Δευτέρα, 24 Μάρτιος 2014 00:50

Ο Μέσι έκλεισε το... σπίτι της Ρεάλ (3-4)

Γράφτηκε από τον

Ακόμα και τα όργια του Λιονέλ Μέσι μοιάζουν... φτωχά μπροστά στην ποδοσφαιρική πανδαισία που πρόσφερε συνολικά το El Clásico το βράδυ της Κυριακής (23/3). Ύστερα από απίστευτο παιχνίδι με ανατροπές στο σκορ, έντονες συγκινήσεις και δαιμονιώδη ρυθμό, η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα (3-4) από την έδρα της Ρεάλ και η είδηση είναι μία: Έχουμε και πάλι πρωτάθλημα!

Οι Καταλανοί ταξίδεψαν στη Μαδρίτη αντιμετωπίζοντας το ματς σαν τελικό και ψάχνοντας μόνο τη νίκη για να ξαναμπούν στο κόλπο του τίτλου και κατάφεραν τελικά να την πάρουν ίσως με τον πιο... ονειρικό τρόπο!

Με έναν Μέσι να κάνει πράματα και θάματα (χατ τρικ, με δύο πέναλτι) και να διαλύει κάθε αμυντικό σύστημα των γηπεδούχων, οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στο τελικό σκορ και πλέον βάζουν... φωτιά στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιθιόν, όπου έχουμε: 1. Ρεάλ (70 π.), 2. Ατλέτικο (70 π.), 3. Μπαρτσελόνα (69 π.), μετά από 29 αγωνιστικές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Καταλανούς, οι οποίοι μόλις στο 7' προηγήθηκαν με τον Ινιέστα, ωστόσο η Ρέαλ αντέδρασε και χάρη στην εξαιρετική συνεργασία των Ντι Μαρία - Μπενζεμά γύρισε την κατάσταση με δύο γκολ του Γάλλου (20', 24'). Κάπου εκεί ξεκίνησε η... παράσταση του Μέσι, ο οποίος με κλασικό πλασεδάκι... Μέσι ισοφάρισε σε 2-2, με τη Ρεάλ να παίρνει εκ νέου προβάδισμα στο 55' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε πέσει εκτός περιοχής και ο διαιτητής Ουντιάνο Μαγιένκο έδειξε λανθασμένα την άσπρη βούλα αντί για φάουλ.

Το ματς από εκεί και πέρα έδειχναν να το ελέγχουν οι Μαδριλένοι χωρίς να απειλούνται ιδιαίτερα. Όλα αυτά μέχρι το 65', όταν έγινε η φάση-κλειδί που ουσιαστικά έκρινε και τη δραματική νέα ανατροπή. Σε αυτό το λεπτό, λοιπόν, ο Σέρχιο Ράμος κράτησε τον Νεϊμάρ που βρισκόταν μόνος φάτσα με τον Λόπεθ και ο ρέφερι αυτή τη φορά σωστά έδωσε τόσο το πέναλτι όσο και την κόκκινη κάρτα στον Ισπανό αμυντικό (ήταν τελευταίος παίκτης). Ο Μέσι ήταν αυτός που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, ισοφάρισε σε 3-3 και στο υπόλοιπο 25λεπτο οι Καταλανοί, έχοντας και την αριθμητική υπεροχή, έψαξαν την ολική ανατροπή.

Τη βρήκαν στο 84', όταν ο Ουντιάνο Μαγιένκο είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλόνσο στον Ινιέστα και ο Μέσι από τα 11 βήματα διαμόρφωσε το τελικό 3-4 βάζοντας φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο θρίαμβο της Μπαρτσελόνα.

* Ο Μέσι έφτασε τα 20 γκολ κόντρα στη Ρεάλ και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Clásicos, ξεπερνώντας τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Παράλληλα, έφτασε τα 235 στο ισπανικό πρωτάθλημα και ανέβηκε στη 2η θέση της ιστορίας, ξεπερνώντας τον Μεξικανό Ούγκο Σάντσες (Ρεάλ), που έχει 234.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Ντιέγκο Λόπεθ, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Αλόνσο, Μόντριτς (90' Μοράτα), Ντι Μαρία (85' Ίσκο), Μπέιλ, Μπενζεμά (65' Βαράν), Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Χεράρδο Τάτα Μαρτίνο): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχιο Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας (78' Αλέξις Σάντσεζ), Μέσι, Νεϊμάρ (68' Πέδρο).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR