Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2020 17:41

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-0: Μοιρασιά στο ντέρμπι (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ισόπαλο χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής - πρώτης του β’ γύρου - ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμάτας και τον Πανθουριακό, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο Ασπροχώματος.

Δεν έγινε σπουδαίο παιχνίδι, όμως είχε ρυθμό με τους παίκτες των δύο ομάδων να δείχνουν διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο και να πετύχουν τον στόχο τους, που ήταν η νίκη. Το 0-0 αφήνει ανικανοποίητες τους δύο αντιπάλους, όμως ο Απόλλωνας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, να διατηρεί το αήττητο, καθώς μετράει 10 νίκες και 6 ισοπαλίες και να δείχνει ικανός να διεκδικήσει μέχρι τέλος, την πρωτιά και την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ τοπική.

Ο Πανθουριακός έμεινε τρεις βαθμούς πίσω του, όμως παραμένει κοντά στη διεκδίκηση του τίτλου, αφού ο δεύτερος γύρος μόλις άρχισε και υπάρχει δρόμος για να μπορέσει να πετύχει το στόχο του.

Στο προχθεσινό παιχνίδι, οι δύο ομάδες κοίταξαν πρώτα απ’ όλα να διασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα να κάνουν ότι καλύτερο επιθετικά ώστε να πάρουν τους τρεις πόντους. Πολλές φάσεις δεν έγιναν, όμως είχαν κάποιες αξιόλογες, όμως οι δύο τερματοφύλακες Κυριακόπουλος και Κόκκαλης με τις επεμβάσεις τους, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους.

Ο Απόλλωνας όπως έχει δείξει από την αρχή του πρωταθλήματος, διαθέτει ένα καλό και ανταγωνιστικό σύνολο. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι παίκτες του είναι μαζί τα τελευταία 3 χρόνια και ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, έχει δημιουργήσει σε αυτό το διάστημα μια ομάδα που ξέρει τι θέλει σε κάθε παιχνίδι, αρκετά ανταγωνιστική ή οποία έχει βλέψεις για την κατάκτηση του τίτλου. Μάλιστα αναγκάστηκε να παίξει για σχεδόν 15 λεπτά με παίκτη λιγότερο, γιατί στο 73’ αποβλήθηκε ο Δαλκαφούκης με 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Στόχο το πρωτάθλημα και την άνοδο έχει και ο Πανθουριακός που το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί σημαντικά με ποιοτικούς παίκτες, όμως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ώστε τα νέα πρόσωπα να γνωριστούν καλύτερα με τους υπόλοιπους και όλοι μαζί να συνεχίσουν την προσπάθεια για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι κυριότερες φάσεις

Στο 2’ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Κάνιστρας έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Κυριακόπουλο, που μπλόκαρε. Στο 8’ φαλτσαριστό σουτ του Μπάκα από το ημικύκλιο σχεδόν της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 15’ ο Μίγκας με απευθείας κόρνερ έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 21’ ο Μίνγκας με φάουλ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Κυριακόπουλος μπλόκαρε εύκολα. Στο 25’ σέντρα του Μπάκα στο ύψος του πέναλτι σχεδόν, ο Παχής που είχε προωθηθεί έκανε την καρφωτή κεφαλιά για να μπλοκάρει σωτήρια ο Κόκκαλης σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος. Στο 50’ σέντρα του Δαλκαφούκη στο πέναλτι σχεδόν πετάχτηκε ο Βασιλόπουλος έπιασε καρφωτή κεφαλιά και λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος ο Κόκκαλης απέκρουσε σωτήρια με τα χέρια σε κόρνερ. Στο 63’ σέντρα του Λαθύρη για τον Κάνιστρα, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 86’ ο Σπυρόπουλος μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή απέφυγε δύο αντιπάλους του και σούταρε στην αριστερή γωνία του Κυριακόπουλου, ο οποίος έπεσε στην πορεία της μπάλας και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 92’ ο Σπυρόπουλος μπήκε στην περιοχή και τροφοδότησε τον Παπαθεοδώρου, αυτός έκανε το σουτ για να αποκρούσει και πάλι ο Κυριακόπουλος διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.

Φωνές για πέναλτι στο 83’

Στο 83’ σε μπροστινή μπαλιά ο Δασκαλάκης υπό την πίεση του Παντσιώτη μπήκε στην περιοχή και ενώ ετοιμαζόταν να σουτάρει ο αμυντικός της Θουρίας άπλωσε το χέρι του και απώθησε τον αντίπαλο του, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής Αλεξέας ήταν κοντά και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Κόκκινη στον Σακκά

Στο 81’ μετά από μαρκάρισμα του Περιβολάρη στον Μίνγκα, δημιουργήθηκε ένταση με τους παίκτες των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι υποστήριξαν ότι μετά το μαρκάρισμα ο παίκτης της Θουρίας κλώτσησε τον αντίπαλο του και θα έπρεπε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα για κτύπημα εκτός φάσης. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ο εκπρόσωπος του Απόλλωνα Θεόδωρος Σακκάς διαμαρτυρήθηκε έντονα στο κ. Αλεξέα, ο οποίος αρχικά έβγαλε από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα, όμως στη συνέχεια του έδειξε κόκκινη.

Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Ηλ. Μπουρίκας, Ε. Αράπης, ενώ για πρώτη φορά μετά από καιρό είχε οριστεί και 4ος διαιτητής ο Ν. Γάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κυριακόπουλος, Κακαλής, Δασκαλάκης, Παχής, Βασιλόπουλος (91’ Καρύδης), Κουντάνης, Περιβολάρης, Μανωλόπουλος (46’ Ι.Δ. Καραχάλιος), Δαλκαφούκης, Σπανός, Μπάκας.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Παντσιώτης, Εμμανουήλ, Δημητρακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καράμπελας, Λαθύρης, Τρίψας (55’ Σπυρόπουλος), Κάνιστρας (65’ Κανελλόπουλος), Μίνγκας, Παπαθεοδώρου.

Πολύς κόσμος στο ντέρμπι

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο του Ασπροχώματος για να παρακολουθήσει το ντέρμπι της αγωνιστικής.

Εκτός από τους φίλους των δύο αντιπάλων, στην κερκίδα και τους γύρω χώρους του γηπέδου βρέθηκαν και αρκετοί φίλαθλοι από άλλες ομάδες. Ηταν η πρώτη φορά μετά από καιρό, που ένα παιχνίδι Α’ τοπικής παρακολούθησαν πολυάριθμοι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.