Δευτέρα, 13 Απρίλιος 2020 15:55

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Θετική παρουσία στο πρωτάθλημα Κ17 της Football League

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Θετική παρουσία στο πρωτάθλημα Κ17 της Football League

 

Αξιοπρεπέστατη χαρακτηρίζεται η φετινή αγωνιστική περίοδος για την ομάδα Κ17 της Καλαμάτας, στην πρώτη της συμμετοχή μετά από χρόνια σε εθνικό πρωτάθλημα υποδομής.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια ομάδα υποδομής της Καλαμάτας συμμετέχει φέτος σε διοργάνωση εθνικής κατηγορίας και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Κ17 της Football League.

Λόγω της πανδημίας, το πρωτάθλημα που διεξάγεται σε δύο ομίλους των 7 ομάδων, έχει ανασταλεί και για την ώρα είναι άγνωστο ποια θα είναι η εξέλιξη του, αν θα συνεχιστεί ή θα τελειώσει με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί έως σήμερα. Θυμίζουμε ότι απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του β’ γύρου, με την ομάδα νέων της Καλαμάτας να έχει να δώσει ακόμη ένα παιχνίδι - εξ αναβολής - με το Διαγόρα, ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, οι ομάδες θα αναμετρηθούν και σε τρίτο γύρο και μετά για την ανάδειξη πρωταθλητή, θα διεξαχθούν αγώνες ανάμεσα στους δύο πρώτους από κάθε όμιλο. Η Καλαμάτα βρίσκεται στην 3η θέση, μακριά όμως από τους δύο πρώτους που είναι Αιγάλεω και Διαγόρας.

Αυτό που έχει δείξει η Καλαματιανή ομάδα σε αυτή την πρώτη της παρουσία είναι μια καλή πορεία, αξιοπρεπέστατη όπως τη χαρακτήρισε ο προπονητής της Βαγγέλης Κουρεντζής που μίλησε στο “Notosport”.

Ο νεαρός προπονητής στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, στάθηκε στις διοικητικές αλλαγές που έφεραν την κακή πορεία της ανδρικής ομάδας και που επηρέασαν και την Κ17, αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα της ακαδημίας. Επίσης μίλησε για το πρωτάθλημα Κ17, αλλά και με δύο λόγια στη λειτουργία της ακαδημίας.

“Για πρώτη φορά και με τα δεδομένα που είχαμε συμμετέχοντας μετά από χρόνια σε ένα άγνωστο για εμάς πρωτάθλημα, η χρονιά ήταν αξιοπρεπέστατη”, σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε: “Σίγουρα τα προβλήματα της πρώτης ομάδας, οι διοικητικές αλλαγές που έγιναν και η κακή πορεία της βαθμολογικά επηρέασε σίγουρα και την ακαδημία. Με όλο αυτό οι παράγοντες της ομάδας δεν είχαν το χρόνο τη σκέψη και το μυαλό, καθώς είχαν αφοσιωθεί στη σωτηρία της μεγάλης ομάδας, και η ακαδημία έμεινε πίσω σε πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά έγινε μια αρχή, ευχόμαστε με όποιο τρόπο η μεγάλη ομάδα να μείνει στην κατηγορία και να συντηρηθεί το τμήμα της Κ17 για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα γιατί έχει να δώσει στα παιδιά της Μεσσηνίας, έχει να προσφέρει”.

Σχετικά με τη λειτουργία της ακαδημίας ανέφερε: “ Δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα τμήμα και μια ακαδημία όπως την έχουμε στο μυαλό μας μέσα σε μια χρονιά και χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογοι άνθρωποι σε ανάλογες θέσεις, που το έχει ανάγκη η ακαδημία και πόσο μάλλον η Κ17 για να μπορέσει να δομηθεί και στη συνέχεια να λειτουργήσει. Χρειάζεται χρόνος και πρέπει να έχουν υπομονή. Οι ομάδες χτίζονται σε βάθος χρόνου και οι παίκτες χτίζονται σε βάθος χρόνου και για να δομηθεί σωστά μια ακαδημία θέλει τουλάχιστον το λιγότερο μια τριετία. Η δική μου σκέψη είναι πως πρέπει να αλλάξει εντελώς φιλοσοφία, όσον αφορά την εκπαίδευση των μικρών παιδιών. Δεν θα πρέπει να εστιάζουμε στο αποτέλεσμα. Κάτι που δεν μου άρεσε αυτή τη χρονιά και δυστυχώς όλες οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε εστίαζαν σε αυτό. Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι θα πρέπει η προπόνηση και ο στόχος σε αυτές τις ηλικίες να είναι η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Γιατί αυτός είναι ο στόχος να βγάλουν νέους ποδοσφαιριστές με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα που χρειάζεται για να ανταπεξέλθουν στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Παρόλα αυτά και εγώ και ο Μιχάλης Παυλάκης, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σε ότι αφορά υλικό και εγκαταστάσεις, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα παιδιά από τη συμπεριφορά τους, την αγωνιστική αλλά και γενικότερα και πιστεύουμε πάρα πολύ ότι αρκετά από αυτά τα παιδιά με σκληρή δουλειά αργότερα μπορούν να γίνουν μέλη της πρώτης ομάδας”.

