Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014 12:28

Θρίλερ για την παραμονή στην Α' τοπική - το πρόγραμμα των ομάδων στις τελευταίες 3 αγωνιστικές

Γράφτηκε από τον

Ο Πάμισος και η Κυπαρισσία θα λύσουν τις διαφορές τους το Σάββατο σ' ένα μεγάλο ντέρμπι που θα κρίνει όπως φαίνεται τον πρωταθλητή. Και αν ο τίτλος είναι υπόθεση για δύο, δεν ισχύει το ίδιο όσον αφορά τη μάχη της παραμονής στην Α' τοπική.
Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και όλα είναι ανοιχτά. Το μόνο δεδομένο ότι η ουραγός Ομόνοια υποβιβάστηκε και μαθηματικά.  Από εκεί και πέρα 9 (!) συνολικά ομάδες παλεύουν για την αποφυγή δύο θέσεων, άλλες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες πιθανότητες. Τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει… φωτιά, όμως το φετινό πρωτάθλημα είναι αποδεδειγμένα απρόβλεπτο και τα δεδομένα αλλάζουν κάθε αγωνιστική.


Ρεαλιστικά, η Μεθώνη έχει τις λιγότερες πιθανότητες να σωθεί. Ακόμα και αν κάνει το απόλυτο θα χρειαστεί ευνοϊκό συνδυασμών αποτελεσμάτων για  να μην υποβιβαστεί.
Στον αντίποδα,  Σπερχογεία και Ολυμπιακός έχουν τις περισσότερες πιθανότητες και τους αρκεί μια νίκη για να διώξουν οριστικά το άγχος. Να σημειωθεί ότι η Ανδρούσα που έχει 35 βαθμούς μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί, αλλά πρέπει να γίνουν απίθανα πράγματα για να κινδυνεύσει. Ακόμα δηλαδή και να μην πάρει βαθμό στα εναπομείναντα ματς, το πιθανότερο είναι ότι θα ανανεώσει τη θητεία της στην κατηγορία. Γι' αυτό και δεν συμπεριλαμβάνεται στις ομάδες όπου παρουσιάζουμε το πρόγραμμά τους στις τελευταίες 3 αγωνιστικές.

Μια… κατηγορία στο Διαβολίτσι,
"τελικός" για Α.Ο. Φαραί

Μια μόνο ματιά στο βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία που έχει το προσεχές ματς στο Διαβολίτσι ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Οι γηπεδούχοι είναι ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στην οποία βρίσκεται ο Απόλλωνας. Ο νικητής θα αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα, ενώ με ισοπαλία η αγωνία θα παραμείνει. Ο ΑΟΔ  όμως την επόμενη αγωνιστική θα παίξει εκτός  με την πρωτοπόρο Κυπαρισσία, την ώρα που οι καλαματιανοί θα φιλοξενούν τον Τέλλο Αγρα, ο οποίος αν έχει νικήσει τη Σπερχογεία θα είναι βαθμολογικά άνετος. Επίσης την τελευταία αγωνιστική ο Απόλλωνας θα παίξει με την υποβιβασμένη Ομόνοια, ενώ αντίθετα το Διαβολίτσι με τον Α.Ο. Φαραί που ενδεχομένως να χρειάζεται βαθμούς.
Με άλλα λόγια στο Διαβολίτσι θα παιχτεί ουσιαστικά μια κατηγορία. Το δεύτερο μεγάλο ματς της 28ης αγωνιστικής θα γίνει στο "Π. Μπαχράμης" ανάμεσα στον Α.Ο. Φαραί και τον Ολυμπιακό. Η ομάδα των Γιαννιτσανίκων θέλει πάση θυσία τη νίκη με δεδομένο ότι ακολουθεί το ματς με τον Πάμισο, ο οποίος με νίκη ή ισοπαλία στο ντέρμπι θα κυνηγά τον τίτλο και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στο Διαβολίτσι που επίσης "καίγεται" για βαθμούς.
Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πιο βατά παιχνίδια στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Εντός έδρας την σωσμένη ουσιαστικά Ανδρούσα και εκτός τη Μεθώνη που μόνο με θαύμα θα σωθεί.

