Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2020 17:27

Πρόεδρος ιταλικής Ομοσπονδίας: «Τελικός Champions League στις 27 Ιουνίου, Europa στις 24»

Γράφτηκε από τον
Πρόεδρος ιταλικής Ομοσπονδίας: «Τελικός Champions League στις 27 Ιουνίου, Europa στις 24»

H UEFA σχεδιάζει την διεξαγωγή των τελικών σε Champions League και Europa League την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση λόγω κορονοϊού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλική Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Η τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους εν μέσω του ιού Covid-19 παρήγαγε την οδηγία για ολοκλήρωση των διοργανώσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου και σύμφωνα με αυτήν προγραμματίζεται και ο τελικός των δύο κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ιταλικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα σε ιταλικό ραδιόφωνο, η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία σχεδιάζει την διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Κωνσταντινούπολη για τις 27 Ιουνίου, ενώ τρεις μέρες πριν επιχειρεί να ορίσει τον τελικό του Europa League (24/7), που θα διεξαχθεί στο Γκντανσκ.

Όσο για το στάδιο των νοκ-άουτ αγώνων που θα καθορίσουν και τις τέσσερις ομάδες των τελικών, ο ισχυρός άνδρας της FIGC ανέφερε ότι θα έχουν τελειώσει μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Από κει και πέρα, ερωτηθείς για το πλάνο της Serie A, ο Γκραβίνα ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος μέσα στον Ιούνιο, διαφορετικά θα ακολουθήσει τα χνάρια της Ισπανίας και θα ζητήσει 10-15 μέρες από τον Ιούλιο, που τυπικά ανήκει στην επόμενη σεζόν.

«Για εμάς τα εθνικά πρωταθλήματα έχουν προτεραιότητα. Χάρη στην αναβολή του Euro, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ορίσουμε ημερομηνίες ανάμεσα σε Μάιο και Ιούνιο, ελπίζοντας ότι θα προλάβουμε το ορόσημο της 30ης του μήνα. Αν όχι, θα ζητήσουμε όπως και η Ισπανία, περιθώριο δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούλιο».

Πηγή: gazzetta.gr