Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 15:01

Εμφραγμα στο 92' για το Μεσσηνιακό 2-2 με Παναρκαδικό

Γράφτηκε από τον

Σ' ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς ο Μεσσηνιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Παναρκαδικό και παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού στον 4ο όμιλο της Γ' εθνικής.  Οι Καλαματιανοί προηγήθηκαν δύο φορές με τον Τσουλάκο (22' και 54'), αλλά οι Αρκάδες είχαν τις απαντήσεις με τους Χατζόπουλο (33') και Δήμο (92) και διατήρησαν τη διαφορά των 2 βαθμών από τον Μ.Γ.Σ.


Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάστηκε και ο Ζαραβίνος. Ο Αθηναίος ρέφερι είδε... πέναλτι στις καθυστερήσεις σε μαρκάρισμα του Μπαστακού στον Σαλαπάτα, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Με γυμνό μάτι ο αμυντικός του Μεσσηνιακού δεν φαίνεται να βρίσκει τον αντίπαλό του που βουτάει έξυπνα μέσα στην περιοχή.
Οι "πράσινοι" διαμαρτυρήθηκαν ακόμα ότι στο ξεκίνημα της φάσης υπάρχει οφσάιντ.
Ο Καδάς είναι όντως σε αντικανονική θέση, αλλά η μπάλα πάει στον Σαλαπάτα που καλύπτεται.
Κρίμα και άδικο λοιπόν για το Μεσσηνιακό που κράταγε μια πολύτιμη νίκη στα χέρια του παρότι από το 75' έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ταχματζίδη.
Η διαφορά από την 8η προνομιούχο θέση είναι  δύο βαθμοί, αλλά το πρόγραμμα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να έρθει η σωτηρία.
Η καλαματιανή ομάδα ήταν χθες ανώτερη στο πρώτο μέρος και ευτύχησε να προηγηθεί  στο 22'. Στη συνέχεια θα μπορούσε να "κλειδώσει" τη νίκη, αλλά αντί για το 2-0 έγινε το 1-1 από μια στημένη φάση και χωρίς νωρίτερα να έχει απειληθεί.
Στην επανάληψη ο Μεσσηνιακός βρήκε τον τρόπο να σκοράρει για δεύτερη φορά και μάλιστα νωρίς (54"), όμως μετά το γκολ ο Παναρκαδικός πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Για να έρθει το έμφραγμα στις καθυστερήσεις.
Αξιοσημείωτο ότι όλα τα γκολ της αναμέτρησης προήλθαν από στημένες φάσεις.
Στο 22' ο Ταχματζίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Τσουλάκος σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Στο 33' ο Χατζόπουλος με φάουλ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ζησιμάτου που δεν μπόρεσε να αποκρούσει και το 1-1 ήταν γεγονός.
Στο 54' ο Ερ. Πετρόπουλος ανατρέπει καθαρά τον Βιτάλι και ο Τσουλάκος με πέναλτι γράφει το 2-1.
Με τον ίδιο τρόπο ο Δήμος στο 92'  "πλήγωσε" το Μεσσηνιακό.
Οσον αφορά τις ευκαιρίες, ο Τσουλάκος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών του Μ.Γ.Σ.
Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής πήρε στο 31' την κεφαλιά όμως ο Πετρόπουλος απομάκρυνε σωτήρια στην γραμμή.
Στο 40' ο Νινιός ξέφυγε πολύ ωραία από δεξιά σέντραρε, αλλά ο Τσουλάκος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ!. Στο 49' ο ίδιος παίκτης δοκίμασε το σουτ όμως ο Ψυχογιός απέκρουσε.
Στον αντίποδα ο Σαλαπάτας έχασε στο 52' μεγάλη ευκαιρία σε αντεπίθεση όταν τετ α τετ με τον Ζησιμάτο πλάσαρε αδύναμα πάνω στον γκολκίπερ του Μεσσηνιακού.
Πέντε λεπτά αργότερα (έπειτα από σέντρα του Δήμου) πλάσαρε άουτ από πολύ κοντά.
Στο 75' ο Ταχματζίδης είδε κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Κυριακόπουλο και στο 77' ο Σταθουλόπουλος είχε κεφαλιά άουτ.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Ζησιμάτος, Νινιός, Δασκαλάκης, Μπαστακός, Μπιμπίρης, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης, Βιτάλι (82' Σπανός), Τσουλάκος (88' Μερκούρης), Χελάς (67' Τσουκάλης).
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός, Ειρ. Πετρόπουλος, Μπούτας, Χατζόπουλος, Κωστάκης, Κυριακόπουλος (78' Νάνος), Αρδάμης (58' Σταθουλόπουλος), Δήμος, Σαλαπάτας, Καδάς,Λαγός (56' Ευγ. Πετρόπουλος).