγαλά και Τσικλητήρα Πύλου...

Η καλαματιανή ομάδα μετά την ισοπαλία στους Γαργαλιάνους θέλει να επανέλθει στις νίκες στην έδρα της, εκεί όπου μετρά τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου θα προσπαθήσει να συνδυάσει καλό ποδόσφαιρο και νίκη και θα περιμένει γκέλα της Κορώνης στον Κάμπο, για να ανέβει εκ νέου στην κορυφή.

Ο Εθνικός πάντως είναι σε ανοδική πορεία μιας και είναι τέσσερις αγωνιστικές αήττητος (προέρχεται από την ισοπαλία με Εράνη και τη νίκη με Αγρα) και ασφαλώς δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Ο Πάμισος έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο μιας και παίζει με εκ των ουραγών Τσικλητήρα Πύλου και μάλιστα σε ουδέτερη έδρα (γήπεδο Σουληναρίου).

Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου θα κοιτάξει να βάλει ένα γρήγορο γκολ για να φτάσει σε ένα ακόμη τρίποντο, ενώ στα θετικά είναι πως επανέρχεται μετά από καιρό ο Σαραντόπουλος.

Από την άλλη ο Τσικλητήρας βρίσκεται σε δύσκολη θέση και με άσχημη ψυχολογία, απουσίες και παίζοντας μακριά από την φυσική του έδρα, θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικός απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο. Προπονητή η ομάδα ακόμη δεν έχει μετά την αποχώρηση του Γιάννη Σουρέλη (δεν προχώρησε η περίπτωση Ζάγκου) και θα την κατεβάσουν οι πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές, όπως είχε γίνει και στην Κυπαρισσία.

Αμφίρροπο ματς στη Μεθώνη

Το πιο αμφίρροπο ματς θα γίνει αύριο στη Μεθώνη με τον φιλόδοξο φέτος ΑΟΜ να υποδέχεται την ανεβασμένη Κυπαρισσία.

Ενα ματς ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα με την Μεθώνη να βρίσκεται στην 4η θέση με 23 βαθμούς και τον ΑΟΚ στην 7η με 20.

Η ομάδα του Βασίλη Κοσυφολόγου φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και με όπλο την έδρα της θα προσπαθήσει να ρίξει στο... καναβάτσο μια ακόμη ισχυρή ομάδα.

Από την άλλη η Κυπαρισσία μετά τις τέσσερις σερί νίκες που πέτυχε μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 7 βαθμούς και με διπλό θα ελπίζει σε κατάκτηση του τίτλου, μιας και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί καν ο πρώτος γύρος.

Ο προπονητής Ηλίας Φωτόπουλος θα έχει στη διάθεση του και τον Κόλλια που εξέτισε την ποινή των έξι αγωνιστικών.

Φαβορί Πανθουριακός και Εράνη

Ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Πανθουριακός στο σημερινό ματς με την Ανδρούσα.

Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος την περασμένη αγωνιστική στην Κορώνη (δεχόμενη και το πρώτο της γκολ), όμως είναι κοντά στην πρώτη θέση (στο -4) και θέλει να κλείσει νικηφόρα το 2019 απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα.

Η Ανδρούσα με τον Μιχάλη Φασουλή στον πάγκο της θα πάει δίχως άγχος στην Καλαμάτα και θα προσπαθήσει με αμυντική τακτική να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, όντας αυτή τη στιγμή πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ενδιαφέρον ματς θα γίνει αύριο στα Φιλιατρά με την Εράνη να φιλοξενεί την

Α.Ε. Μάνης. Οι “πράσινοι” στην έδρα τους είναι πολύ δυνατοί και σκοπός τους είναι να πάρουν το τρίποντο και να διατηρηθούν κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η Μάνη πάντως είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, κάτι που έδειξε και πριν δύο εβδομάδες με τη νίκη της επί του Παμίσου, και θα προσπαθήσει να πάρει κάτι καλό από το ματς βελτιώνοντας τη βαθμολογική της θέση.

Ντέρμπι παραμονής σε Μεσσήνη, Κυπαρισσία

Τέλος, σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία θα υπάρξουν μονομαχίες μεταξύ ομάδων που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο Ολυμπιακός Ανάληψης παίζει με τον Τέλλο Αγρα και θέλει πάση θυσία να επανέλθει στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή είναι τέσσερις βαθμούς πάνω από τον Αγρα και ξέρει πως πρέπει να κερδίζει τέτοια ματς, αν θέλει να μην έχει πρόβλημα παραμονής στο τέλος της σεζόν. Το ίδιο κρίσιμο είναι το ματς και για τον Τέλλο Αγρα που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και στο -4 από την 13η θέση.

Οι “ερυθρόλευκοι” του Βασίλη Μπλέτσα θα τα δώσουν όλα για να μην χάσουν, έχοντας και στο μυαλό τους πως πρέπει να σημειώσουν και ένα... μεγάλο διπλό για να πάρουν τα πάνω τους. Στα αγωνιστικά εξέτισε την ποινή του και επανέρχεται ο Κιεσέ, όμως ο Γ. Αναστασόπουλος παραμένει τιμωρημένος, ενώ παρελθόν από την ομάδα αποτελεί ο Μαραβέλας.

Στην Κυπαρισσία το Καλό Νερό που έχει 10 βαθμούς και είναι στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού φιλοξενεί την Σπερχογεία που με 5 βαθμούς είναι ουραγός της Α’ τοπικής.

Είναι ματς... εξάποντο και για τις δύο ομάδες που θα κρίνει πολλά στη μάχη της σωτηρίας.

Τόσο το Καλό Νερό όσο και η Σπερχογεία έχουν να κερδίσουν πολύ καιρό και το είχαν κάνει απέναντι στην ίδια ομάδα...

Οι γηπεδούχοι από την 5η αγωνιστική και το 0-5 στους Γαργαλιάνους επί του Τέλλου Αγρα και οι “Ταύροι” από την 3η αγωνιστική και τη νίκη 3-1 επίσης επί του Αγρα.

Το Καλό Νερό του Σάκη Διονυσόπουλου λοιπόν θα τα δώσει όλα για να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να ανασάνει βαθμολογικά, ενώ η Σπερχογεία θα επιδιώξει πρωτίστως να μην χάσει στην έδρα μιας ομάδας που έχει τους ίδιους στόχους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

13η αγωνιστική

Σάββατο 21/12

Απόλλωνας Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Ασπροχώματος

Ψηλοπαναγιώτης, Αράπης, Μπασιλάρης

Πανθουριακός - Ανδρούσα

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Κουτσαναστάσης, Τσιλίκας, Ρηγόπουλος

Κυριακή 22/12

Εράνη - Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο Φιλιατρών

Καρβούνης, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Καλό Νερό - Σπερχογεία

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Η. Νικολόπουλος, Τσουκάλη, Αντωνόπουλος

Ολυμπιακός Ανάληψης - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Μεσσήνης

Πλακογιάννης, Αθανασοπούλου, Τσιλίκας

Τσικλητήρας Πύλου - Πάμισος

Γήπεδο Σουληναρίου

Κουρτέσης, Τσαούση, Μπουρίκας

Μεθώνη - Κυπαρισσία

Γήπεδο Μεθώνης

Τσουλάκος, Μπασιλάρης, Ρηγόπουλος

Α.Ε. Αβίας - Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Κάμπου

Κουτσαναστάσης, Μπουρίκας, Γάκης

* Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 12 αγώνες)

1. Ακρίτας Κορώνης 25-14 27

2. Απόλλωνας Καλαμάτας 25-6 26

-. Πάμισος 25-8 26

4. Πανθουριακός 13-1 23

-. Μεθώνη 22-16 23

6. Εράνη 23-14 22

7. Κυπαρισσία 18-9 20

8. Α.Ε. Μάνης 20-14 19

9. Εθνικός Μελιγαλά 15-12 17

10. Ανδρούσα 10-19 11

-. Α.Ε. Αβίας 13-28 11

12. Ολυμπιακός Ανάληψης 8-19 10

-. Καλό Νερό 13-16 10

14. Τέλλος Αγρας 9-26 6

-. Τσικλητήρας Πύλου 9-32 6

16. Σπερχογεία 13-30 5