Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 18:29

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΤΣΙΛΙΒΗ 0-2: Ηττα που μπορεί να αποδειχθεί... καταδικαστική (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ηττα που μπορεί να αποδειχτεί καταδικαστική στο τέλος της χρονιάς υπέστη χθες το Διαβολίτσι από το Τσιλιβή με 2-0 στο “Καπετάν Βασίλης”.

Ηταν η δεύτερη ήττα του ΑΟΔ στην έδρα του, από μια ομάδα που έπαιξε με υπέρμετρο πάθος και κέρδισε απόλυτα δίκαια, παρότι αγωνιζόταν με 1 0 παίκτες από το 35ο λεπτό!

Αρνητικός πρωταγωνιστής της Μεσσηνιακής ομάδας ήταν ο γκολκίπερ Δημήτρης Καλογερόπουλος που έκανε τραγικά λάθη και στα δύο γκολ (ειδικά στο πρώτο) και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του σε ένα τόσο κρίσιμο ματς.

Φυσικά δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, αφού όλοι σχεδόν οι παίκτες βρέθηκαν σε άσχημη μέρα, όπως και η τεχνική ηγεσία που δεν είχε το πλάνο να φτάσει ο ΑΟΔ σε μία νίκη που τόσο την είχε ανάγκη.

Στο -3 από την 8η θέση

Η Ζακυνθινή ομάδα προηγήθηκε στο 11’ με τέρμα του Μαρούδα και δεν πτοήθηκε ούτε από την αποβολή του Ζαννιά στο 36’ που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν μια ανούσια υπεροχή,

με το Τσιλιβή να είναι πιο ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, να φτάνει και σε δεύτερο γκολ με τον Υψηλό και να “καθαρίζει” σχετικά εύκολα το ματς.

Ετσι το Διαβολίτσι βρέθηκε τρεις βαθμούς κάτω από την 8η θέση που οδηγεί στη σωτηρία και θα πρέπει να κάνει πορεία... πρωταθλητισμού στις 7 αγωνιστικές που απομένουν για να καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Στο 11’ το 0-1 από λάθος του Δ. Καλογερόπουλου

Το χθεσινό ματς... στράβωσε από το ξεκίνημα για τον ΑΟΔ μιας και στο 11’ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ ύστερα από ένα τραγικό λάθος...

Ο Δεμερτζής έκανε το γέμισμα, ο Εμέκα δεν απομάκρυνε, με τον Δ. Καλογερόπουλο να επιχειρεί άστοχη έξοδο και τον Μαρούδα με πλασέ σε κενή εστία να γράφει το 0-1.

Το γκολ πρόσδωσε άγχος στους παίκτες του Διαβολιτσίου που είχαν ένα καλό σουτ με τον Βιγιαφάνε στο 14’ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 17' ο Αθανασόπουλος έκανε το γέμισμα και ο Γεωργιόπουλος βρήκε για λίγο την μπάλα που έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια η υπεροχή των γηπεδούχων αναλωνόταν σε κυκλοφορία γύρω από την περιοχή, δίχως να μπορούν να φτιάξουν φάσεις.

Σοβαρός τραυματισμός και αποβολή Ζαννιά στο 35’

Στο 31’ οι Αθανασόπουλος και Ζαννιάς χτύπησαν με δύναμη τα κεφάλια τους σε εναέρια μονομαχία και υπήρξε διακοπή για 5 λεπτά!

Ο αμυντικός του Τσιλιβή χτύπησε πιο σοβαρά και πάνω στα νεύρα του εξύβρισε τα θεία, με τον διαιτητή να του δείχνει γι’ αυτό το λόγο απευθείας κόκκινη κάρτα!

Ο Ζαννιάς χτύπησε αρκετά στο φρύδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καλαμάτας για να του γίνουν ράμματα, αφού του είχε προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ο γιατρός του αγώνα κ. Χάραρης.