Οσον αφορά για το πως είδε το φετινό πρωτάθλημα, μας είπε: “Αυτό που με στεναχώρησε είναι πως τα παιχνίδια ήταν λίγα για τα παιδιά για να μπορέσουν να έχουν ένα καλό αγωνιστικό ρυθμό. Περισσότερα παιχνίδια, περισσότερες αγωνιστικές παραστάσεις και θα μπορούσαν οι διοργανωτές του πρωταθλήματος να είναι λίγο πιο αυστηροί στο να μην αναβάλλονται τόσο εύκολα παιχνίδια.

Το πρωτάθλημα ήταν αρκετά καλό μπορώ να πω, οι ομάδες αρκετά ανταγωνιστικές. Οι περισσότερες ήταν κυρίως ανταγωνιστικές σε επίπεδο αθλητικών ικανοτήτων των παιδιών. Παρόλα αυτά αν αλλάξει αυτό το σκεπτικό και δεν εστιάζουν οι περισσότερες ομάδες στο αποτέλεσμα και κοιτάξουν να μάθουν να παίζουν τα παιδιά σωστό ποδόσφαιρο πιστεύω ότι θα ήταν ακόμη καλύτερα τα πράγματα”.

Οι συμμετοχές

Ο προπονητής Βαγγέλης Κουρεντζής έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε 28 ποδοσφαιριστές, στο φετινό πρωτάθλημα.

Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Ψυχογιάννης, ο οποίος έχει παίξει και στα 9 παιχνίδια (όλο το 90λεπτο), που έχει δώσει η ομάδα Κ17 της Καλαμάτας. Προβλήματα τραυματισμών δεν επέτρεψαν σε κάποιους παίκτες να είναι κοντά στην ομάδα από την αρχή της σεζόν, έτσι δεν μπόρεσαν να πάρουν μέρος σε όλα τα παιχνίδια. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν ο Αχιλλέας Χαρλπέπας, που συμμετείχε στο τελευταίο παιχνίδι και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα 9 ματς και τα λεπτά συμμετοχής του καθενός έχουν ως εξής:

1. Κώστας Ψυχογιάννης 9 συμμετοχές, 810 λεπτά

2. Αυγουστής Παναγιωτόπουλος 9 σ., 792 λ.

3. Γιώργος Σκοπέτος 9 σ., 752 λ.

4. Ρονάλντο Κανανάι 8 σ., 720 λ.

5. Ανδρέας Μυστριώτης 8 σ., 699 λ.

6. Παναγιώτης Ρουμελιώτης 8 σ., 625 λ.

7. Ανδρέας Ακριστινέι 6 σ., 491 λ.

8. Αγγελος Δικαιουλάκος 6 σ., 484 λ.

9. Νίκος Παυλής 6 σ., 472 λ.

10. Παναγιώτης Σερπάνος 7 σ., 401 λ.

11. Παναγιώτης Γουρνάς 7 σ., 394 λ.

12. Σμαράλντο Σάλα 6 σ., 327 λ.

13. Σάββας Μουζάκης 7 σ., 281 λ.

14. Στράτος Παπανικολός 3 σ., 270 λ.

15. Φώτης Κουμπαρούλης 3 σ., 270 λ.

16. Παναγιώτης Τσιφτσής 2 σ., 180 λ.

17. Κλάιντι Κανανάι 8 σ., 179 λ.

18. Χρήστος Δρούγας 2 σ., 101 λ.

19. Μάριος Μεταξάς 1 σ., 90 λ.

20. Κώστας Παπαγεωργακόπουλος 1 σ., 74 λ.

21. Αλέξανδρος Μάτσι 3 σ., 68 λ.

22. Οδυσσέας Ψαρέας 2 σ., 64 λ.

23. Αχιλλέας Χαρλέπας 1 σ., 45 λ.

24. Χαράλαμπος Γιαννέλης 1 σ., 21 λ.

25. Ανδρέας Μεμά 1 σ., 12 λ.

26. Τάσος Κοτσιλιέρης 1 σ., 7 λ.

27. Βαλάντης Ρούπας 1 σ., 6 λ.

28. Γιάννης Δημητρίου 1 σ., 5 λ.

Οι σκόρερ

Επτά παίκτες έχουν σημειώσει τα 16 γκολ της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα της Football League Κ17.

Στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα βρίσκονται οι Ρονάλντο Κανανάι, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που έχουν σημειώσει από 4 γκολ. Αναλυτικά οι σκόρερ της Καλαματιανής ομάδας είναι:

4 γκολ: Ρονάλντο Κανανάι, Παναγιώτης Ρουμελιώτης

3 γκολ: Σάββας Μουζάκης

2 γκολ: Ανδρέας Ακριστινέι

1 γκολ: Γιώργος Σκοπέτος, Νίκος Παυλής, Παναγιώτης Γουρνάς