Κυριακή, 23 Μάρτιος 2014 20:49

Στο... ρελαντί ο Ατρόμητος, 3-0 τον Πλατανιά

Γράφτηκε από τον

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...Ο Ατρόμητος χωρίς να συναντήσει μεγάλη αντίσταση καθάρισε εύκολα τον Πλατανιά στο Περιστέρι, επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ισοπαλία στην Βέροια. Οι Περιστεριώτες μπορεί να μην έπιασαν την σούπερ απόδοση, ωστόσο έδειξαν την σοβαρή εικόνα που μας έχουν συνηθίσει να παρουσιάζουν φέτος και έφτασαν δια περιπάτου στο αποτέλεσμα που ήθελαν.

Το τελικό 3-0, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, αφού αυτή ήταν που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, με τους Χανιώτες να παρουσιάζονται άτολμοι, σχεδόν ακίνδυνοι και δείχνοντας πως δεν έχουν την ποιότητα να κοντράρουν τον Ατρόμητο.

Αυτό το αποτέλεσμα, που έφερε... ένταση στον Πλατανιά αφού Γιωργαλλίδης – Τετέ λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια μετά το τρίτο γκολ, κρατά τους Κρητικούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, την ώρα που ο Ατρόμητος επιστρέφει στην δεύτερη θέση όπου συγκατοικεί με τον ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως αυτή η ήττα ήταν... εντός προγράμματος για τον Πλατανιά ο οποίος σε καμία περίπτωση φέτος δεν πείθει, πόσο μάλλον όταν έχει να τα βάλει με (ίσως) την δεύτερη καλύτερη ομάδα της χώρας. Όπως και να' χει, το κυριακάτικο (23/3) ματς στο Περιστέρι ήταν ακόμα ένας «τελικός» για τους Κρητικούς οι οποίοι έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν μπορούν να διαλέγουν ματς...

Ο Ατρόμητος ωστόσο δεν είχε όρεξη για παιχνίδια και φρόντισε από νωρίς να δείξει τις προθέσεις του. Σοβαρός και οργανωμένος στην άμυνα του έψαξε πάντα με ορθολογικό τρόπο το γκολ απέναντι στον Πλατανιά που ήταν κλεισμένος πίσω και το βρήκε σχετικά γρήγορα, αφού στο 13' ο... killer από την Ιταλία Στέφανο Ναπολεόνι εκτέλεσε με ψύχραιμο πλασέ για το 1-0.

Το σκηνικό από εκεί και πέρα δεν άλλαξε δραματικά, με τους Χανιώτες να ανεβάζουν ελαφρώς την απόδοση τους, να χάνουν μια ευκαιρία με τον Κάταϊ αλλά συνολικά να μην πείθουν πως μπορούν να κάνουν την ζημιά. Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι και στην επανάληψη, όπου ο Ατρόμητος εξακολουθούσε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, με την μόνη διαφορά πως πλέον πρόσεχε περισσότερο τα μετόπισθεν. Ο Πλατανιάς από την μεριά του που δεν κινδύνευε ιδιαίτερα είχε την ατυχία να πληρώσει και την... αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων οι οποίοι σε μια από τις λίγες καλές προσπάθειες τους σκόραραν στο 72' με καρφωτή κεφαλιά του Ταυλαρίδη και έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα, πέντε λεπτά μετά, με το εκπληκτικό σουτ του Δημούτσου.

Κάπως έτσι ο Πλατανιάς του Άγγελου Αναστασιάδη έφυγε, χωρίς να το καταλάβει, με άδεια χέρια από το Περιστέρι και επιστρέφει στην Κρήτη για να προετοιμαστεί για τον επόμενο «τελικό» με τον Λεβαδειακό.

Κίτρινες: 45'+1 Ταυλαρίδης, 58' Λαζαρίδης, 63' Ναπολεόνι, 68' Πίτου Γκαρσία, 84' Νάστος - 22' Φαΐσκα, 44' Ζαραδούκας

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάχος (Χίου) με βοηθούς τους Γκάγκα (Λάρισας), Καρατζίκα (Αθηνών).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία (69' Καραμάνος), Ναπολεόνι (64' Μπάλλας), Μπρίτο (84' Γεωργίου).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ινκούμ, Ζαραδούκας (72' Ρούμπιο Θέρα), Φαΐσκα, Καζναφέρης, Γιαχία, Τετέ, Βλαχοδήμος (80' Μπέλιτς), Αγκιλέρα, Τόρες, Κάται (80' Σιαλμάς).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR