Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2020 12:00

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-2: Οδυνηρή ήττα και παραίτηση Βούζα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-2: Οδυνηρή ήττα και παραίτηση Βούζα (φωτό)

 

Η πολυπόθητη νίκη δεν ήρθε ούτε χθες για την Καλαμάτα, που δεν μπορεί να σηκώσει... κεφάλι και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη Γ' εθνική.

Η “Μαύρη Θύελλα” σ’ ένα ματς - “τελικό” με τη Νίκη Βόλου γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 0-2 και παραμένει καθηλωμένη στην τελευταία θέση της Football League. Αυτή ήταν η 10η ήττα στα 12 τελευταία παιχνίδια και ο κόσμος στο Δημοτικό Στάδιο αποδοκίμασε έντονα παίκτες, τεχνικό τιμ και διοίκηση για τη νέα κάκιστη εμφάνιση.

Δεν έλειψαν και οι ρίψεις καθισμάτων και άλλων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, μ’ ένα από αυτά να βρίσκει έναν αστυνομικό, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά!

Ο κόσμος ζητούσε στο φινάλε την παραίτηση του Βασίλη Βούζα και ο προπονητής της Καλαμάτας στη συνέντευξη Τύπου, αφού ζήτησε συγγνώμη, ανακοίνωσε ότι έκλεισε ο κύκλος του στη μεσσηνιακή ομάδα. Μάλιστα τόνισε πως ανεξάρτητα με το αν η διοίκηση θα κάνει δεκτή την παραίτηση, ο ίδιος θα αποχωρήσει.

Οι αποδοκιμασίες τον οδήγησαν στην έξοδο

Στην παραπάνω απόφαση έπαιξαν ρόλο, πέρα από την ήττα, και οι αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του, όπως απάντησε σε ερώτηση της “Ε”. “Κάτι πρέπει να γίνει. Είναι κρίμα για την προσπάθεια και θα είναι άδικο να μην μείνει στην κατηγορία. Η ομάδα έχει ενισχυθεί και έχει καλούς παίκτες”, είπε μεταξύ άλλων ο Β. Βούζας στην τελευταία του συνέντευξη ως προπονητής της “Μαύρης Θύελλας”. Ο ίδιος πιστεύει ότι η παρτίδα δεν έχει ακόμα χαθεί, αλλά αποχωρεί μιας και δεν “κόλλησε” με την ομάδα και αν θέλετε τον κόσμο, που χθες ήταν λιγότερος από κάθε άλλη φορά (600 φίλαθλοι).

Ούτε... ευκαιρία

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Καλαμάτα ήταν με μία λέξη απογοητευτική. Ενδεικτικό ότι δεν είχε μια καθαρή ευκαιρία στο ματς, προσπαθώντας να επιτεθεί με ανορθόδοξο τρόπο. Πέρα από προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, είχε ζητήματα και ανασταλτικά, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Βολιώτες.

Η Νίκη με τον Αντόνιο Ροχάνο σε εξαιρετική μέρα πέτυχε δύο γκολ στο β’ μέρος και έφθασε δίκαια στη νίκη, με την οποία ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Διπλό χτύπημα

Ο Αργεντίνος επιθετικός σκόραρε στο 58’ και στο 84’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Το 0-1 ήρθε πάντως με περιπετειώδη τρόπο.

Ο Κρουθ δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια και στην επαναφορά ο Ροχάνο με άτσαλο θα λέγαμε τρόπο την έστειλε στα δίχτυα, με τον Στεφανάκο να φέρει ευθύνη.

Στο 84’ σε αντεπίθεση ο Ροχάνο, που είχε σκοράρει και στο ματς του πρώτου γύρου, ξέφυγε από τον Χριστοφιλέα μπήκε στην περιοχή και ενώ τον κυνηγούσε και ο Χριστοφιλέας, ανατράπηκε από τον έτερο κεντρικό αμυντικό τον Τριποτσέρη και ο κ. Μαχαίρας έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο “παθών” ανέλαβε και την εκτέλεση σκοράροντας για δεύτερη φορά και “κλειδώνοντας” τους τρεις βαθμούς.

Η Καλαμάτα πάντως και στο 0-1 δεν μπορούσε να απειλήσει, παρότι ο Βασίλης Βούζας έριξε στον αγώνα ότι επιθετικό όπλο” είχε (Ελ Ιντρίσι, Αλεξόπουλος, Οσμάναγκιτς). Ο Ελ Ιντρίσι, που είχε σκοράρει με τον Ολυμπιακό, μπήκε στο ματς στο 53’ στη θέση του Ζαχαρόπουλου ώστε να τονωθεί η επίθεση.

Η επιλογή όμως του Βούζα να βγάλει ένα αμυντικό χαφ και να βάλει επιθετικό δεν του βγήκε και μετά το 0-1 οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν πλήρως το ματς. Ο Ζαχαρόπουλος πάντως δεν ήταν καλός χθες, όπως και πολλοί παίκτες της Καλαμάτας. Από δικό του λάθος μάλιστα στο 47’ λίγο έλειψε ο Κρουθ να σκοράρει.

Κοντά στο γκολ βρέθηκε και ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας, Μανώλης Αλιατίδης με κεφαλιά στο 74’ (από κόρνερ του Ντομίνγκες).

Στο πρώτο ημίχρονο, που δεν είχε ρυθμό, παρά μόνο συνεχείς διακοπές λόγω τραυματισμών, οι Βολιώτες έχουν να επιδείξουν μια μεγάλη ευκαιρία στο 8’, όταν ο Κρουθ κέρδισε τις κόντρες μπήκε στην περιοχή και από αριστερά γύρισε στο β’΄δοκάρι για τον αφύλαχτο Γκαρσία που.. έπιασε αέρα.

Η Καλαμάτα μόνο με στημένα έφερνε την μπάλα στην περιοχή του Αποστολίδη. Στο 4’ μια κεφαλιά του Χριστοφιλέα έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 39’ από σέντρα του Νατσιόπουλου, ο Στεργίδης πήρε την κεφαλιά που ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Νίκης Βόλου. Ο επιθετικός της Καλαμάτας δοκίμασε στο 50’ ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Αποστολίδης μπλόκαρε.

Ενταση στην κερκίδα

Η κακή εικόνα της Καλαμάτας είχε ως συνέπεια ο κόσμος να αποδοκιμάζει πολύ πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. Μετά το 75’ μερίδα φιλάθλων κατευθύνθηκε μάλιστα στα επίσημα όπου καθόταν ο παράγοντας της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Ζαχαρόπουλος (53’ Ελ Ιντρίσι), Πέεφ (71’ Οσμάναγκιτς), Μπουσμπίμπα, Στεργίδης (63’ Αλεξόπουλος), Νατσιόπουλος, Ηλιόπουλος.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Αλιατίδης, Βοσκόπουλος, Κάρδαρης, Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Καμπαγέρο, Ντoμίνγκες (88’ Κυριακίδης), Γκαρσία (15’ λ.τρ. Μπαταλίνι), Κρουθ (66’ Βοσνιάδης), Ροχάνο.