Κυριακή, 30 Μάρτιος 2014 15:46

Η Καλαμάτα νίκησε 4-0 στην Αμαλιάδα και πλησίασε στο -4 την κορυφή

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα νίκησε 4-0 στην Αμαλιάδα και πλησίασε στο -4 την κορυφή

Για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε στην Αμαλιάδα η "Μαύρη Θύελλα", καθώς στο πρώτο 45λεπτο δεν μπόρεσε να βρει λύσεις για να αξιοποιήσει την υπεροχή της και να διασπάσει την άμυνα του τοπικού Αστέρα.
Στην επανάληψη ωστόσο το 0-1 έγινε γρήγορα με τον Μπελεβέτη στο 50' και στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί.


Πετυχαίνοντας τρία ακόμη τέρματα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (70'-73') έφτασαν στην μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη της χρονιάς καθώς επικράτησαν με 4-0.
Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την Μεσσηνιακή ομάδα πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για τον τίτλο, αφού η πρωτοπόρος Ερμιονίδα έφερε ισοπαλία με τον Ατρόμητο στην Αχαία. Ωστόσο η ομάδα της Ερμιονίδας εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο καθώς βρίσκεται 4 βαθμούς μπροστά.
Η συνέχεια για την "Μαύρη Θύελλα" περιλαμβάνει δύο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδια με Αρη Αιτωλικού και Παναργειακό. Το 7 στα 7 στο φινάλε του πρωταθλήματος είναι αναγκαίο αλλά για να κατακτηθεί ο τίτλος θα πρέπει ταυτόχρονα να χάσει τουλάχιστον πέντε βαθμούς ακόμη η Ερμιονίδα.
Να σημειωθεί τέλος πως η Καλαμάτα έπαιξε με αρκετές απουσίες καθώς έλειπαν οι Καντούτσης, Καραχάλιος, Πούτσης και Οντσβονγκ.

Το φιλμ του αγώνα

Η πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούων δυσκόλεψε τους Καλαματιανούς στο πρώτο μέρος που είχαν την κατοχή όχι όμως και τις ευκαιρίες.
Το γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες ήρθε στο 50΄ έπειτα από πλασέ του Μπελεβέτη. Λίγο νωρίτερα από πάσα του Καλαντζή ο Ηλιόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Αντωνόπουλο. Μετά το γκολ ο Αστέρας κατέρρευσε και στο 55΄ο Ηλιόπουλος έχασε εξ’ επαφής την ευκαιρία να κάνει το 0-2, έπειτα από ασίστ του Καλαντζή. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο 60΄, όταν ο Λυμπέρης από καλή θέση, δεν μπόρεσε να βρει τον κατάλληλο βηματισμό με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και να τον κλείσουν οι αμυντικοί στο πλασέ που έκανε και απέκρουσε ο Κολοβούρης. Σε αντεπίθεση της Καλαμάτας στο 70΄ο Ηλιόπουλος πλάσαρε, ο Αντωνόπουλος απέκρουσε και την επαναφορά ο Καλαντζής έκανε το 0-2. Στο 72΄από κόρνερ του Ηλιόπουλου και κεφαλιά του Κωνσταντόπουλου έγινε το 0-3, ενώ πάλι με κεφαλιά από κόρνερ στο 73΄, ο Αθανασόπουλος έκανε το 0-4. Στο 81΄ο Λυμπέρης είχε καλό πλασέ, το οποίο απέκρουσε ο Κολοβούρης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Α. Αντωνόπουλος, Γερασιμόπουλος (72΄Σιούλας), Μπουτσικάκης, Παϊκόπουλος, Κουτελιέρης, Οικονομόπουλος, Καμαρινός, Θ. Αντωνόπουλος, Αλαϊμπέου (55΄Λυμπέρης), Βατσής, Παπαθεοδώρου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Τσόπελας, Λιόλιος, Κωνσταντόπουλος, Σκαρλάτος, Μαρτίνος (83΄ Σοφός), Ηλιόπουλος (83΄ Κουντάνης), Μπελεβέτης (68΄ Αθανασόπουλος), Καλογερόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Καλαντζής.


Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/3257-g-ethniki-omades