Κυριακή, 23 Μάρτιος 2014 21:12

Aγκαλιά με την παραμονή η Καλλονή, 1-0 τον ΟΦΗ

Γράφτηκε από τον

Μπορεί ο Γιάννης Ματζουράκης να υποστήριξε μετά το 90λεπτο πως «δεν σωθήκαμε ακόμα…», αλλά το αποφασιστικό βήμα σωτηρίας η Καλλονή το έκανε ήδη!

Το κυριακάτικο (23/3) 1-0 των Μυτιληνιών επί του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ μύρισε για τα καλά παραμονή από τώρα. Και αυτό δεν θέλει και ιδιαίτερη σκέψη, καθώς έχοντας 36 πόντους θα πρέπει να γίνουν τα… απίστευτα για να μπλέξουν σε περιπέτειες τύπου μπαράζ (θέμα απευθείας υποβιβασμού δεν υφίσταται καν πλέον). Η ομάδα της Λέσβου, δηλαδή, λογικά θα μαζέψει έναν ή δύο βαθμούς που το πολύ πολύ θα χρειαστούν (όπως επιμένει και η αλήθεια είναι πως μάλλον δικαιώνεται ο προπονητής της) στα τελευταία τέσσερα ματς. Κάτι που είναι εφικτό με δεδομένο πως πέρα από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ ακολουθούν αυτά με Πανθρακικό και Εργοτέλη, οι οποίοι αμφότεροι θα είναι αδιάφοροι. Άρα αυτό το τρίποντο επί των Κρητικών ανανέωσε ουσιαστικά την παρουσία της Καλλονής και την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.

Και του… χρόνου στον Ταρλά, δηλαδή, που ευελπιστούν και οι Μυτιληνιοί για τους νεοφώτιστους, που έπαιξαν όλα τα ματς εκτός έδρας φέτος ελέω των προβλημάτων με την ανακατασκευή του γηπέδου της Λέσβου με συνέπεια να μετατραπούν σε τσιγγάνοι.

Ένα επίτευγμα, το οποίο διόλου μικρό είναι αφού ιστορικά άλλες ομάδες που βρέθηκαν στη θέση της Καλλονής (χωρίς έδρα) είχαν χαιρετήσει την κατηγορία από τον πρώτο γύρο.

Η επικράτηση επί του ΟΦΗ πάντως, ήταν δύσκολη και αγχωτική, αν και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι με βάση την εικόνα του αγώνα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μετά το πρώτο 20λεπτο ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκαναν ευκαιρίες και έχασαν ορισμένες κραυγαλέες φάσεις για να προηγηθούν…

Το γκολ όμως, δεν έμπαινε είτε από καθαρή ατυχία (κλασικό παράδειγμα η διπλή τεράστια ευκαιρία των Μανούσου - Περόνε στο 33’ είτε από βεβιασμένες ή άστοχες επιλογές για το κάτι… εντυπωσιακότερο στο τελείωμα (κορυφαία περίπτωση η λανθασμένη έως εκνευριστική επιλογή του Μανούσου να κάνει τακουνάκι αν και φάτσα με το γκολ στο 65’).

Τελικά όμως, στο ΟΑΚΑ αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, δεν βρήκε εφαρμογή ο άγραφος νόμους που θέλει αυτόν που χάνει τις ευκαιρίες να πηγαίνει στο… καναβάτσο και το γκολ τελικά μπήκε. Ήταν όταν το χρονόμετρο έγραφε 69’ με τον Λεοζίνιο να πιάνει ένα καλοζυγισμένο σουτ (μετά από στρώσιμο του Μανούσου) από το ημικύκλιο της περιοχής και να λυτρώνει τους περίπου 300 και ιδιαίτερα εκδηλωτικούς φίλους της Καλλονής.

Βέβαια, το 1-0 ήταν εύθραυστο και στο 84’ ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Ροβίδη, αλλά οι καρδίες των Μυτιληνιών παρέμειναν στις θέσεις τους.

Εν κατακλείδι η Καλλονή άξιζε το τρίποντο, το οποίο ήταν ακόμα πιο δύσκολο μετά την τραυματική συντριβή με 7-0 την προηγούμενη αγωνιστική στα Περιβόλια από το Πλατανιά.

Όσο για τον ΟΦΗ, φάνηκε κουρασμένος και χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο δεν μπόρεσε να δείξει τις αρετές που μας έχει συνηθίσει. Αδιάφοροι ή προκλητικοί πάντως, οι Κρητικοί δεν ήταν και ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει για κάτι τέτοιο…

Απαρατήρητη και καλή η διαιτησία του Δημητρόπουλου (Φθιώτιδας), με βοηθούς τους Τσολάκη (Αθηνών) και Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής).

Κίτρινες: 44’ Φαρία, 90’+3 Μαρσέλο - 49’ Ντουντού, 80’ Μπαρέιρο.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Ζακουανί, Αναστασιάδης (6’ λ.τρ. Βαλιός), Φαρία, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσης, Γκαρσία (76’ Καλτσάς), Περόνε (90’ Καζάκης).

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μιλιάζες, Μπαρέιρο, Ζόρο, Στάθης, Μπανούσης (46’ Παπάζογλου), Κάλαϊτζιτς, Ντουντού (72’ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (66’ Σίσιτς).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR