Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 18:19

Η ΕΕΑ εισηγήθηκε υποβιβασμό ΠΑΟΚ - Ξάνθης!

Γράφτηκε από τον
Η ΕΕΑ εισηγήθηκε υποβιβασμό ΠΑΟΚ - Ξάνθης!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με ψήφους 3-2. Η ΕΕΑ ανακαλεί το πιστοποιητικό συμμετοχής του Δικεφάλου για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιο.

Σήμερα Δευτέρα (27/1) ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ΕΕΑ αναφορικά με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη και το θέμα της πιθανής πολυιδιοκτησίας που είχε συζητηθεί προ ημερών, κατόπιν καταγγελίας του Ολυμπιακού. Η επιτροπή με ψήφους 3-2 εισηγήθηκε την αποβολή των δύο ΠΑΕ από το πρωτάθλημα και συνεπώς τον υποβιβασμό τους.

Η υπόθεση πλέον περνάει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, όπου θα κριθεί το μέλλον των δύο ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε καταγγείλει τις δύο ομάδες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και είχε ζητήσει να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τις κείμενες διατάξεις του νόμου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ - Ξάνθης είχε εκδικαστεί στις 16 Ιανουαρίου. Σε αυτή, που διήρκησε πέντε ώρες,συζητήθηκε η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ξάνθης και όπως ισχυρίστηκαν μέλη της ΕΕΑ, δεν έλαβαν ενημέρωση γι' αυτό. Αυτό συνιστά βαρεία παράβαση και επισύρει την ποινή του υποβιβασμού για την ομάδα της Θράκης. Από την πλευρά τους οι ακρίτες είχαν υποστηρίξει ότι ενημέρωσαν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας την ΕΕΑ για τη μεταβίβαση.

Από την πλευρά τους οι νομικοί του ΠΑΟΚ είχαν ισχυριστεί πως επί της ουσίας η ΠΑΕ δεν ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά στον υιό του και τη σύζυγό του, καθώς και πως ο Ιωάννης Καλπαζίδης, που πρόκειτο για το τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης, είναι τρίτος ξάδερφος του Ιβάν Σαββίδη και πως έτσι μπορεί να αγοράσει όποια ομάδα θέλει. Πως ο ΚΑΠ από τον τρίτο βαθμό συγγένειας και μετά δεν απαγορεύει σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ.

Πηγή: sport24.gr