Κυριακή, 30 Μάρτιος 2014 20:43

Ακόμα πιο ψηλά ο Εργοτέλης, 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Γράφτηκε από τον

Συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα έδωσε ο Εργοτέλης, που ύστερα από το διπλό επί του Άρη έκαμψε την αντίσταση και του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στο Παγκρήτιο, για να «σκαρφαλώσει» έτσι στην 6η θέση και στους 41 βαθμούς, όσους έχουν και ο ΟΦΗ με τον Πανθρακικό.

Ύστερα από ένα πρώτο μέρος όπου το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, στην επανάληψη ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε την κίνηση-ματ, όπως αποδείχθηκε, αφού έριξε στο ματς τον Κούμπικ στο 67’ και τρία λεπτά αργότερα ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός κέρδισε το πέναλτι από τον Τζημόπουλο και μαζί την αποβολή του παίκτη των Ηπειρωτών, με τον Χαντί να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να χαρίζει το τρίποντο στην ομάδα του.

Έτσι, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ο Εργοτέλης θα αγωνιστεί δίχως άγχος, επιδιώκοντας να τερματίσει στην τιμητική 6η θέση, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα για μια ομάδα που επέστρεψε φέτος στη Σούπερ Λίγκα.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ έμεινε στη 12η θέση και στους 37 βαθμούς, με τον Γιάννη Πετράκη να φεύγει ηττημένος ενάντια στην προηγούμενη ομάδα του και με τους Ηπειρώτες να θέλουν τουλάχιστον ένα βαθμό στα δύο επόμενα ματς, ώστε να διασφαλίσουν οριστικά την παραμονή τους.

Την υπεροχή ο Εργοτέλης, τις ευκαιρίες ο ΠΑΣ…

Το παιχνίδι στο Παγκρήτιο κύλησε στο πρώτο του μέρος με τον Εργοτέλη  να έχει την υπεροχή και να είναι πιο ορεξάτος, με διάθεση να ψάξει ένα γρήγορο γκολ, χωρίς πάντως να δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες.

Αντίθετα, ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που φάνηκε πιο επικίνδυνος όσο περνούσαν τα λεπτά, αλλά στο 24’ ο Ίλιτς νικήθηκε από τον Αθανασίου, ενώ η κεφαλιά του Τσουκαλά στο 37’ δεν βρήκε για λίγο τον στόχο.

Οι Ηρακλειώτες απάντησαν στις ευκαιρίες με μια κεφαλιά του Ρομάνο στο 42’ που εξουδετέρωσε ο Βελλίδης και με το 0-0 να μένει, εντέλει, ως τη λήξη του πρώτου μισού του αγώνα.

Καταλυτικός ο Κούμπικ…

Στην επανάληψη, το παιχνίδι δεν ήταν καλό και οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες καταστάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 67’ ο Ουζουνίδης έβαλε στον αγώνα τον Κούμπικ αντί του Μπουχαλάκη και ο Σλοβάκος φρόντισε να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του, κερδίζοντας το πέναλτι από τον Τζημόπουλο στο 70’.

Ο μεσοαμυντικός του ΠΑΣ είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, ενώ στο 72’ ο Χαντί δεν λάθεψε, πέτυχε το τρίτο του φετινό γκολ και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Κρητικών.

Οι Ηπειρώτες είχαν μια καλή κεφαλιά με τον Μπέριο στο 76’ που πέρασε άουτ, όμως με αριθμητικό μειονέκτημα δεν είχαν ιδιαίτερα περιθώρια αντίδρασης.

Έτσι, ο Εργοτέλης, που προτίμησε να διαφυλάξει το προβάδισμά του και δεν έψαξε ένα δεύτερο τέρμα, πανηγύρισε το τρίποντο και προγραμματίζει ήδη τα πλάνα του εν όψει της νέας σεζόν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αρετόπουλος του Συνδέσμου Τρικάλων με βοηθούς τον Γρεβένη του Συνδέσμου Χαλκιδικής και τον Βερρή του Συνδέσμου Λέσβου.

Κίτρινες: 57’ Καρντόσο, 87’ Κούμπικ, 90’+3 Αζίζ - 54’ Τζημόπουλος, 90’+2 Κολοβέτσιος.

Κόκκινη: 71’ Τζημόπουλος.

EΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Αθανασίου, Τζανακάκης (56’ Ρέντζας), Αζίζ, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Ιμπραΐμ, Χαντί, Ρομάνο, Μπουχαλάκης (67’ Κούμπικ), Διαμαντάκος (82’ Αναστασάκος).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Στρούνα, Μπέριος, Τσουκαλάς, Ντάσιος, Ακόστα (78’ Κρητικός), Μιχαήλ (60’ Τσάβες), Βίλα (83’ Γιάκος), Ίλιτς.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR