Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014 20:28

O Eργοτελης τελείωσε (2-0) οριστικά τον Αρη...

Γράφτηκε από τον
O Eργοτελης τελείωσε (2-0) οριστικά τον Αρη...

H πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται στη Β' Εθνική είναι από το απόγευμα της Τετάρτης (26/3) ο Αρης που έχασε και από τον Εργοτέλη με 0-2 μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και είδε τις λιγοστές ελπίδες του για παραμονή να τελειώνουν και μαθηματικά.

Ένας υποβιβασμός που ήταν διαφαινόμενος εδώ και μερικές εβδομάδες και σφραγίστηκε από τους Κρητικούς, οι οποίοι «καθάρισαν» τους γηπεδούχους μέσα σε μόλις δύο λεπτά!

Και η αλήθεια είναι πως ο Άρης μπορεί να ήθελε θεωρητικά, αλλά ήταν αδύνατον να τα καταφέρει γιατί πολύ απλά είναι μια πολύ αδύναμη ομάδα, η οποία δικαίως αποχαιρετά τη Σούπερ Λίγκα όσο βαρύ και αν είναι αυτό κυρίως για τους πολυπληθείς φίλους του.

Και η γύμνια του μεγάλου σε ιστορία και κόσμο Άρη φάνηκε αφενός στις φάσεις των δύο τερμάτων των Κρητικών, όπου δεν… υπήρχε άμυνα, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε που ο Εργοτέλης έκανε επί της ουσίας αγγαρεία, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν, να απειλήσουν ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους και να πετύχουν έστω ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Έτσι όλα κρίθηκαν στο δίλεπτο 28’ - 30’, όταν αρχικά ο Σαρρής με σουτ και ο Διαμαντάκος επίσης με σουτ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Και βέβαια, ο Εργοτέλης στο πρώτο ημίχρονο είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει ξανά και πριν και μετά…

Αντίθετα, οι Θεσσαλονικείς επί της ουσίας πήγαν να κάνουν κάτι μόνο στα πρώτα δευτερόλεπτα του β’ ημιχρόνου, αλλά ο Μπακασέτας δεν έκανε την προβολή σε κενή εστία…

Από εκεί και πέρα, ο Άρης και σχεδόν… μόνος δεν ήταν ικανός και το μόνο που άλλαξε μέχρι το φινάλε ήταν η αριθμητική ισορροπία με τους Κρητικούς να τελειώνουν το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο γκολίπερ Στοΐκοβιτς στο 87’.

Καλύτεροι από τους νικητές (αντίθετα με τον Άρη σώθηκαν με 38 βαθμούς σε κάθε περίπτωση και μαθηματικά) οι Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Διούδης, ο οποίος κράτησε σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις το σκορ σε... φυσιολογικά επίπεδα.

Kαλός ο διαιτητής της αναμέτρησης ο Θάνος (Γρεβενών), με βοηθούς τους Χαρίση (Γρεβενών) και Ζυγούρη (Αιτωλοακαρνανίας).

Κίτρινες: 6’ Μπουχαλάκης, 32’ Τζανακάκης.

Κόκκινη: 87’ Στοΐκοβιτς.

ΑΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης (46’ Καραγκούνης), Οικονομόπουλος (46’ Τριανταφυλλάκος), Τάτος, Μπακασέτας, Καμινιώτης (61’ Σουνάς), Βαγγέλη, Μανιάς, Βλάχος, Μπουγαΐδης, Τσιάρας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στοΐκοβιτς, Πίτσος, Μεχία, Τζανακάκης, Ιμπραΐμ (84’ Μονακέλο), Καρντόσο, Σαρρής, Μπουχαλάκης (75’ Κοζορώνης), Ρομάνο, Χαντί, Διαμαντάκος (90’ Αθανασίου).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR