Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2020 18:30

Τσεφερίν: "Fake News πως θα δοθούν τίτλοι χωρίς να τελειώσει η σεζόν

Γράφτηκε από τον
Τσεφερίν: "Fake News πως θα δοθούν τίτλοι χωρίς να τελειώσει η σεζόν

Ο πρόεδρος της UEFA διέψευσε κατηγορηματικά τα διάφορα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για απονομή τροπαίων πρωταθλητή χωρίς να λήξει η σεζόν, ξεκαθάριζοντας πως κάτι τέτοιο δεν υπήρχε ποτέ στην ατζέντα.

Ξεκάθαρο μήνυμα πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σεζόν σε κάθε πρωτάθλημα προκειμένου να αναδειχτεί στο φινάλε η εκάστοτε πρωταθλήτρια ομάδα έδωσε με δηλώσεις του ο Αλεξάντερ Τσεφερίν.
Oυσιαστικά, έβαλε φρένο με αυτή την τοποθέτηση και σε όσα είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες στην Αγγλία όπου τονιζόταν πως θα πρέπει να δοθεί ο τίτλος στην Λίβερπουλ (με δεδομένο πως είναι 25 βαθμούς πάνω από την Μάντσεστερ Σίτι) ακόμα και αν ο κορονοϊός δεν επέτρεπε στις ομάδες να ολοκληρώσουν τη φετινή σεζόν.
"Έχω δει και έχω ακούσει κάποια fake news (ψεύτικες ειδήσεις) πως η UEFA θα συμβουλεύσει τις Λίγκες να τελειώσουν τώρα τα πρωταθλήματα και να αποφασίσουν πως νικητές θα είναι εκείνοι που είναι τώρα στην πρώτη θέση.

Μπορώ να πω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και δεν κάναμε την παραπάνω πρόταση σε κάποια ένωση ή λίγκα".

Ουσιαστικά, ο ισχυρός άνδρας της UEFA άφησε να εννοηθεί πως η μετάθεση του Euro για έναν χρόνο αργότερα δίνει το περιθώριο στις εθνικές λίγκες να ολοκληρώσουν κανονικά τα πρωταθλήματά τους καθώς δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη να γίνει αυτό μέχρι τις 30 Μαΐου ώστε οι παίκτες να μεταπηδούσαν άμεσα στα εθνικά συγκροτήματα.

Πηγή: sport24.gr