Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 18:36

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 3-1: Επέστρεψε στις νίκες (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Δύσκολη, αλλά δίκαιη νίκη πέτυχε προχθές ο Απόλλωνας Καλαμάτας, κερδίζοντας στο γήπεδο Ασπροχώματος τη Σπερχογεία με 3-1.

Η Καλαματιανή ομάδα “έκλεισε” άμεσα την παρένθεση της προηγούμενης αγωνιστικής, όπου υπέστη την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Πάμισο και επέστρεψε στις νίκες και μέσα στο στόχο της διεκδίκησης του τίτλου. Βέβαια πέρα από την αντίπαλο του, είχε να αντιμετωπίσει και τις πολλές απουσίες και έτσι δεν ήταν εύκολη η προσπάθεια του για να φτάσει στην κατάκτηση των τριών πόντων. Πέρα από την απώλεια του επιθετικού Βασίλη Δαλκαφούκη, που έμεινε τελικά στο Νέο Αρι, ο προπονητής των “ασπρόμαυρων” Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος δεν είχε στη διάθεση του, τους τραυματίες Στέλιο Σπανό (υποβλήθηκε σε επέμβαση στο μηνίσκο και θα επιστρέψει μετά από 20 ημέρες περίπου), Βασίλη Κωνσταντόπουλο, Νίκο Περιβολάρη, Γιώργο Κυριακόπουλο, που ταλαιπωρείται από ίωση και τον Παναγιώτη Παναγάκη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ετσι ο νεαρός προπονητής έπρεπε να κάνει την καλύτερη διαχείριση στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του ώστε να ξεπεράσει τις απουσίες και τον αντίπαλο και να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν μάλιστα οι Κακαλής, Μερκούρης, Βασιλόπουλος, Μπάκας, Καρύδης, ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και σε άλλες ευκαιρίες που είχαν, θα μπορούσε η ομάδα τους να επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ.

Η Σπερχογεία σε ένα ακόμη παιχνίδι, έδειξε αρκετά ανταγωνιστική, όμως αυτό δεν έφτανε αφού εκείνο που χρειάζεται είναι να μαζεύει βαθμούς σε κάθε παιχνίδι έτσι ώστε να μπορέσει να ανανεώσει την παραμονή της στην κατηγορία. Στο προχθεσινό παιχνίδι έκανε μεγάλη προσπάθεια, στάθηκε όσο καλύτερα μπορούσε και διεκδίκησε ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως πέρα από το γκολ του Μούσα, δεν σκόραρε άλλη φορά και έφυγε άπρακτη με μόνη ικανοποίηση την καλή εικόνα που έδειξε. Είχε σε καλή ημέρα τον τερματοφύλακα Κώστα Σταματίου, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει ανέπαφη της εστία του, αλλά αυτό δεν έφτανε. Το σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσει να έχει ανάλογη εικόνα μπορεί να ελπίζει σε παραμονή.

Τα γκολ

Στο 40’ μετά από σέντρα ο Καρύδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά με πλασέ στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0. Στο 45’ο Μερκούρης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από αμυντικό και ο διαιτητής Κουτσαναστάσης σφύριξε αμέσως το πέναλτι. Ο Βασιλόπουλος με εύστοχη εκτέλεση σημείωσε το 2-0.

Στο 50’ ο Κοτσιλιέρης εκτέλεσε κόρνερ και ο Πετράκος διεκδίκησε την μπάλα στο αέρα με αντίπαλο του, χωρίς να τη βρει και έφτασε στο Μούσα, ο οποίος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για να μειώσει προσωρινά σε 2-1.

Στο 92’ ο Βασιλόπουλος πρόλαβε το γύρισμα της μπάλας από τον Πετράκο στο Σταματίου και με πλασέ από πλάγια θέση διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Κουτσαναστάσης που είχε βοηθούς διαιτητές τους Αράπη και Σωτηρόπουλο.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Παχής, Καραχάλιος, Δασκαλάκης, Κουντάνης, Καρύδης (83’ Γκότσης), Μανωλόπουλος (62’ Κοσμόπουλος), Βασιλόπουλος, Μερκούρης (80’ Καραβίτης), Μπάκας (88’ Τριανταφυλλίδης).

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Σταματίου, Κοστρίβας, Οικονομόπουλος, Δικαίος, Πετράκος, Μούσα, Κοτσιλιέρης, Μπάλλας, Τζεφερεμιναίος, Καραχάλιος, Σαούτης.