Κυριακή, 23 Μάρτιος 2014 21:03

Το γύρισε με δέκα ο ΠΑΟΚ, 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Γράφτηκε από τον

Στη δεύτερη θέση με 62 βαθμούς παραμένει ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 2-1 στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα και έδειξε χαρακτήρα, καθώς αγωνίστηκε για πάνω από 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω της χαζής αποβολής του Μιγκέλ Βίτορ στο 32’.

 

Ύστερα από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο την παράσταση έκλεψε ο διαιτητής Βοσκάκης, που «κιτρίνισε» ουκ ολίγους παίκτες και χάλασε τον καλό ρυθμό που είχαν αρχικά οι δύο ομάδες, στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αντέδρασαν υποδειγματικά στο πανέμορφο γκολ του Λίλα, με Στοχ και Λούκας να απαντούν και να χαρίζουν ένα πολύ σημαντικό, έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, τρίποντο.

 

Σαφώς και θα πρέπει να αναγνωριστεί η συμβολή του Γιώργου Γεωργιάδη στην επιτυχία των Θεσσαλονικέων, που ρίσκαρε απίστευτα μετά το 65’ αφήνοντας την ομάδα του χωρίς καθαρόαιμο αμυντικό χαφ, ωστόσο ο Νάτχο έκανε πολλή δουλειά και η επιθετικογενής ενδεκάδα που τελείωσε τον αγώνα δικαίωσε τον τεχνικό των «ασπρόμαυρων».

 

Από την άλλη, ο ΠΑΣ «μπλόκαρε» μετά τη γρήγορη ισοφάριση του Στοχ, ο Πετράκης τράβηξε πίσω τους παίκτες του με την είσοδο στο ματς και του Μπέριου και τελικά δεν απέφυγε την ήττα, αν και τα δεδομένα του παιχνιδιού τον ευνοούσαν.

 

 

Το ματς στην Τούμπα ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ευάλωτος αμυντικά και τον ΠΑΣ πάντα επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις.

 

Έτσι, στο 13’ καταγράφηκαν σπουδαίες ευκαιρίες για αμφότερους τους αντιπάλους, με τον Γιάκο να αστοχεί απελπιστικά όντας μόνος προ του Γλύκου, ενώ δευτερόλεπτα μετά Βούκιτς και Σαλπιγγίδης δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βελλίδη, που αντέδρασε εντυπωσιακά.

 

Ο καλός ρυθμός, όμως, πήγε… περίπατο μετά το 20', καθώς ο διαιτητής Βοσκάκης άρχισε να μοιράζει πολύ εύκολα κάρτες στους γηπεδούχους, που εκνευρίστηκαν και έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους.

 

Ωστόσο, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η αντίδραση του Βίτορ στο 32’ που τσατίστηκε με τον Κοροβέση, του πέταξε την μπάλα με δύναμη σε… ευαίσθητη περιοχή, με τον Βοσκάκη να αποβάλει δικαίως τον Πορτογάλο αμυντικό του ΠΑΟΚ.

 

Από εκεί και πέρα, δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με το 0-0 να παραμένει και τους οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» να «βράζουν» κατά του Ρεθυμνιώτη ρέφερι.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ, όπως ήταν λογικό, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, προσπαθώντας να αξιοποιήσει το αριθμητικό του πλεονέκτημα, κάτι που κατάφερε στο 63’ με το φανταστικό μακρινό σουτ του Λίλα.

 

Ο Γιώργος Γεωργιάδης αντέδρασε άμεσα από τον πάγκο, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Χούσεν και βγάζοντας τον Κίτσιου και στο 66’ ο Στοχ έφερε το ματς στα ίσα με εξίσου εντυπωσιακό σουτ.

 

Πλέον, το μομέντουμ είχε αλλάξει, ο ΠΑΟΚ υπερείχε ξεκάθαρα και στο 82’ ο Λούκας, που είχε αντικαταστήσει στο 56’ τον Σαλπιγγίδη, αξιοποίησε την ασίστ του εξαιρετικού Νάτχο και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

 

Οι γηπεδούχοι ήταν πραγματικά πολύ καλοί στο τελευταίο 25λεπτο, δεν φάνηκε το αριθμητικό τους μειονέκτημα και πήραν το τρίποντο, που θα τους βοηθήσει πολύ ψυχολογικά.

 

Το παράκανε με τις κίτρινες κάρτες ο διαιτητής της αναμέτρησης Βοσκάκης του Συνδέσμου Ρεθύμνου, που είχε βοηθούς τον Σταυρουλάκη του Συνδέσμου Ρεθύμνου και τον Κοντιζά του Συνδέσμου Πειραιά.

 

Κίτρινες: 21’ Βούκιτς, 26’ Αθανασιάδης, 30’ Κίτσιου, 30’ Τζαβέλλας, 85’ Λούκας - 32' Κοροβέσης, 37’ Ντάσιος, 64’ Στρούνα, 70’ Βελλίδης, 75’ Ακόστα.

 

Κόκκινη: 32’ Βίτορ.

 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Νάτχο, Κίτσιου (65’ Χούσεν), Στοχ, Σαλπιγγίδης (56’ Λούκας), Βούκιτς (46’ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (73’ Μπέριος), Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Βίλα (87’ Νάκος), Γιάκος (50’ Ακόστα), Ίλιτς.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR