Κυριακή, 30 Μάρτιος 2014 20:48

Με μεγάλη μπάλα στην κορυφή η Λίβερπουλ

Γράφτηκε από τον

Τα πράγματα είναι απλά πλέον για την Λίβερπουλ: Παίρνει και τα έξι παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε και σηκώνει την κούπα της Πρέμιερ Λιγκ μετά από 24 ολόκληρα χρόνια! Οι «κόκκινοι» φέτος δείχνουν πιο ικανοί από ποτέ να επιστρέψουν στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος κι αυτό το απέδειξαν στο ντέρμπι (ποιο ντέρμπι δηλαδή;) με την Τότεναμ, την οποία και... καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Το κοντέρ για την τρομερή ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Μπρένταν Ρότζερς σταμάτησε στο 4-0 και πλέον αυτή η νίκη τη φέρνει στους 71 πόντους και φυσικά στην πρώτη θέση. Ο σύλλογος από το Μέρσεϊσαϊντ παράλληλα πανηγύρισε το όγδοο διαδοχικό τρίποντο, ενώ πλέον έχει μπροστά του το εμπόδιο της Γουέστ Χαμ, την οποία θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, γι' αυτά που έγιναν στο «Άνφιλντ», η καλή μέρα φάνηκε από το... πρωί για την Λίβερπουλ, η οποία προηγήθηκε στο 2' με αυτογκόλ του Καμπούλ, ενώ στο 25' ο Λουίς Σουάρεζ με τελείωμα ανάλογο της κλάσης του σημείωσε το 2-0. Στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο μικρός Βραζιάνος μάγος Κουτίνιο, που στο 55' με ξερό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το τρίτο γκολ, ενώ το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Χέντερσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Σημαντική σημείωση στη μάχη που δίνει η Λίβερπουλ για τη τον τίτλο: Έχει και τα δύο ντέρμπι με τις διεκδικήτριες Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι στην έδρα της, κάτι που την κάνει ακόμα πιο αισιόδοξη για την πραγματοποίηση του... ακατόρθωτου!

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Φλάναγκαν, Τζέραρντ (70' Λούκας Λέιβα), Χέντερσον, Κουτίνιο (63' Άλεν), Στέρλινγκ, Στάριτζ (83' Μόουζες), Λουίς Σουάρεζ.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Νόουτον, Καμπούλ, Βερτόνγκεν (24' λ.τρ. Ντόουσον), Ρόουζ, Μπενταλέμπ (60' Ντεμπελέ), Σίγκουρντσον, Λένον (59' Τάουνσεντ), Τσαντλί, Έρικσεν, Σολδάδο.