Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2020 11:38

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ετσι... μένει στη Football League

Γράφτηκε από τον

 

Με.. άδεια χέρια παρά τη μαχητική εμφάνιση επέστρεψε από το Βόλο η Καλαμάτα.

Ο Τσίτας με κεφαλιά στο 92’ έδωσε τους τρεις βαθμούς στον τοπικό Ολυμπιακό (2-1) και έβαλε στην... τσίτα την Μεσσηνιακή ομάδα, όσον αφορά την παραμονή στη Football League. Η “Μαύρη Θύελλα” μετά την κυριακάτικη ήττα, όχι μόνο παρέμεινε στην προτελευταία θέση, αλλά είδε τη διαφορά από την 10η θέση που οδηγεί στη σωτηρία να αυξάνεται στους έξι βαθμούς. Αιγάλεω και Θεσπρωτός πήραν τη νίκη στις καθυστερήσεις, την ώρα που η Καλαμάτα έχανε έναν πολύτιμο βαθμό στο φινάλε του αγώνα!

Ετσι το -3 έγινε σε δευτερόλεπτα -6 και πλέον απαιτείται πορεία πρωταθλητισμού στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να καλυφθεί η διαφορά, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

Θυμίζουμε, ότι υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα, θα αποχαιρετούσαν την κατηγορία ο Ασπρόπυργος, ο Ιάλυσος, η Καλαμάτα και η Τρίγλια.

Αυτές οι τέσσερις μαζί με το Αιγάλεω και το Θεσπρωτό, που απέχουν μόλις ένα βαθμό από τη ζώνη, είναι που θα ζουν με το άγχος της παραμονής μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Οι υπόλοιπες διατηρούν ελπίδες για τη δεύτερη θέση, που δίνει εισιτήριο ανόδου! Η πρώτη λογικά θα πάει στα Τρίκαλα, που έχουν αποσπαστεί εννέα βαθμούς από την τρίτη θέση. Δεύτερος είναι ο Ιωνικός και ακολουθούν στην 3η θέση Βέροια, Ολυμπιακός Βόλου, Ιεράπετρα, ενώ την 6η θέση μοιράζονται Νίκη Βόλου, Καβάλα, Διαγόρας.

Στη μάχη της παραμονής που ενδιαφέρει την Καλαμάτα, εμπλέκονται λοιπόν έξι ομάδες, εκ των οποίων μόνο οι δύο θα χαμογελάσουν.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η “Μαύρη Θύελλα” πρέπει να βάλει από κάτω στη βαθμολογία τέσσερις ομάδες.

Σήμερα έχει περισσότερους βαθμούς μόνο από την Τρίγλια, την οποία θα υποδεχτεί το προσεχές Σάββατο.

Η Μεσσηνιακή ομάδα έχει συγκεντρώσει 15 βαθμούς και η Τριγλια 14. Ο Ιάλυσος και ο Ασπρόπυργος που είναι στη ζώνη έχουν 17 και 20 βαθμούς, αντίστοιχα. Στους 21 βαθμούς είναι ο Θεσπρωτός και το Αιγάλεω.

Η Καλαμάτα θα υποδεχτεί στο Δημοτικό Στάδιο εκτός από την Τρίγλια και το Θεσπρωτό, ενώ θα παίξει εκτός με τον Ασπρόπυργο.

Με Ιάλυσο και Αιγάλεω έχει αγωνιστεί εντός και εκτός έδρας και διατηρεί το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι ισοβαθμίες θα παίξουν μεγάλο ρόλο με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλά ντέρμπι παραμονής μέχρι το φινάλε. Ενδεικτικά στην 20η αγωνιστική παίζουν Καλαμάτα – Τρίγλια και Ασπρόπυργος – Θεσπρωτός. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας θα παίξει σχεδόν με όλες τις ομάδες που μάχονται για την παραμονή!

Εχει εκτός έδρας τον Ασπρόπυργο, το Αιγάλεω, την Καλαμάτα και εντός την τελευταία αγωνιστική τον Ιάλυσο.

Το απόλυτο στο Στάδιο

Η Καλαμάτα έχει να δώσει ακόμα τέσσερα ματς στο γήπεδό της και τρία εκτός. Αντίθετα τόσο ο Θεσπρωτός, όσο και το Αιγάλεω, που βρίσκονται οριακά πάνω από τη ζώνη, θα παίξουν τέσσερις φορές εκτός έδρας. Τα εκτός του Αιγάλεω είναι με Ιωνικό, Διαγόρα, Ολυμπιακό Βόλου και Τρίγλια.

Για να μείνει η Καλαμάτα στην κατηγορία πρέπει να κάνει το 4 στα 4 στο Δημοτικό Στάδιο με Τρίγλια, Καβάλα, Βέροια, Θεσπρωτό και να ψάξει μια μεγάλη νίκη στα τρία ταξίδια σε Ασπρόπυργο, Τρίκαλα και Ιεράπετρα.

Το ιδανικό θα είναι να το πράξει την 1η Μαρτίου στον Ασπρόπυργο ώστε να υπερτερεί και στην ισοβαθμία.

Με άλλα λόγια η “Μαύρη Θύελλα” πρέπει να πάρει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, όσους βαθμούς έχει συγκεντρώσει σε 19 αγωνιστικές!

Τα δύο επόμενα ματς είναι ενώπιον του κοινού της και αν εκμεταλλευτεί την έδρα, παίρνει ψυχολογία και όλα γίνονται...

Το πρόγραμμα της Καλαμάτας μέχρι το φινάλε

20η αγωνιστική

Καλαμάτα – Τρίγλια

21η αγωνιστική

Καλαμάτα – Καβάλα

22η αγωνιστική

Ασπρόπυργος – Καλαμάτα

23η αγωνιστική

Καλαμάτα – Βέροια

24η αγωνιστική

Τρίκαλα – Καλαμάτα

25η αγωνιστική

Καλαμάτα – Θεσπρωτός

26η αγωνιστική

Ιεράπετρα - Καλαμάτα

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 19 αγώνες)

1. Τρίκαλα 24-11 39

2. Ιωνικός 21-11 34

---------------------------------------

3. Βέροια 20-13 30

-. Ολυμπιακός Βόλου 27-24 30

-. Ιεράπετρα 20-17 30

6. Νίκη Βόλου 21-16 29

-. Καβάλα 19-11 29

-. Διαγόρας 23-13 29

9. Θεσπρωτός 21-24 21

-. Aιγάλεω 12-18 21

-------------------------------------

11. Ασπρόπυργος 19-28 20

12. Ιάλυσος 9-23 17

13. Καλαμάτα 15-25 15

14. Τρίγλια 13-29 14