Κυριακή, 23 Μάρτιος 2014 20:55

Το ήθελε πιο πολύ η Ξάνθη, 2-0 τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον

Όταν το πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του, ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο (περίπου) ισοδύναμες ομάδες συνήθως το παίρνει αυτή που χρειάζεται τους τρεις βαθμούς περισσότερο. Αυτό ακριβώς έγινε και στα Πηγάδια, όπου η Ξάνθη νίκησε με 2-0 τον Πανιώνιο και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

 

Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά εμφανίστηκαν πιο παθιασμένοι και με μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθούν από το ξεκίνημα του ματς, απέναντι σε μια ομάδα που έχει αμυντικούς προσανατολισμούς και ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση.

 

 

Και στο πρώτο μέρος οι Νεοσμυρνιώτες πέτυχαν με σχετική ευκολία τον πρωταρχικό στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το να μην παραβιαστεί η εστία τους. Η τετράδα της άμυνας μαζί με τους «κόφτες» Κούρντι και Παντίδο δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να πατήσουν στην περιοχή του Ανέστη κι έτσι οι Θρακιώτες απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ.

 

Κυρίως με τον Ντε Γκούζμαν, ο οποίος, μάλιστα, είδε ένα εξ αυτών να τραντάζει το δοκάρι του Ανέστη (18ο λεπτό) στη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου. Πέραν αυτών των σουτ, όμως, δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο, καθώς Μαρίν και Σολτάνι στα άκρα ήταν καλά κλεισμένοι, ο Μάνταλος δεν έβρισκε χώρους για να κινηθεί κι έτσι η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον απομονωμένο Σολάρι.

 

Στο ίδιο διάστημα οι «κυανέρυθροι» είχαν δύο καλές στιγμές με Αραβίδη (16’) και Γιάννου (34’), αλλά και αυτοί αντιμετώπιζαν πρόβλημα στη δημιουργία.

 

Το πρόβλημα αυτό έγινε ακόμα μεγαλύτερο στην επανάληψη, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, με αποτέλεσμα οι παίκτες της Ξάνθης να είναι συνεχώς στην επίθεση.

 

Και τη στιγμή που ο Νίκος Αναστόπουλος κρατούσε στον πάγκο έναν παίκτη που μπορούσε να του προσφέρει λύσεις στο χώρο του κέντρου όπως ο Λάζνικ, ο Νίκος Κεχαγιάς «έριξε» στο ματς τον Τριάδη. Και ο 22χρονος εξτρέμ τον δικαίωσε και με το παραπάνω.

 

Σε μια από τις πρώτες επαφές του με την μπάλα έβγαλε σέντρα... πάρε-βάλε για τον Σολτάνι, ο οποίος από κοντά δεν αστόχησε για το 1-0 στο 60’ και στο 72’ ήταν αυτός που «σφράγισε» τη νίκη της Ξάνθης, όταν πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ανέστη σε φάουλ του Σολάρι.

 

Αντίδραση από πλευράς «κυανέρυθρων» δεν ήρθε ποτέ (ο Αναστόπουλος έβαλε στο ματς τον Λάζνικ στο 74’, αλλά ήταν πολύ αργά) και, αν οι γηπεδούχοι ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική τους ενέργεια, θα είχαν σημειώσει κι άλλο γκολ, καθώς με γρήγορες αντεπιθέσεις έπιασαν πολλές φορές ανοργάνωτη την άμυνα του Πανιωνίου.

 

Το μόνο αξιοσημείωτο στα τελευταία λεπτά ήταν η αποβολή του Αυλωνίτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, λίγο πριν από το σφύριγμα της λήξης, που έδωσε στην Ξάνθη μια πολύτιμη νίκη.

 

Διαιτητής ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) με βοηθούς τους Τσολάκη (Αθηνών) και Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής).

 

Κίτρινες: 70’ Σολτάνι - 72’ Αυλωνίτης.

 

Κόκκινη: 90’ Αυλωνίτης.

 

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Χοσέμι, Παΐτο, Ντε Γκούζμαν, Βασιλακάκης (86’ Νάκας), Μαρίν (55’ Τριάδης), Μάνταλος, Σολτάνι, Σολάρι (80’ Ράνος).

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρντι, Κούρος, Παντίδος (88’ Παναγιωτούδης), Γιάννου, Κολοβός, Αραβίδης, Καμπάνταης (74’ Λάζνικ).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR