Σάββατο, 05 Απρίλιος 2014 19:19

Κυπελλούχος Γ' Εθνικής η Λάρισα

Γράφτηκε από τον
Κυπελλούχος Γ' Εθνικής η Λάρισα

Η ιστορική ΑΕΛ είναι η ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Γ' Εθνικής, ανοίγοντας την... όρεξη στους 2.500 οπαδούς της που βρέθηκαν στο γήπεδο της Λιβαδειάς και απαιτούσαν νταμπλ και φυσικά την άνοδο. Οι «Βυσσινί» μπορεί να τα... χρειάστηκαν απέναντι σε έναν εξαιρετικό Πανελευσινιακό, ωστόσο σε κρίσιμες στιγμές η εμπειρία κάποιων ποδοσφαιριστών έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να έρθει η Κούπα...

Το τελικό 2-1 υπέρ της Λάρισας μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο, με τους «κυανόλευκους» να πληρώνουν από την μια τις κακές αμυντικές αντιδράσεις αλλά και την αστοχία τους, στην επίθεση, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Άνθρωπος του αγώνα αναμφίβολα ήταν ο Κώστας Νεμπεγλέρας ο οποίος με όπλο την εμπειρία και την δεδομένη ποιότητα του, ξεχώριζε σαν την μύγα μες το γάλα, ελέγχοντας σχεδόν μόνος του πλήρως τον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Αυτός πάντως που... εκτέλεσε την Ελευσίνα ήταν ο Νέστορας Στεφανίδης ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και αυτά ήταν που έκριναν, ουσιαστικά, τον τελικό.

Από εκεί και πέρα, ο τελικός δεν ξεκίνησε με τον πιο όμορφο τρόπο, καθώς οπαδοί της ΑΕΛ συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, έξω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα η όλη εμπόλεμη κατάσταση που δημιουργήθηκε να μεταφερθεί και μέσα. Ο διαιτητής Σελίμος, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση, αναγκάστηκε να διακόψει για περίπου δέκα λεπτά το ματς. Ευτυχώς η ένταση έμεινε εκεί, τα επεισόδια δεν συνεχίστηκαν και στην συνέχεια ασχοληθήκαμε μόνο με ποδόσφαιρο...

Πριν την διακοπή η ΑΕΛ είχε προλάβει να προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στεφανίδη, ενώ σχεδόν με την επανέναρξη η Ελευσίνα απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τον Κουσκουνά να νικά από τα έντεκα βήματα τον Σικαλιά και να ισοφαρίζει. Στην συνέχεια οι «Βυσσινί» ανέβασαν την απόδοση τους, πήραν τον έλεγχο και προηγήθηκαν εκ νέου και πάλι με τον Στεφανίδη (28') ο οποίος εκμεταλλεύτηκε από την μια την εκτέλεση κόρνερ του «Νέμπε» και από την άλλη την τραγική έξοδο του Τσαλκιτζίδη.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Πανελευσινιακός ήταν φανερό πως είχε μπει με διάθεση να πιέσει και να τα παίξει όλα για όλα. Μάλιστα έφτιαξε δύο, τρεις ευκαιρίες συνολικά αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Σικαλιά που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί κρατώντας το 2-1 για την ΑΕΛ η οποία παίζοντας αμυντικά είχε παθητικό ρόλο στο ματς. Τελικά, επειδή όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η επιλογή του Παναγιώτη Τζαναβάρα να γυρίσει όλη την ομάδα του πίσω αποδείχτηκε σωστή, με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε και την Κούπα να βάφεται «Βυσσινί»!

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σελίμος (Λακωνίας) με βοηθούς τους Παλαμίδα (Λακωνίας), Βεργέτη (Αρκαδίας).

Κίτρινες κάρτες: 21' Ρούσσης – 79' Μακρίδης

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Καρανίκας, Μήτσης, Σιάκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πατινιώτης (71' Σαββίδης), Τσεμπερίδης, Στεφανίδης, Γκούρτσας (87' Αραμπατζής), Καρακατσάνης (60' Πλιάγκας).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σταύρος Ψιμουλάκης): Τσαλκιτζίδης, Ριζογιάννης (61' Δουκάκης), Κοκκίνης, Κουμπαρούλης, Παπαπαναγιώτου, Στουρνάρας, Σουλελές (70' Ουέλινγκτον), Μακρίδης, Κουσκουνάς, Γιαννούλης (46' Κωνσταντινίδης), Αλεξανδρόπουλος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR