Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2020 11:41

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Εξι ομάδες για δύο θέσεις στη Football League

Γράφτηκε από τον

 

Η Καλαμάτα δεν ήταν καλή το Σάββατο με την Τρίγλια, αλλά πανηγύρισε τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη.

Ο Αμερ Οσμάναγκιτς ήταν αυτός που έδωσε, όπως και με το Διαγόρα, τους τρεις βαθμούς, με τους οποίους η Μεσσηνιακή ομάδα έφθασε τους 18 στη Football League και μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την 10η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή.

Εξι αγωνιστικές πριν το φινάλε η “Μαύρη Θύελλα” είναι στην 13η θέση της βαθμολογίας, πάνω μόνο από την Τρίγλια.

Για να αποφύγει τον υποβιβασμό θα πρέπει να βάλει από κάτω άλλες τρεις ομάδες. Ο Ιάλυσος και ο Ασπρόπυργος έχουν 20 βαθμούς και βρίσκονται επίσης στη ζώνη του υποβιβασμού. Από εκεί και πέρα, το Αιγάλεω έχει 21 βαθμούς και ο Θεσπρωτός 24. Αυτές οι έξι ομάδες μάχονται για την παραμονή και στο τέλος θα χαμογελάσουν μόνο οι δύο!

Τις περισσότερες πιθανότητες έχει ο φορμαρισμένος Θεσπρωτός, που μετρά τέσσερις σερί νίκες και τις λιγότερες η ουραγός Τρίγλια.

Η ομάδα της Χαλκιδικής όμως κέρδισε τις εντυπώσεις το Σάββατο στο Στάδιο και έδειξε ότι κανένα ματς στο πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο. Θεωρητικά θα παίξει το τελευταίο της χαρτί την προσεχή αγωνιστική με τον Ιάλυσο.

Ντέρμπι που κρίνουν πολλά

Τα ντέρμπι των ομάδων που βρίσκονται στην ουρά θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην έκβαση της μάχης.

Διότι με εξαίρεση την 24η αγωνιστική σε κάθε στροφή θα έχουμε μάχες παραμονής. Συγκεκριμένα την 21η αγωνιστική θα παίξουν στη Χαλκιδική η Τρίγλια με τον Ιάλυσο. Την 22η ο Ασπρόπυργος θα υποδεχτεί την Καλαμάτα. Στην 23η το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ματς Αιγάλεω – Θεσπρωτός και Ιάλυσος – Ασπρόπυργος. Την 25η αγωνιστική η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει το Θεσπρωτό και στην 26η και τελευταία αγωνιστική, η Τρίγλια θα αναμετρηθεί με το Αιγάλεω και ο Θεσπρωτός με τον Ιάλυσο.

Η Καλαμάτα για να ελπίζει σε παραμονή θα πρέπει να μην έχει απώλειες βαθμών στα εναπομείναντα εντός έδρας ματς με Καβάλα, Βέροια, Θεσπρωτός και να ψάξει μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας (Ασπρόπυργος, Τρίκαλα, Ιεράπετρα).

Η αρχή έγινε το Σάββατο με την Τρίγλια και πρέπει να υπάρξει συνέχεια την προσεχή Κυριακή με την 6η (μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου) Καβάλα. Χρειάζεται όμως να ανεβάσει την απόδοσή της. Αφενός γιατί η Καβάλα είναι υψηλότερο εμπόδιο σε σχέση με την Τρίγλια και αφετέρου γιατί δεν θα είναι πάντα σύμμαχος η τύχη.