Κυριακή, 23 Μάρτιος 2014 20:42

Στην έδρα του ξέρει τον τρόπο ο Λεβαδειακός, 2-0 τη Βέροια

Γράφτηκε από τον

Τι κι αν μακριά από την έδρα του ο Λεβαδειακός δεν έχει πάρει ούτε μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα; Δεν του χρειάζεται... Οι Βοιωτοί έχουν μετατρέψει σε «κάστρο» το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς και έχοντας πάρει εκεί τους 35 από τους 36 βαθμούς (!) που έχουν μέχρι στιγμής, φαίνεται να σώζουν και τη φετινή χρονιά.

 

11 νίκες μετράει στην έδρα του ο Λεβαδειακός με την τελευταία να έρχεται με 2-0 απέναντι στην Βέροια το απόγευμα της Κυριακής (23/3), σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

 

Ενδεικτικό της κρισιμότητας του αγώνα ήταν το ότι στο πρώτο 45λεπτο οι δύο ομάδες ήταν κάτι παραπάνω από προσεκτικές. Ούτε οι γηπεδούχοι, ούτε οι φιλοξενούμενοι τολμούσαν να πάρουν κάποιο ρίσκο, με τους παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς να αναλαμάνουν πρωτοβουλίες στο ξεκίνημα, αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των Βοιωτών.

 

Και αυτοί του Σάββα Παντελίδη, όμως, αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να πλησιάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

 

Κάπως έτσι, λοιπόν, ολοκληρώθηκε ένα 45λεπτο που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν, καθώς δεν είχε ούτε μία φάση άξια αναφοράς.

 

 

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν διαφορετική. Οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να βγουν μπροστά, ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους στον χώρο της μεσαίας γραμμής και άσκησαν πίεση κυρίως από τα άκρα.

 

Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν προβλήματα και σχετικά νωρίς βρέθηκαν πίσω στο σκορ από μια «στημένη» μπάλα. Αυτός που... έλυσε τον γόρδιο δεσμό ήταν ο Εμμάνουελ Κονέ, ο οποίος έχει δείξει ότι διαθέτει καλά χτυπήματα φάουλ και αυτό έκανε στο 56ο λεπτό νικώντας τον Καντιμοίρη για το 1-0.

 

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι παίκτες της Βέροιας δεν είχαν άλλη επιλογή από το να βγουν στην επίθεση. Το έκαναν, μετέφεραν το παιχνίδι έξω απ’ την περιοχή του Στρατηλάτη ασκώντας πίεση στους Βοιωτούς, αλλά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Ημαθίας στο πρωτάθλημα, ο Μοχάμεντ Μπεν, αποδείχτηκε μοιραίος αυτή τη φορά, καθώς στο 74’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

 

Έτσι, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν με σχετική ευκολία το προβάδισμά τους στα λεπτά που απέμεναν και στο 96ο λεπτό έφτασαν και σε δεύτερο γκολ, με τον Μάντζιο να «σφραγίζει» την πολύτιμη νίκη του Λεβαδειακού.

 

Διαιτητής ο Αρετόπουλος (Τρικάλων) με βοηθούς τους Καρσιώτη (Κορινθίας) και Βερρή (Λέσβου).

 

Κίτρινες: 55’ Κονέ, 84’ Πετράτσι, 90’ + 4’ Χαραλάμπους - 16’ Καλτσάς, 35’ Μπεν, 85’ Μπάρμπας

 

Κόκκινες: 74’ Μπεν (2η κίτρινη)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (87’ Βούκσεβιτς), Μάντζιος, Ορτέγκα (67’ Ροτζέριο), Μιλοσάβλιεφ (90’ + 4’ Μάγκας).

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Μπάρμπας, Όστοϊτς (65’ Μπαργκάν), Σιόντης, Καλτσάς (76’ Ζεζίνιο), Βεργώνης, Μπεν, Γκονσάλβες, Παυλίδης (79’ Τραπ).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR