Σάββατο, 25 Απρίλιος 2020 11:55

Προς διακοπή η Γ' εθνική, μένει το Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανακοινώσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας τις αποφάσεις της για την τύχη του πρωταθλήματος της Γ' εθνικής, αλλά και των πρωταθλημάτων των Ενώσεων.

Οσον αφορά την Γ' εθνική στην οποία μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του και ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα δεν θα συνεχιστεί. Οι περισσότερες ομάδες συμφωνούν ότι πρέπει να μπει ένα τέλος, όπως επίσης και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.. Αφενός λόγω του ότι ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία τους και αφετέρου για οικονομικούς λόγους.
Στην περίπτωση λοιπόν που αποφασιστεί η διακοπή της Γ' εθνικής, το πιθανότερο είναι ότι θα ανέβουν οι πρωταθλητές των 8 ομίλων και θα υποβιβαστούν οι ομάδες που απέχουν πάνω από πέντε βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού. Σε αυτή την περίπτωση, από τον 7ο όμιλο θα υποβιβαστούν οι Παναργειακός, Πανηλειακός, Ολυμπιακός Ζαχάρως και Πανγυθεατικός. Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου θα μείνει στη Γ' εθνική, ενώ θα ανέβει ο Αστέρας Βλαχιώτη.
Το νέο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής θα έχει βέβαια περισσότερους ομίλους ή τους ίδιους, αλλά με μεγαλύτερο αριθμό ομάδων. Θυμίζουμε ότι για τη φετινή σεζόν απομένουν τρεις αγωνιστικές, αλλά και ορισμένα εξ αναβολής παιχνίδια. Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου με 30 βαθμούς είναι στην 8η θέση και έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής. Το παραπάνω σενάριο ευνοεί βέβαια τη μεσσηνιακή ομάδα, που έτσι θα εκπροσωπεί και τη νέα σεζόν το νομό μας στις εθνικές κατηγορίες. Εφόσον φυσικά παρθεί η απόφαση διακοπής με τα παραπάνω κριτήρια ανόδου και υποβιβασμού.
Οσον αφορά την Καλαμάτα, γράψαμε χθες ότι οι περισσότερες ομάδες της Football League, αλλά και της SL2 θέλουν τη διακοπή των πρωταθλημάτων για τους ίδιους λίγο πολύ λόγους που το επιθυμούν και τα σωματεία της Γ' εθνικής, αλλά και οι Ενώσεις.
Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την Πέμπτη το μεσημέρι δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, αλλά συστάθηκε μια ομάδα εργασίας που θα τρέξει όλα τα ζητήματα.
Ενα από αυτά είναι και το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, την οποία προτείνουν αρκετές ομάδες ενόψει της νέας σεζόν.
Στη "Μαύρη Θύελλα" περιμένουν τις εξελίξεις και ελπίζουν ότι θα προχωρήσει αυτό το σενάριο, ώστε η ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Και στη FL εκκρεμούν τρεις αγωνιστικές, με τους Μεσσήνιους να βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και να ψάχνουν ένα μικρό... θαύμα αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Κάτι που με τα σημερινά δεδομένα συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.