Με αδιάφορους ο Αστέρας

Ο Αστέρας Αρφαρών ηττήθηκε με 4-0 από το Δώριο, αλλά κρατά την τύχη στα χέρια του όντας πάνω από τη ζώνη και έχοντας δύο ματς στην έδρα του. Το θετικό γι' αυτόν είναι ότι παίζει με αντιπάλους που δεν κυνηγούν πλέον κάποιο στόχο. Από την άλλη όμως πρόκειται για τις τρεις από τις πιο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.
Ο λόγος για τον 5ο Τσικλητήρα Πύλου, τον 4ο Εθνικό Μελιγαλά και την 3η Εράνη.

Βατό πρόγραμμα το Δώριο

Θεωρητικά βατό πρόγραμμα έχει και το Δώριο που βρίσκεται στο +3 από τη ζώνη. Θα παίξει εκτός με την ουραγό Ομόνοια, εντός με τον Τσικλητήρα και εκτός με τη Σπερχογεία. Στόχος του να τελειώσει την παραμονή στα δύο προσεχή ματς ώστε να πάει αδιάφορο την τελευταία αγωνιστική στην έδρα των "ταύρων".
Για τη Σπερχογεία μια νίκη ή ίσως και ένας βαθμός στα τρία επόμενα ματς με Αγρα, Ομόνοια, Δώριο θα είναι αρκετός και η λογική λέει ότι δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής.
Πολύ κοντά στη σωτηρία είναι όπως προαναφέραμε και ο Ολυμπιακός Καλαμάτας που θα παίξει κατά σειρά με Α.Ο. Φαραί, Ανδρούσα και Μεθώνη.


Μπλέκει αν δεν κερδίσει

Ο Τέλλος Αγρας είναι η δυσάρεστη έκπληξη στο δεύτερο γύρο και πλέον αγχώνεται για την παραμονή. Με την ισοπαλία κόντρα στην Ομόνοια έφθασε τους 32 βαθμούς. Αν νικήσει το Σάββατο τη Σπερχογεία θα είναι άνετος, διαφορετικά μπλέκει έχοντας εκτός έδρας τον Απόλλωνα και εντός την πρωτοπόρο Κυπαρισσία.
Τέλος, η Μεθώνη είναι η μοναδική ομάδα χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται ότι θα της στοιχήσει. Κάνει μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο γύρο, όμως η ισοπαλία στην Πύλο μείωσε αισθητά τις ελπίδες. Διότι το όριο που μπορεί να φθάσει είναι οι 33 βαθμοί και για να αρκούν θα πρέπει Απόλλωνας και Διαβολίτσι, Αρφαρά που είναι οι πιο κοντινές της  να έχουν συνεχώς βαθμολογικές απώλειες.


ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ (34β.)
Τέλλο Αγρα (εκτός)
Ομόνοια (εντός)
Δώριο (εντός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. (33β.)
Α.Ο. Φαραί (εκτός)
Ανδρούσα (εντός)
Μεθώνη (εκτός)

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ (32β.)
Ολυμπιακό (εντός)
Πάμισο (εντός)
Διαβολίτσι (εκτός)

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ (32β.)
Σπερχογεία (εντός)
Απόλλωνα (εκτός)
Κυπαρισσία (εντός)

ΔΩΡΙΟ (31β.)
Ομόνοια (εκτός)
Τσικλητήρα (εντός)
Σπερχογεία (εκτός)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (29β.)
Τσικλητήρα  (εντός)
Εθνικό (εκτός)
Εράνη (εντός)

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ (29β.)
Απόλλωνα (εντός)
Κυπαρισσία (εκτός)
Α.Ο. Φαραί (εντός)

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Κ. (28β.)
Διαβολίτσι (εκτός)
Τέλλο Αγρα (εντός)
Ομόνοια (εκτός)

ΜΕΘΩΝΗ (24β.)
Εθνικό (εντός)
Εράνη (εκτός)
Ολυμπιακό (εντός)