Σάββατο, 29 Μάρτιος 2014 19:58

Τριάρα... σωτηρίας από τον Πανιώνιο στον Αστέρα!

Γράφτηκε από τον

Υγιεινός απογευματινός περίπατος ήταν στην πραγματικότητα για τον Πανιώνιο το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Και αυτό γιατί στη Νέα Σμύρνη όλα τελείωσαν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και πριν καν δύση ο ήλιος στην αναμέτρηση που ξεκίνησε στις 17.15 του Σαββάτου (29/3). Κάτι που είναι κυριολεκτικό δεδομένου πως στην ανάπαυλα ήδη είχε διαμορφωθεί το τελικό 3-0 των «κυανέρυθρων» απέναντι στους Αρκάδες…

Ποιους Αρκάδες βέβαια; Ο Αστέρας ήταν ένα «φάντασμα» του καλού εαυτού του που πριν από τρεις ημέρες είχε υποχρεώσει σε ήττα με 2-1 μέσα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Ε, λοιπόν, καμία σχέση.

Βέβαια, μέχρι ενός σημείου ήταν λογικό και ίσως αναμενόμενο η ομάδα της Τρίπολης να είναι χαλαροί απέναντι στον Πανιώνιο, ο οποίος αντιθέτως είχε κίνητρο καθώς με τρίποντο θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Και έτσι ακριβώς συνέβη. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο εξέθεσαν τους ανύπαρκτους φιλοξενούμενους.

Έτσι, κάνοντας… πλάκα οι Νεοσμυρνιώτες εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά αμυντικά λάθη των παικτών του Αστέρα «καθάρισαν» χωρίς άγχος και για πλάκα το ματς χάρη στα τέρματα των Γιάννου στο 6’ (με κεφαλιά), 29’ Αραβίδη (σουτ) και 42’ Ντούνη (σουτ).

Έτσι κάνοντας… πλάκα οι Νεοσμυρνιώτες εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά αμυντικά λάθη των παικτών του Αστέρα «καθάρισαν» χωρίς άγχος και για πλάκα το ματς χάρη στα τέρματα των Γιάννου στο 6’ (με κεφαλιά), 29’ Αραβίδη (σουτ) και 42’ Ντούνη (σουτ).

Οι Τριπολιτσιώτες από την άλλη, «πνίγηκαν» στην ανυπαρξία τους και πήραν αυτό που τους άξιζε, δηλαδή τίποτα! Βέβαια είναι γεγονός πως ο Στάικος Βεργέτης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετές ρεζέρβες, αλλά η εικόνα της ομάδας του ήταν αποκαρδιωτική.

Οι φιλοξενούμενοι απλά κρατούσαν με ανούσιο τρόπο την μπάλα στα πόδια τους περισσότερο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά μέχρι εκεί. Και είναι χαρακτηριστικό πως πιστοποίησαν την παρουσία τους στο γήπεδο μόνο όταν μπήκαν ως αλλαγές οι Ντε Μπλάσις και Μπαράλες (ήταν και οι μόνοι που διασώθηκαν από το ναυάγιο του Αστέρα) στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, όταν δηλαδή οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να κάνουν και δύο –τρία σουτ της προκοπής προς την εστία του Ανέστη.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι μετά το 3-0 από το πρώτο ημίχρονο έκαναν απλά συντήρηση δυνάμεων και σωστή διαχείριση και ενδεχομένως να μπορούσαν να έχουν πετύχει ένα ακόμα γκολ στις αρχές του δεύτερου 45λεπτου ώστε να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.

Ένα τρίποντο, με το οποίο ο Πανιώνιος έφτασε τους 38 βαθμούς και ανανέωσε οριστικά την παρουσία του και την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

Κορυφαίος για τους νικητές και καλύτερος του γηπέδου ο Γιάννου με συμπαραστάτες τους Αραβίδη, Κολοβό και Ντούνη…

Όσο για τη διαιτησία; Ούτε καν φάνηκε και ως εκ τούτου ήταν καλή.

Ρέφερι της αναμέτρησης ο Μάνταλος (Καβάλας) με βοηθούς τους Θανασακούδη (Μακεδονίας), Φαντόπουλο (Πειραιά).

Κίτρινες: 35’ Παντίδος - 19’ Γκόιαν, 34’ Μουνάφο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ανέστης, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κολοβός (65’ Λάζνικ), Κούρντι, Κούρος (71’ λ.τρ. Ζαχαράκης), Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Ντούνης, Γιάννου (78’ Καμπάνταης), Αραβίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Παπαχρήστος, Κοντοές (46’ Λούι), Ζησόπουλος, Γκόιαν, Σέτι (70’ Μπαράλες), Μουνάφο, Ουσέρο, Χουάνμα, Βάλντο (60’ Ντε Μπλάσις), Καράσκο.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR