Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2020 11:28

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Ξεχωρίζει το ντέρμπι Απόλλωνας – Εράνη, ενδιαφέροντα ματς σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Ξεχωρίζει το ντέρμπι Απόλλωνας – Εράνη, ενδιαφέροντα ματς σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία

Ξεκίνημα εντός έδρας στο 2020 για τους πρωτοπόρους της Α’ τοπικής, Απόλλωνα Καλαμάτα και Πάμισο, οι οποίοι θα αναμετρηθούν αντίστοιχα με Εράνη και Μεθώνη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής.

Η νέα χρονιά ξεκινάει με δύο παιχνίδια, που γίνονται σήμερα Σάββατο. Στο Ασπρόχωμα ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί την Εράνη και στη Σπερχογεία η ομώνυμη ομάδα θα παίξει με τον Τσικλητήρα Πύλου.

Σε ότι αφορά τον πρωτοπόρο Απόλλωνα θέλει να διατηρήσει το αήττητο, όχι μόνο της έδρας, αλλά και αυτό που έχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ώστε να μείνει στην κορυφή. Ο προπονητής του Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος θα έχει στη διάθεση του τον νεοαποκτηθέντα Θανάση Γεωργιόπουλο, εφόσον εκδοθεί το δελτίο από την ΕΠΟ, και είναι πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι. Η Εράνη θέλει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα και να ξεπεράσει έτσι τον αποκλεισμό της στο κύπελλο από τη Μεθώνη.

Η Σπερχογεία, που βρίσκονται στην τελευταία θέση θέλει από το σημερινό παιχνίδι να ξεκινήσει την αντεπίθεση της με στόχο την παραμονή. Η προσπάθεια της δεν θα είναι εύκολη, αφού θα αντιμετωπίσει τον Τσικλητήρα που βρίσκεται στην προτελευταία θέση με έναν πόντο παραπάνω. Ο προπονητής Γιώργος Δωδέκατος, έχει στη διάθεση του τα δύο πρόσφατα αποκτήματα, τον Δημήτρη Μπάλα και τον Γκάι Μούσα και αν έχουν βγει τα δελτία τους από την ΕΠΟ δεν αποκλείεται να κάνουν και την πρώτη τους συμμετοχή.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Τσικλητήρας Πύλου, που θα προσπαθήσει από το σημερινό παιχνίδι να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία.

Στη Μεσσήνη αύριο ο Πάμισος που είναι στην πρώτη θέση μαζί με τον Απόλλωνα, υποδέχεται τη Μεθώνη και θέλει να πάρει το τρίποντο, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις του αποκλεισμού της στο κύπελλο από τον Εθνικό Μελιγαλά.

Μάλιστα είναι πιθανό αν νικήσουν οι νησιώτες, να μείνουν μόνοι στην κορυφή, αν ο Απόλλωνας δεν κερδίσει την Εράνη. Το έργο τους πάντως δεν θα είναι εύκολο, μιας και η Μεθώνη έχει αποδείξει φέτος πως έχει ισχυρό σύνολο και θα παίξει με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να γίνει αύριο στο γήπεδο της Κυπαρισσίας εκεί όπου ο φιλόδοξος Α.Ο.Κ. που έχει ένα νικηφόρο σερί έξι αγωνιστικών, θα υποδεχτεί τον Ακρίτα Κορώνης, που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και αποτελεί μέχρι στιγμής την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Ο Πανθουριακός τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε κινήσεις ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού με σκοπό να κόψει πρώτος το νήμα του πρωταθλητή. Ο Χρήστος Μίνγκας, που αποτελεί μεταγραφή από το πάνω ράφι και οι Νίκος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Παπαθεοδώρου είναι οι πρώτες κινήσεις. Ενδεχομένως αν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους, θα τους έχει στη διάθεση του ο Αντώνης Μαυρέας στο αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Τέλλο Αγρα, όπου στόχος είναι το διπλό.