Μέχρι το ημίχρονο η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 44’ με τον Λιόλιο να βγάζει τη σέντρα, τον Γκελγκέρια να πιάνει την γυριστή κεφαλιά και τον Πιτσιλή νέα κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.

Ανούσια υπεροχή

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Γραμματικόπουλος πέρασε στο ματς στη θέση του Πιτσιλή, με το Διαβολίτσι να παίζει με δύο επιθετικούς, ρισκάροντας όπως ήταν φυσιολογικό μιας και ήθελε να φτάσει στην ανατροπή, όπως είχε κάνει και μια εβδομάδα πριν με τον Παναργειακό.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν την εστία της Ζακυνθινής ομάδας, αλλά χωρίς σχέδιο και αναλώνονταν σε γεμίσματα που ήταν εύκολη λεία για τους ψηλούς αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Στο 59’ μετά από γέμισμα του Λιόλιου, ο Γεωργιόπουλος πήρε την κεφαλιά με τον Μούστα να κάνει λάθος γύρισμα... Ο Αθανασόπουλος μπήκε στη φάση και πήγε να περάσει τον γκολκίπερ Μύρτα, όμως γλίστρησε και έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια.

Δύο λεπτά μετά το Τσιλιβή έγινε απειλητικό με τον Γκέγκα να δίνει στον Υψηλό που έπιασε το συρτό σουτ και ο Δ. Καλογερόπουλος έδιωξε με τα πόδια.

Στο 66’ ο Σεντεμέντες επιχείρησε ένα πολύ καλό φάουλ, με τον Μύρτα να διώχνει δύσκολα στο δεξί “Γ”.

Στο 68’ το 0-2 με Υψηλό

Οι φιλοξενούμενοι ήταν επικίνδυνοι από τη μέση και μπροστά, με τον έμπειρο Στέλιο Λιβέρη να κάνει εξαιρετική δουλειά, κρατώντας μπάλα.

Ετσι στο 68’ το Τσιλιβή έφτασε στο 0-2 με συρτό σουτ εκτός περιοχής του Υψηλού, με τον Δ. Καλογερόπουλο να κάνει λάθος υπολογισμό και την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία.

Πλέον τα πράγματα είχαν γίνει πολύ δύσκολα για τη Μεσσηνιακή ομάδα που προσπάθησε ανορθόδοξα να πετύχει ένα γκολ, για να μπει ξανά στο ματς.

Η μονή αξιόλογη ευκαιρία ήταν στο 82’ με την κεφαλιά του Λιόλιου, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Γ. Καλογερόπουλου, να μπλοκάρει ο Μύρτα.

Στο 87’ το Τσιλιβή λίγο έλλειψε να πετύχει και τρίτο γκολ σε αντεπίθεση, όμως ο Δ. Καλογερόπουλος πρόλαβε και έδιωξε με τα πόδια μπροστά από τον Παναγιωτίδη.

Διαιτητής ήταν ο Λιάρος (Λακωνίας), με βοηθούς τους Σόβολο και Μπεκιάρη από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Αθανασόπουλος, Πιτσιλής, Βιγιαφάνε και Γεωργίου.

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δ. Καλογερόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Σεντεμέντες, Εμέκα, Τζανετέας (73’ Πλαστουργός), Πιτσιλής (46’ Γραμματικόπουλος), Γεωργιόπουλος 65’ Μουλιάτος), Αθανασόπουλος, Γκελγκέρια (53’ Χότζα), Βιγιαφάνε.

ΤΣΙΛΙΒΗ: Μύρτα, Μπατσής, Λούζι (45’ λ. τρ. Μουσάι), Λιβέρης (89’ Παναγιωτόπουλος), Μούστα, Ζαννιάς, Δεμερτζής (91’ Τζάθας), Γεωργίου (79’ λ. τρ. Παναγιωτίδης), Μαρούδας, Υψηλός, Γκέγκας.