Η ομάδα των Γαργαλιάνων, που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού θα επιδιώξει σε όλα τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από τον αυριανό με τον Πανθουριακό και στα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος να διεκδικήσει την παραμονή της.

Σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να βοηθήσει ο Σπύρος Πιχιγιόνι, που αποτελεί την πρώτη μεταγραφή των “ερυθρολεύκων” για τη χειμερινή περίοδο. Αντίθετα παρελθόν αποτελούν οι Χρήστος Μαραβέλας, Ζαν Ακασού, Μουκούτα Κίεσε, Γιώργος Κάππος και Στέφαν Μπάντζιο.

Στο γήπεδο του Κάμπου θα αναμετρηθούν η Α.Ε. Μάνης με το Καλό Νερό και θα προσπαθήσουν μέσα από καλό ποδόσφαιρο να διεκδικήσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε δυσκολότερη θέση είναι οι φιλοξενούμενοι αφού βρίσκονται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο Μελιγαλά, ο Εθνικός με καλή ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη και πρόκριση απέναντι στον Πάμισο, θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Θα κυνηγήσει από τα πρώτα λεπτά τη νίκη για να βελτιώσει την βαθμολογική του θέση. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχασε την πρόκριση στην παράταση από το Νέο Αρι, όμως τώρα έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα, όπου θα αγωνιστεί για να παραμείνει στην Α’ τοπική.

Να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να συνεχίσει την προσπάθεια για να μείνει στην κατηγορία, θέλει η Ανδρούσα, στη συνάντηση της με την Α.Ε. Αβίας. Οι δύο ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν τις τρεις θέσεις που οδηγούν στην Α1 τοπική. Με την επιστροφή στη δράση για τη νέα χρονιά θέλουν να μπουν με το δεξί και να ξεκινήσουν να μαζεύουν βαθμούς για την παραμονή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 14ης αγωνιστικής και οι διαιτητές που θα τους διευθύνουν, έχουν ως εξής:

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

Απόλλωνας Καλαμάτας - Εράνη

Γήπεδο Ασπροχώματος

Καρβούνης, Αδαμόπουλος, Τσιλίκας

Σπερχογεία - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Σπερχογείας “Π. Γεωργανάς”

Ηλ. Νικολόπουλος, Σωτηρόπουλος, Γάκης

Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Α.Ε. Μάνης - Καλό Νερό

Γήπεδο Κάμπου

Σκόρδος, Γεωργαντάς, Ταβουλαρέας

Εθνικός Μελιγαλά - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Μελιγαλά

Ψηλοπαναγιώτης, Μπασιλάρης, Μπουρίκας

Τέλλος Αγρας - Πανθουριακός

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Καρβούνης, Βανικιώτης, Κασκάνης

Πάμισος - Μεθώνη

Δημοτικό στάδιο Μεσσήνης

Ρέκκας, Αδαμόπουλος, Ε. Τσαούση

Ανδρούσα - Α.Ε. Αβίας

Γήπεδο Ανδρούσας

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Στ. Τσαούση

Κυπαρισσία - Ακρίτας Κορώνης

Γήπεδο Κυπαρισσίας

Ηλ. Νικολόπουλος, Ηλ. Μπουρίκας, Γαϊτάνης

* Ολα τα παιχνίδια θα αρχίσουν στις 3 μ.μ.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 13 αγώνες)

1. Απόλλων Καλαμάτας 27-6 29

-. Πάμισος 27-9 29

3. Ακρίτας Κορώνης 26-16 27

4. Πανθουριακός 15-2 26

5. Εράνη 25-14 25

6. Κυπαρισσία 19-9 23

-. Μεθώνη 22-17 23

8. Α.Ε. Μάνης 20-16 19

9. Εθνικός Μελιγαλά 15-14 17

10. Α.Ε. Αβίας 15-29 14

11. Καλό Νερό 17-19 13

12. Ανδρούσα 11-21 11

-. Ολυμπιακός Ανάληψης 9-20 11

14. Τέλλος Αγρας 10-27 7

15. Τσικλητήρας Πύλου 10-34 6

16. Σπερχογεία 16-34 5